Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta albo facet

co myslicie o pokazywaniu zdjęć swoich dzieci na forum ?

Polecane posty

Gość chay-Poe-phi
Osobiscie w zyciu bym nie upubliczniala zdjec swojego dziecka, takie rzeczy jak zdjecia z pierwszego zabka czy pierwszego kroka, mozna umiescic sobie w domowym komputerze, albo jeszcze lepiej, w albumie. Tak naprawde nikogo poza domownikami to nie interesuje, no i moze jeszcze poza pedofilami, przeciez wiadomo, ze oni nagminnie laza po takich "blogaskach".

Gość chay-Poe-phi
*kroku :D

Gość c-hania
bo kazda mamusia mysli, ze jej bobas to cudo swiata, ktore jak ludzie zobacza to padna, szkoda tylko, ze ten bobas nie ma nic do powiedzenia w tej sprawie, ze jego gole zdjecia sa ogladane przez kazdego, kto sobie tylko zazyczy.

czy ja wiem---> Na pamiątkę. Widzicie, a mnie bardziej przeraża wizja pedofila obserwującego moje dziecko na plaży czy w piaskownicy, aniżeli oglądającego zdjęcie. Jestem przeciwniczką zamieszczania nagich, odważnych zdjęć, ale zdjęcia robione w domu, na placu zabaw, na wyciecze i przede wszystkim w UBRANiu są dla mnie zupełnie normalne.

Gość niby na pamiatke
ale czy nie lepiej zalozyc dziecku album w domu?

Gość czekoladka00
argument z pedofilem smieszny, na plazy codziennie setki zboczencow moga obserowac gole dzieciaki. W ogole nie rozumiem o co chodzi. Mnie nie interesuja zdjecia ani tematy zwiazane z dzieckiem, wiec nie wchodze do dzialu Macierzyntwo, po co to robicie??

Gość jannka
Ja tez nie wchodze, ale ten topik jest na ogolnym. Jak dla mnie to argument z pedofilami nie jest smieszny, choc dzieci nie mam.

Gość dla mnie zenuaaa
a dla mnie zamieszczanie zdjec osob trzecich bez ich wiedzy i pozwolenia jest idiotyczne i narusza prywatnosc. obojetne czy ta osoba ma roczek, 5 lat czy 30. i nie jest argumentem to ze dziecko nie ma nic do powiedzenia, sa ludzie gluchoniemi, niepelnosprawni czy autystyczni ktorzy tez w tej sprawie nie moga sie wypowiedziec i co, mozna ich zdjecia czy dane zamieszczac gdzie sie chce? NIE, NIE WOLNO. ale zapomnialam, mamusia fasolek beda je wychowywac bezstresowo co sie pewnie wiaze z pozniejszym wystawianiem swoich fotek na fotka.pl w wieku lat 14 w samym staniku i pozie godnej pani z trasy warszawa-katowice. zenujace i tyle. swiat oszalal.

Gość czy ja wiem
przeciez na pamiatke to jest album domowy ;) Film na kasecie/ plycie... Dla siebie samej i rodziny, nie obcych, ktorych moje dziecko nic nie interesuje ;)

Gość jannka
Poza tym na plazy czy w miejscu publicznym trudno obserwowac dziecko i sie masturbowac, a w necie, jak najbardziej. Nie wiem po co w ogole ryzykowac, wy chyba nie wiecie czy nie wierzycie, ze pedofilia jest tak popularna w necie, a na swiecie naprawde dzialaja szajki pedofili upatrujace sobie i porywajace ofiary. Nie tylko z Londynu czy Nowego Yorku, ale z polskiego zadupia tez.

Jak was to tak razi w oczy, to po co klikacie w te linki, po co wchodzicie na to forum, a już tym bardziej nie rozumiem, co robicie w dziale ciąża, macierzyństwo, wychowywanie dzieci? Wszystko Was drażni, wszystko wam przeszkadza. Nie rozumiem takich ludzi.:(

A po co walić konia na plaży? Bez problemu można zrobić cudzemu dziecku zdjęcie udając, że fotografuje się morze. Mając dobry aparat cyfrowy można zrobić zdjęcia z naprawdę dużej odległości.

Gość czy ja wiem
Nie klikam w linki, nie siedze w dziale Ciaza... Topik sie znalazl w Dziale ogolnym to odpowiadam co mysle :)

Gość dla mnie zenuaaa
jezus Katis ty nam zarzucasz ze z braku argumentow gadamy o pedofilii a sama pieprzysz doslownie glupoty o aparatach z dobrymi obiektywami i uwazasz ze to jest niepodwazalny argument? niepodwazalnym argumentem jest to ze naruszasz prywatnosc tego biednego dziecka, dociera to do ciebie kobieto??

Gość a od czego sa fuchy
Ja trzymam się swojego zdania,ze osoby ktore pokazuja jakiekolwiek zdjecia swoje,swojej rodziny po prostu cierpia na brak znajomych w realnym świecie.

Gość dla mnie zenuaaa
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3504950 to pierwszy z brzegu temat na ciazy, boze czy dzieci to jest jakis produkt ktory sie pokazuje na wystawach?? ja pierdykam dzieci to nie psy zeby dla nich konkursy robic, zreszta ja bym miala opory zeby nawet zdjecie psiaka na net wsadzic i blagac o glos, jezus maria :o

Gość ja uwazam ze
dla mnie lekką głupotą jest pokazywanie zdjęć swoich dzieci w necie (mam nadzieję, że słowem głupota nie uraziłam żadnej mamy - jesli tak to przepraszam). Tym bardziej, zdjęć golasków!! Szczyt nie wiem czego :( ja rozumiem, że mamy cieszą się, są dumne ze swoich pociech (to oczywiste), ale bez przesady. Od pamiątek są albumy rodzinne, zdjęcia na płytach, komputerze itp. Argument o pedofilii jest jak najbardziej poważny. Publikując (zwłaszcza nagie) fotki swoich pociech -ich mamy na tacy wystawiają swoje pociechy ku radości zboczeńców :O Nie można tego porównać z wyjsciem na plażę czy w inne publiczne miejsce. Tam łatwiej obserwować otoczenie (jeśli mamy nie obserwują, to może inna osoba zauważy kogoś obserwujacego)

Gość ludzie próżni są i tyle
a tak sie krytykuje osoby publiczne, gwiazdki rozbierające sie dla playboya, a "szarzy" ludzie jeszcze chętniej pokazuję w necie siebie czy swoje potomstwo. dla mnie to ekshibicjonizm, ale dzis to normalne dla niektórych, takie dążenie do "sławy" drażni mnie to tak jak umieszczanie swoich fot a potem wzajemne wymienianie na ich temat ochów i achów :O

Gość do mam
Pomyslcie drogie mamy, gdzie byscie szukaly podniet w necie bedac pedofilem? Blogi ze zdjeciami dzieci to wymarzone dla nich miejsce! Mnie ten argument w ogole nie smieszy, tyle sie ostatnio trabi o pedofilii w necie, zboczency placa gruba kase za zdjecia rozebranych dzieci, a niektore mamusie radosnie wystawiaja je im za darmo :O I jeszcze mowia, ze pedofilia to nie argument. No normalnie nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. PS. nie chodze po topikach o macierzynstwie, ale rozmawiamy teraz na ogolnym!

Może pedofilia jest jakimś tam argumentem, ale bardziej chodziło mi o to, że nie zamieszczając zdjęć naszych dzieci w sieci i tak ich nie uchronimy przed zboczeńcami.

fakt - nie uchronimy się przed zboczeńcami, ale zamieszczajac takie zdjęcia mamy wprost podają na talerzu to co taki zboczeniec chce :O

Gość zbychu
ten chlopiec tam wyżej to matka ustawila go do bzykania w pupala ? taka poza, pupa wypięta. Baby są glupie że glowa boli :) najlepsze są te z takimi obrazkami do odliczania dni do porodu / ślubu / urodzin. Chyba nudzi im się w domu i życia normalnego nie mają. żalosne.

Gość rozsadna mama
Jestem matka i nigdy nie wystawiam publicznie w internecie ani zadnych danych na swoj (czy kogokolwiek) temat, ani zdjec. W domu mamy cale mnostwo zdjec i DVD z naszymi dziecmi, ktore beda sobie mogly ogladac jak beda starsze. Nikogo innego poza rodzina i przyjaciolmi nie powinno to interesowac.

Gość Robi 72
Jestem przeciwny, zawsze musisz miec to na uwadze, że ktos może wykorzystać te zdjęcia nie zawsze w przyjaznych zamiarach :(

Gość pokazywanie swoich albo dzieci
zdjęc to głupota podawanie swoich numerow telefonu tez głupota adresu zamieszkania tez głupota

Gość Nie rozumiem ...
a po co chcesz pokazywac zdjęcia swoich dzieci ?

Gość Do ...Katis
Co to znaczy ... pochwalic się swoimi dziećmi ? Wybacz, ale dzieci to nie zwierzęta w cyrku, jeżeli juz chcesz się chwalić to zaimponuj ty komuś swoją osobą, intelektem ... :)

Gość zbychu
one są chore, nie mają nic lepszego do roboty jak przeżywanie pierwszego kła dzieciaka i obnoszą się z tym po calym świecie. Potem takie foty latają w necie jako żarty itd. Mąż powinien zrobić z tym porządek,ale biedak pewnie pracuje i nie wie co taka wyrabia.

Zaptytałam swoje 7 letnie dziecko czy chciałaby żeby w internecie było jej zdjęcie i każdy mógłby je zobaczyć. Zaprzeczyła. Więc w temacie wszystko jest jasne. I nic nie poradzi się że się daje zdjecia dzieci nieświadomych tego. Moje dziecko powiedziało że pogniewało by się gdybym to zrobiła gdy była mała.

Gość dziala