Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kierownica

PRAWO JAZDY HELP!

Polecane posty

Gość kierownica

hej ile trzeba miec godzin zaliczonych teorii?? ja robilam kurs 2 l;ata temu,mam napisane ze zaliczylam 14 godz teorii i 20h praktyki a mimo to jets napisane ze jestem gotowa do przystapienia do egzaminu panstwowego??:o

Gość bubbaa
teraz masz 30 teorii i 30 jazd!

Gość kierownica
ale ja robilam kurs na starych zasadach i mam zaswiadczenie ze zakonczylam kurs!

Gość kierownica
arava myslisz??bo cos mi sie zdaje ze to cos malo ale napisane ze moge zdawac...

Gość hottest yoghurt ever
obawiam się, że po tak długim czasie nie dopuszczą Cię do egzaminu. Najlepiej zadzwoń do WORD-u w swoim mieście i spytaj :)

Gość kierownica
wlasnie i tak zamierzam wykupic 10dodatkowych jazd wiec moze dostarcze tylko zaswiadczenie ze odbylam te jazdy...ale i tak jak nie zdawalam jeszcze nigdy to nie mam obowiazku wykupywania jazd:/nie wiem sama:/

Gość bubbaa
Nie może podejsc do egzaminu, bo ma kurs zrobiony na starych zasadach! bedziesz musiala pewnie cos dokupic

JEST ważny wazne sa wszystkie kursy ukonczone bodajze po 1998 roku, czy jakos tak ja robiłam ze 4 czy 5 lat temu i mam wazny jak najbardziej.Nie dlatego,ze tak mysle, tylko sprawdziłam w MORD-zie, zapisałam się na egzamin bez problemu

Gość kierownica
wlasnie jazd jets malo ale jest napisane jak wol ze jestem dopuszczona do egzaminu panstwowego:o

Gość bubbaa
a ja 3miesiace temu jak stalam w kolejce zapisac sie na egzamin , byla przede mna dziewczyna ktora miala zrobiony kurs 3lata temu i kobieta kazala isc jej do innego okienka, zeby jej powiedzieli ile ma dokupic godzin, bo do egz podejsc nie moze

Gość bubbaa
arava -za madrej nie strugaj ;)

moze chyba,ze zdawał egzamin 3 razy, lub wielekrotnosc tej liczby po 3 niezdanych egzaminach trzeba dokupic jazdy

Gość kierownica
no jak oblewasz egzam to musisz dokupic jazdy to chyba jasne!moze ona juz podchodzila i nie wyjezdzila dodatkowych

Gość kierownica
tak arava ma racje jak sie uwali po raz 3 albo wiecej to trzeba wykupic 5 jazd a ja nie jezdzilam 3 lata ale nie przystapilam do zadnego egzaminu!

Gość bubbaa
z tego co slyszałam to mówiła, ze podeszła tylko raz i oblała, a ze wyjechała za granice to dopiero teraz sie tym od nowa zajeła!

Gość kierownica
bubba bez takich prosze!

Gość kierownica
kurde na moj gust to powinni mnie dopuscic bo mam zaswiadczenie o ukonczeniu kursu:(

Gość bubbaa
ale zmieniły sie zasady egzaminy, a ty robilas ten kurs na starych bardzo okrojonych zasadach! takie jest moje zdanie, a zreszta zadzwon w pon to sie dowiesz! te stare kursy były ważne przez jakis czas, ale nie tak długi, zeby jeszcze teraz bez dodatkowych godzin podchodzic

Gość kierownica
sami debile---->to napisz co ty myslisz:o

Gość bubbaa
bez jakich? :o człowiek chce pomóc to jeszcze źle

http://www.abc.com.pl/serwis/du/2005/1834.htm paragraf 71 rozdziału 11 § 71. 1. Osoby ubiegające się o prawo jazdy lub pozwolenie oraz osoby ubiegające się o uprawnienia do egzaminowania kandydatów na kierowców i kierowców lub kandydatów na motorniczych i motorniczych, które ukończyły odpowiednie szkolenie w okresie od dnia 1 lipca 1998 r. do dnia wejścia w życie rozporządzenia, uznaje się za spełniające wymagania określone w: 1) § 5 ust. 1 pkt 1 lub 2 w stosunku do odpowiedniego rodzaju uprawnień - w przypadku osób ubiegających się o prawo jazdy lub pozwolenie; 2) § 47 ust. 1 pkt 1 lub 2 w stosunku do odpowiedniego rodzaju uprawnień - w przypadku osób ubiegających się o uprawnienia do egzaminowania.

Gość kierownica
bez obrazania:)ale sie nie obrazaj masz🌼

Gość bubbaa
To samo bedzie jak teraz wejda od stycznia nowe zasady, te aktualne kursy beda ważne bez zadnych dodatkowych godzin przez jakiś czas, a potem też bedzie trzeba cos dokupywać... ludzie przecież tu o gruba kase chodzi!

bubba, chcesz pomóc, to zapoznaj się z obowiązujacym w tej kwestii prawem,dzienniki ustaw sa źródłem tej wiedzy

Gość bubbaa
wszystko fajnie, tylko ja Ci mowie , ze to nie jest tak różowo arava! jej kurs jest wazny, ale bedzie musiała cos dokupić, pytanie ile godzin! tyle z mojej strony miłego dnia!

Gość bubbaa
arava ja mam prawko, a Ty nie, więc mi to już nie potrzebne:D

Gość bubbaa
ja logiką i wyciaganiem kasy to popieram! :)