Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona zabaa

czy budzicie niemowlaki na cycusia?

Polecane posty

Gość zielona zabaa

jesli nie, tzn ze Wasze dziecko moze spac nawet 6 godzin i nie budzicie na jedzenie? mowie o dniu nie snie nocnym

Gość nigdy nie budziałam dziecka na
jedzenie. Uważam to za bezsens. Jak bedzie głodne to samo się obudzi.

Gość zielona zabaa
ło jezu zeby przystawic do piersi - wielki mi to problem;/ nie wiecie co to cycus w tym wieku?:P

Moja córka tez czasami przesypiała karmienie,ale ja ja brałam i karmiłam na spiaco(jesli minęły trzy godziny) a powodem tego był jej słaby przyrost masy ciała.

ja nie mam jeszcze dziecka, nawet w ciazy nie jestem ale dla mnie to glupie takie budzenie co 3 h;/ po co? dziecko je wtedy kiedy nie jest glodne i to jest ladna droga do pozniejszej otylosci:o super, ja tak dziecka nie bede karmic, nie ma mowy, jak bedzie glodne to wtedy a nie jakies glupie budzenie:o kiedy dziecko ma byc glodne jak tak sie go ciagle karmi? kiedy ma \'\'poprosic\'\' zeby ktos go nakarmil? to jest chore dla mnie! nie wiem moze tak lekarze zalecaja co 3 h ale wydaje mi sie ze tak nie powinno sie robic, wogole to bez sensu jest

Gość nie budź
Mało jest takich dzieci, które nie budzą się w nocy na karmienie. Ciesz się, że możesz się wyspać.

Harry - wspolczuje. :O Tak, budzilam, jesli spala mala dluzej niz 4h (co zdarzalo jej sie tylko jak byla zupelnie malenka :O) Z trzech powodow - 1) za dlugi sen w dzien = brak snu w nocy (tzn jak w dzien przespi 6h ciurkiem, to sa bardzo duze szanse ze w nocy nie ma na co liczyc), 2 - im wiecej karmien w dzien tym mniej karmien w nocy (dzidzius wyjada norme kaloryczna na dobe) no i 3 - bolaly mnie piersi. Moim zdaniem sensowne jest delikatne \"ustawianie\" noworodka w rytmie noc/dzien i wprowadzenie sensownie uregulowanych karmien (np nie czesciej niz 1h), bo niektore maluchy ustawiaja sobie wszystko \"na opak\", i jest problem...dla mamy, oczywiscie, dzidizusiowi z tym dobrze :)

Gość oooo raanyyy
Fajna Madchen--- no i wlasnie widac,ze nie masz dziecka i zielonego pojecia o karmieniu.Oswiece cie-----na piersi dziecku nie grozi otylosc.

Gość mam niechec do autorki
autorka ma 5 lat? mogła napisac tak pytanie: czy budzicie waszego bobasa na dydka?

szanta - ? ???? musisz wyrażac się jaśniej niestety jak do mnie mówisz nie wszystko kumam za pierwszym razem

ze w tym wieku tak nie mowisz. Bycie powaznym doroslym na dluzsza mete jest cholernie nuzace...

Gość na cycusia
???????????????????????????????????????????????? :D

Wkurza mnie takie przekamarzanie sie. autorka zadała pytanie - normalne pytanie, a wy zachowujecie sie nienormalnie!!!!Powiedziała bym dziecinnie. Nic nie wiecie o karmieniu naturalnym!!!!!!!! Zielona zaba - tak jak napisała szanta.To wydaje mi sie dobra rada.

okiej nie wiedzialam, ale od piersi sie zaczyna, pozniej jakies soczki co 3 h, jakies chrupki, jakies parowki czy cos..

Gość oooo raanyyy
ja tez mowie "na cycusia" i jest to normalny jezyk mlodych matek, ZAZDROSNICE!

taaaa nic nie wiem o karmieniu naturalnym i zazdroszczę tylko kuśfa czego? komu? własnym cycusiem tudzież dydolkiem wykarmiłam dziecko bez zadawania głupich pytań

Gość oooo raanyyy
Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi, jak widac

Gość oooo raanyyy
wole byc infantylna, niz cyniczna

No i sie zaraza nie obudzila :O I teraz kolejna okazje spokojnego nakarmienia bede miec za godzine bez mala, ech, zycie :O Haris - moja mala jak sie rozdziera to ja slysze tylko - cycaaaaaaaaaaaaa cycaaaaaaaaaaaaaa a ze je lubie to mysle ze "cycus" wcale zle nie brzmi> W kazdym razie lepiej niz tymczasowo rozrosniety pod wplywem hormonow gruczol piersiowy.... fajna madchen - zasadniczo masz racje, tzn ze powinny byc wyznaczone pory posilkow, i bez podjadania pomiedzy, ale z noworodkami to troszke inaczej bywa, jako ze nie maja rytmu dnia itp....