Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grube udo

steper czy skakanka??????????

Polecane posty

Gość grube udo

chcialabym wyszczyplic uda i posladki, zlikwidowac cellulit, ktory zaczyna mi sie juz od wysokosci kolan:/// nie jestem otyla, ale nie szczupla. 63kg/170cm. ale tylek i nogi to masakra. chcialabym jakos je wyszczuplic oraz sprawic zeby byly mniej galaretowate, takie bardziej napiete. kupic steper czy skakanke???? co lepsze??? roznica w cenie jest dosc duza ( skakanka 5zl, steper 120zl )

Gość kobietki
polecam oba :)

Gość na mnie sterepr nie działał

Gość Sergiusz Domozjadczyk
Zadne z nich, dopoko nie zastosujesz diety niskoweglowodanowej. Same cwiczenia nic nie dadza, jesli nie bedzie ujemnego bilansu kalorycznego. A dieta niskoweglowodanowa pozwala efektywnie spalac tluszcz z ud, brzucha, bioder.

Gość grube udo
jestem na diecie od 2 tyg. schudlam 5 kg. robie brzuszki i takie inne. jednak chce poiswiecic wiecej uwagi nogom i pupie, bo ich nie nawidze w swoim ciele najbardziej. dlatego pytam. a cwiczyc nogi musze zaczyc, bo nie moge patrzec jak mi sie uda trzesa przy chodzeniu.

jeszcze podam ci typ na lepsza efektywnosc ale to juz jak nabierzesz wprawy: kup sobie obciazniki na nogi i rece, 1 kilogramowe. albo ciezarki przyczepiane do skakanki. nie wiem jaka masz kodycje ale najlepiej skakac w seriach po 50 a potem zwiekszac. np. 50 skokow, 30 sek, odpoczynku, i znowu. nie zrzazaj sie bo konhdycja sie szybko poprawia i to w postepie geometrycznym. ja pierwszego dnia zrobilam 50 podskokow i padlam a po dwoch miesiacach skalalam juz 2500 w 5 seriach.

Gość Sergiusz Domozjadczyk
Eh .. znowu lady sie madrzy, trzeba ja sprowadzic do parteru :P ;) To niech je 3000kcal przy zapotrzebowaniu 2200kcal i spala dodatkowo poprzez stepper 300kcal. Schudnie? A to, ze schudlas tyle kg wynika z tego, ze zapewne zastosowalas niskokalorczyna diete, albo cwiczylas 5 godzin dziennie. Gdybys zastosowala niskoweglowodanowa efekt wizualny bylby o wiele ciekawszy. Polecam lyknac troche biochemii.

jadlam 1500 kcal wiec nie bardzo niskokalorycznie. i efekt wizualny zapewniam cie jest ciekawy. wmawianie ludziom, ze taka a nie inna dieta jest nejlepsza jest bzdura. pare lat temu najlepsza byla kopenhaska, ksera tej diety krazyly wszedzie. moja sasiadla zastosowala. schudla 15 kilo bo byla tlusta. wzyla 80 kilo. wiesz ile teraz wazy? 100 bo po tej diecie nie umiala sie pohamowac. sporo moich kolezanek stosuje niskoweglowodanowe z niezlym skutkiem do czasu. przychodzi wiosna, grille, ogniska, piwo, miesko, pieczone ziemniaczki itd. i przed wakacjami jest zawsze to samo. o jezu, przytylam, efekt tej diety niskoweglowodanowej idzie sie jebac. i od nowa to samo. nie lepiej jest wiec jesc wszytko w rozsadnych ilosciach? oczywiscie, ze nie. lepiej sie katowac idiotycznymi dietami zamiast zmienic na stale nawyki zywioniowe i zaczac sie ruszac to lepiej zastosowac diete cud nieskoweglowa, wyskobialkowa czy jakis inny wynalazek i do konca zycia byc co pol roku na diecie a potem zakladac na forum topik typu \"rok temu chudlam 20kilo w dwa miesiace na diecie niskowglowodanowej, bez jojo ale sie zaniedbalam i teraz musze stracic 25\". przerazaja mnie takie bzdury.

Gość madam m
ale Lady powiedz czy south beach jest zla? bo np. na atkinsa czy inne tluszczowce bym sie nie zdecydowala ale mysle o sb. i w sumie tam po tych 2 tyg. wprowadza sie weglowodany :) jak myslisz?

Gość grube udo
Sergiusz - ja napisalam ze JESTEM NA DIECIE!!!!!!!!!!!!! schudlam 5kg, ale moje nogi i pupa to dalej galaretka, dlatego chce skakac lub chodzic na steperze.

south beach jest dobra bo weglowodany wyklucza sie na tylko na dwa tygodnie a potem powoli dodaje sie rozne rzeczy jak owoce i rozne pieczywa, kasze, makarony i na pewno to pozwala zminic nawyki zywieniowe. ale jak ktos przez caly zycie je bulki na sniadanie, katofle na obiad i makaron na kolacje to nie wroze wielkiego sukcesu na diecie bez tych produktow. po prostu ciezko zmienic przywyczajenia smakowe. chociaz z drugiej strony podobno kobieto zmieniaja sie w ciazy.

teoria jest taka, ze jak sie cwiczy to sie spali tluszcz. tluszcz to tluszcz i musi byc spalony przez cwiczenia. mozesz sie podpierac biochemia i nie przecze, ze dieta niskoweglowodanowa jest skuteczna. sporo osob chudnie na at,kinsach i podobnych dietach gdzie je sie malo wegli a duzo bialek ale ... na jak dlugo ? lepiej cwiczyc i jesc wszytk, bo to jest zdrowa dieta odchudzajaca przy okazji. a nie diata odchudzajaca rujnujaca zdrowie przy okazji.

Gość madam m
dziekuje lady :) mam identyczny wzrost i wage jak Ty teraz, chce zaczac skakac na skakance, bo choc schudlam juz ponad 10 kg. to ruch jest mi obcy (ale wstyd) co do wegli, to ja i tak nie jem ich duzo, wiec te 2 tyg.raczej nie zwariuje ;) ciekawia mnie Twoje rokowania co do mojej wagi :) jesli zastosowalabym SB i skakanke to zakladajac ze nie cwiczylam do tej pory ... na jaki efekt moge liczyc w ciagu 1-2 m-cy?

Gość madam m
dlaczego uwazasz, ze jojo? ja nie wariuje :) odchudzam sie od zeszlego roku (tak jak ty zreszta) i raczej nie zalezy mi na extra predkosci chudniecia :) 10kg. nie,nie wystarczy mi 5-6kg. i bedzie idealnie a jesli nie kg. to chociaz cm zeby sie zmniejszyly (nie mam obsesji wagi) :)

Gość madam m
o przed chwila byl tu wpis o tym ze dopadnie mnie jojo :) co jest?

podszywaczka to byla. dzieki skakance mozna schudnac sporo. szczegolnie w polanczeniu z dieta. jestem leniwa a skakanka czy bieganie daja najsybsze i najlepsze efekty, wiec wole skakac pol godziny niz pocic sie na silowni dwie. i tyle.

Gość lady in bed 21
jaka podszywaczka? Nie rozrozniasz tych dwoch nickow? Przeciez maja calkiem inne znaczenie!!!!

SB to dobra dieta Tylko nalezy uwazac by nie jesc za mało przez pierwsze 2 tygodnie - jedzac to, co kaza umiałam sie nasycic ok 800kcal i byc moze zwolnił mi sie metabolizm ale jak narazie walcze dalej nic nie wrocilo .. :)

Gość madam m
lady no wlasnie ja tez jestem cholernie leniwa jesli chodzi o cwiczenie :-o mam slomiany zapal i jestem totalnie niesystematyczna ! biegac nienawidze, wiec pomyslalam o tej skakance :) naczytalam sie wielu pozytywnych opini i kusi mnie zeby ja kupic i zobaczyc co z tego bedzie :) Stroken --> a Ty juz chyba nie masz z czego sie odchudzac :D