Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ja jestem normalna

CZY JA JESTEM NORMALNA ?

Polecane posty

Kobiety, pocieszcie mnie, że takich jak ja jest więcej!!! Czytam właśnie topik o młodych matkach, np. rocznik 88 i ma już dziecko ! Ja mam 27 lat i nie czuję ŻADNEGO instynktu macierzyńskiego, dzieci mnie denerwują ...

ja mam 22 lata i też nie czuję niczego takiego, i conajmniej z 10 lat nie poczuję także nie przejmuj się dziewczyno ! jesteś jak najbardziej normalna!!!

ufffff, bo już się przeraziłam :o

Gość rocznik 88
to najlepszy rocznik, żeby zostać matką :)

Gość ja też mam 27
i nie wyobrażam sobie narazie posiadania dzieci, więc albo wszystsko z Toba w porządku, albo obie jestesmy nienormalne;)

ja uważam że wszystkie 27 latki które nie mają dzieci są jak najbardziej normalne :);)

Gość ja mam 28 i tez w sumie to
nie czuje. moze troche ale dlatego ze wszyscy maja dzieci i nie chce byc taka INNA, ale jak to przemysle to wcale nie chce miec jeszcze dziecka. zreszta chyba nawet jestem chora i poki sie nie wylecze nie zajde w ciaze. mam hyperprolaktynemie!

Gość mis kolabor
Pewnie ze jestes normalna. Nie ma zadnego wyznacznika kiedy masz zostac matka, przeciez to nie obowiazek (tzn w LPR tak :) ) A te z rocznika 88 to same wpadki:)

dziewczyny, lejecie miód na moje serduszko :) dzieci, brrrrrrrr

może ty po prostu nie lubisz dzieci i nigdy ich nie polubisz,ja je uwielbiam.

poziomka - no nie lubię ... myślisz, że to możliwe, że nigdy nie polubię?

może jak urodzisz i będziesz juz miała swoje to je pokochasz ,ale to nie będzie tak od razu.

ja jestem rocznik 87 i lada moment zostane mamusia mojej coreczki:) nie wiem co w tym zlego miec wtym wieku dzieci nie wazne ile ma sie lat wazne jaka sie bedzie matka..:)

Gość Beata z Albatrosaxxxccc
jestes jak najbardziej normalna,ja mam 30 lat i nie chce miec dzieci przynajmniej w najblizszym czasie,nie mam instynktu macierzynskiego i nic nie bede robic na sile,mam inne plany w zyciu niz kupki,zupki i pieluchy:)

nowa - nic złego :) jak jesteś i będziesz z tym szczęśliwa

Beata - no ja tak samo, mam jeszcze tyle fajnych rzeczy do zrobienia :)

Gość ja też mam 27
autorko--ja tez nie przepadam za dziećmi cudzymi, ale wiem, że jesli będe miec kiedys swoje, to je napewno bedę kochac najbardziej na swiecie. U Ciebie zapewne bedzie tak samo, więc nie zamartwiaj sie na zapas:) zresztą...jesteśmy jeszcze takie mlode....;)

no właśnie, młode :) tylko trochę się obawiam, jak to będzie z ewentualną ciążą po 30-tce :(

Gość majka_2020
20 latki sa chyba niezbyt dojrzale do bycia matka. Nie chodzi o checi ale o umiejetnosci.Maja za mala wiedze i doswiadczenie zyciowe. Poza tym po co sie spieszyc z dzieckiem? nie lepiej korzystac z zycia? A studia ?praca? mamusia (babcia) bedzie sie za Was dzieckiem opiekowac?

nie martw sie opinia innych ludzi,jesli nie czujesz potrzeby posiadania dzieci to Twoja decyzja i nie musisz sie nikomu tlumaczyc....mnie nie ciagnie do dzieci,za to kocham podroze,gory,mam przyjaciol,nie jest powiedziane ze kazda kobieta musi miec dzieci,powodzenia:)

dziękuję, Beato :) wzajemnie 🌻

Gość ja też mam 27
a jak ma być?-normalnie, tak jak i przed trzydziestką:) medycyna jest teraz tak rozwinieta, że nie ma się co zamartwiać. Wiadomo że im później tym może nie lepiej, ale to tez nie jest żadna regula. Ja nie zamierzam narazie zachodzić w ciąże, bo czuje sie za młoda

Często tak jest ,że nie przepada się za obcymi dziećmi. Ja tak miałam. Kiedy urodziła się moja córcia- dziecko zaplanowane , to pokochałam je , jak nikogo na świecie. A instynkt macierzyński, w moim przypadku, ujawnił się dopiero po narodzinach dziecka. Jesteś normalna.

to się uspokoiłam :)

powiem Wam ze jestem poznym dzieckiem,moja mama urodzila mnie majac 42 lata i...miewam sie dobrze,zawsze bylam ambitna,dobrze uczylam sie,moze to rodzinne,ze jeszcze nie chce miec dzieci,nie wiem czy zmienie kiedys decyzje, mam dusze podroznika ,ciagle chce byc w ruchu,nie wyobrazam sobie siedzenia z dzieckiem w domu ....

Beatko, mam dokładnie to samo, mam 2 prace, ciągle się dokształcam, kocham podróże ... dziecko by mnie w tym potwornie ograniczało .....