Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukująca balsamu

balsam do opalania dla alergików

Polecane posty

Gość poszukująca balsamu

Czy możecie coś polecić? Miałam balsam z kolastyny, ale mój syn miał po nim starsznie suchą skórę i drapał się do krwi. :( Potem próbowałam ziajkę. Niby było dobrze, ale ona się bardzo trudno rozsmarowuje. Więc szukam dalej, ale wolałabym skorzystać z waszych doświadczeń, bo po co mi cały dom pełen balsamów? ;)

Gość poszukująca balsamu
czy nikt nie ma takiego problemu? :(

Ja najpierw kupiłam Nivea Baby ale uczulił. Teraz mam Lirene (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę ;) ) i jest super. Ładnie pachnie, łatwo się rozprowadza, skóra nie jest sucha i Maks nie ma po nim żadnej wysypki.

Gość poszukująca balsamu
Dzieki :) Też ogladałam lirene, bo sama używam tych kosmetyków, ale potem zaczęłam mieć wątpliwości. Wiem, że jedno dziecko może tolerować dany kosmety a inne nie, ale przynajmniej tyle wiem na początek.

Niestety, pozostaje Ci tylko próbowanie. Inaczej się nie przekonasz czy dziecko toleruje te czy inne kosmetyki. Maks np. uczulony jest na Nivea Baby, które reklamowane sa jako hipoalergiczne i rekomendowane przez Instystu Matki i Dziecka, ale nie ma żadnych objawów uczulenia po J&J, które odradzały mi położne i lekrze.

Gość poszukująca balsamu
Niestety, trzeba szukać i testować :( Co ciekawe, w ubiegłym roku nie miałam tego problem, więc musiałam mieć jakiś balsam nieuczulający, ale nie potrafię sobie przypomnieć jaki.