Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kathy82

ciąża po braniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość kathy82

mam pytanie, po jakim czasie udało wam się zajść w ciążę po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych???

Gość Suszii
tez mnie to interesuje i czy nie bedzie jakis komplikacjii, jezeli zajde w ciaze w krotkim czasie po odstawieniu tabletek?

Gość troche dziwne
ja probuje od 8miesiecy i nic :( ale wierze, ze w koncu sie uda, chociaz zaczynam miec watpliwosci. Znajoma natomiast zaszla w trakcie brania pigulek.

Gość kathy82
rozmawiałam z moją ginekolog i powiedziała, że starania można zacząć po 3 miesiącach po odstawieiu tabletek. biorę tabletki już 4 lata i trochę się obwawiam, że trudno mi będzie zajść w ciążę, dlatego bardzo prosze o odpowiedż jak to u was wyglądało, po jakimczasie się wam udało???

ja brałam tabletki 3 lata odsatwiłam dostałąm miesiączke i spróbowaliśmy udało sie od razu niedługo rodze wiadomo każdy organizm jest inny ale poza tym wczwesniej bardzo dbałam o siebie witaminy odżywianie i przebadałam sie

Ja brałam tabletki przez 8 lat. Lekarz powiedział, że mogę próbować już w pierwszym miesiącu po odstawieniu. Ale profilaktycznie odczekałam 3. I się udało!

brałam tabletki przez ponad 2 lata, w ciążę zaszłam po ponad półtora roku po odstawieniu (ale jakoś specjalnie się nie staraliśmy) słyszałam, że niedobrze jest zajść zaraz po odstawieniu - ze względu na poziom hormonów, jaki się utrzymuje w organizmie i że te hormony mogłyby mieć wpływ np na przyszłą płodność dziecka męskiej płci.

Gość mnie lekarka powiedziala
ze po odstawieniu powinnam poczekac do pierwszego naturalnego okresu i potem juz mozna sie zaczac starac. wiec zaraz po tym pierwszym (swoja droga, jak w zegarku pojawil sie 29 dnia od poprzedniego) zaczelismy sie starac. ale tak na luzie, bez wyliczania kiedy moga byc plodne dni, kiedy lepiej itp. i jest, wlasnie zaczynam piaty miesiac, udalo sie za pierwszym podejsciem :)

Gość kWiAtEkmalutki
ja bralam 2 lata, gin kazal poczekac 3 mies, zaszlam dopiero po 6 mimo ze wcale nie zastosowalam sie do jego zalecen :-P