Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odina

Blizna jak się pzobyc?

Polecane posty

Gość Odina

Hej, mam problem... Mam bliznę na nodze:( Rana nie była głęboka ale na tyle, że pozostawiła ślad.. To było ponad miesiąc temu. Ponad tydzień temu zaczęłam uzywac cepanu nawet z 6-7 razy dziennie uporczywie go wmasowuje.. Robie pillingi i opalam nogi... za tydzien mam uroczystosc rodzinna i bede miala odsloniete nogi(nieodslanianie nie wchodzi w gre). Myslalam juz o podkaldzie i zielonym korektorze na noge.. Nie blizna ma teraz taki bordowo sniy kolorek.. nie moge sie tak pokazac:(( pomocy!! co moge jeszcze zrobic? opalam i opalam..

blizny łatwo nie opalisz - zawsze będzie jaśniejsza może zastosuj punktowo samoopalacz?

a jeśli blizna jest świeża (patrząc po kolorze) to chyba jednak korektor zostaje

A może wypróbujesz taką maść Contractubex podobno na blizny jest świetna... :):)

blizna po opalaniu jeszcze bardziej się uwidacznia. ale po co zakrywać? noś ją z dumą :) niczym wojownik indiański. Ja tam swoje takie obnosiłam wręcz :D (ostatnio taką solidną krechę miałam po poparzeniu,ale zniknęła,nawet nie wiem kiedy)

Gość ale dziwne
Cntatubex i Tointex są dobre. mi po T. blizna bardzo ładnie "się wchłonęła" - jest bardzo mało widoczna - taki cienki pasek (5 szwów) jak rozstęp, a to jednak wygląda lepiej niż sina czy czerwona blizna.. przez 3 miesiące blizny opalac nie wolno, bo zczerwienieje i taka zostanie - zaczerwieniona i już zawsze będzie widoczna.. :( także polecam inną maść spróbować, masować maścią bliznę i nie opalać - zaklejać plastrem ją nawet.

Gość Odina
wlasnie jakos to opalanie nie pomaga, bo i tak ja okropnie widac.. contartubex, powiadasz? sprobuje:) a z tym samoopalaczem to chyba sie nie da, bo co bede miala taka ciemniejsza plame na nodze? bo za chiny nie zrobiew sobie calych nog samoopalaczem:) po prostu mam do tego dwie lewe raczki:) dzieki dziewczyny

Gość Odina
nie opalac?... w koncu chyba kupie korektor.. taak , tylko ze ta blizna jest brzydka:) sa blizny ktore nosze z duma:D takie po spadnieciu z drzewa czy cos.. a ta jest wyjatkowo nieforemna:/ i dodam, ze jest ona taka wklesla wlasnie..

Gość Odina
a powiecie mi jeszcze jedno:) jak zaczne tym contratubexem codziennie, kilka razy na dzien smarowac.. to czy bedzie poprawa do niedzieli?....:)

Gość ale dziwne
nie będzie. co najmniej kilka tygodni musisz używać. cepan moim zdaniem to największy shit, więc skoro na ciebie też nie działa, to zmień na którąś z tych dwóch wspominanych maści. kilka razy dziennie wmasowywać musisz maść, ale nie licz że w parę dni zadziała.. nie ma cudów. może zblednie choć trchę ale to też raczej "może ale nie musi" tak szybko. ale ważne żeby w ogóle stała się mniej widoczna więc nad nią pracuj:) i nie opalaj, mi plastyk zabronił wystawaić (nawet przy dużych filtrach) bezpośrednio na słońce przez 3 miesiące

mozliwe ja mialam wypukla blizne stosowalam tydzien kilka rayz dziennie i bylio widac ze sie zrobila mniejsza tzn mniej wypukla..ale napewno ci nie zniknie:P bo ja stsosuje mieisac i dalej ja widac ale jest zdecydowana poprawa:)

Gość Odina
aha.. dzieki:):* no nic, to zakryje i pojde sie poopalac moze jeszcze dzis:) wiec pozostaje byc wytrwala i kupic zielony korektorek.. dzieki..

Gość gość
A czy ktoras z was może była na zabiegu laserowym? Cos takiego jak oferuja tutaj www.centrumpodplatanem.pl skuteczne to jest? Dzieki z gory za odpowiedzi