Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oleee

bikini- wosk

Polecane posty

Czy któraś z was pozbywala sie włosków z tych okolic woskiem? Na ile to starcza? Bardzo boli? Polecacie? Pytam bo po tradycyjnym goleniu zawsze mam uczulenie :( a na wakacje przydałoby się do stroju kąpielowego mieć ładne bez chrostek te okolice :P

Mniej niż woskiem boli na pewno pastą cukrową i owszem, jest skuteczne...ale i tak boleć będzie;/

Gość skka a
zawsze mialam ten problem :/ uczulenie, podraznienie a czasami nawet sie pozacinalam :-o teraz uzywam kremu de depilacji i jest super - polecam !

skka a- jak ja używałam kremów, to nie dokładnie mi goliło;| Ty nie masz takich problemów?

A jaki krem>?? jakiej firmy?? Bo to też trudno dopasować... :/

No właśnie, na nogach jak kremem golilam to krem nie roztopil wszystkich wlosków niestety z bikini myśle, że będzie to samo :(

Gość sonix
he a mi nie lapie....pod pachami tez;/

Gość skka a
mi goli idealnie :) ale jak cos zostaje to myje sie dokladnie, wycieram odczekam pare minut i naloze w to miejsce gdzie ylo niedokladnnie ! ja uzywam veeta do skory normalnej (rozowy)

Gość skka a
aha na op. pisze 3 min i na nogach tyle trzymam a bikini i pachy 6 min.

Spróbóje tym kremem, mam czas do 13 lipca wtedy wyjeżdżam nad morze :) Tylko boje się, że jak zrobie kremem to nie zdąże jak mi krem nie spasuje wyrwać już woskiem :P Dlatego, jeśli ktoś regularnie wyrywa woskiem to proszę o wypowiedź :)

Gość skka a
katrinne -- > wlasnie :) mowie ci dla mnie super, bikini czasem gole na zero czasami zostawiam paseczek i jest gladziutko a jak odrastaja to nie kluja tak po maszynce, sa bardziej delikatne i co za tym idzie nie ma tego dyskomfortu, swedzenie itp.:) ps. woskiem probowalam, boli jak cholera i mialam czerwone kropeczki przez 4 dni ! nie polecam ! ale jak to mowia dla kazdego co innego :)

Aha jeszcze jedno pytanie do --> skka a. Po jakim czasie odrastają włoski w okolicach bikini? :>

Gość tez uzywam
veet i jestem zadodolona, zadnych podraznien. WIadomo, ze woskowanie starczyloby na dluzej, niz uzycie kremu, ale ten bol, to chyba nie dla mnie. Czasem sie depiluje penseta, tak na raty, ale i tak boli.

Gość skka a
to chyba dosyc indywidualna sprawa ale ja depiluje srednio co 4 -5 dni a to dlatego ze lubie gladziutko (moj facet tez ;) ) ale to zalezy co ci przeszkadza :)

Ja też kiedyś próbowałam pęsetą...mnie nie bolało, ale jestem z natury raczej niecierpliwa a to pracochłonne jest;D

Przekonałaś mnie :P lecę do sklepu i zobaczymy :) Fajnie by było pożegnać się z tym odwiecznym problemem podrażnień :) Pensetą też próbowałam- zdecydowanie za dużo czasu zajmuje, a i podrażnienia też się pojawiają :) i na drugi dzień mam zaczerwienioną skórę :( Plan z woskiem pojawił się w akcie desperacji- urlop nieuchronnie się zbliża :D Poza tym jestem wrażliwa na ból strasznie, pewnie bym uciekla z fotela u kosmetyczki z jedną stroną ogoloną :D

woskowanie boli, co tu kryc ;-) skora po zabiegu jest podrazniona, ale efekt na prawde gladkiej skory utrzymuje sie kilka tygodni, moim zdaniem warto

Gość sciema
he ja po veet przez miesiac mialam taka wysypke ze wstyd bylo sie wykapac ;/

Gość wydepilowanaaaaaa
depilacja woskiem bikini i to gleboka jest naprawde do zniesienia, podraznienia znikaja po paru godzinach, potem jesli wlasciwie sie pielegnuje, to skora jest gladziutka przez pare tygodni. Najwazniejsze to wybor dobrej kosmetyczki - moja jest wygadana, zagada tak, ze sie nie zwraca uwagi na bol, odrywa bardzo malymi paskami, mniej boli, jesli wloski sa za dlugie, to podetnie, tez wazne, jest bardzo delikatna, pilnuje odpowiedniej temperatury wosku i jest naprawde super :) Raz niestety, jak moja byla na urlopie, to trafilam na malo kompetentna, plakalam z bolu, leciala mi krew, wlosy zaczely wrastac, skora byla prawie sina przez kilka dni. Wszystko zalezy od kosmetyczki.

polećcie mi jakąś w warszawie. byłam w sobote, jeszcze nie zniknęły mi wszytkie podrażnienia i nie wydepilowała całości, bo mówiła,że za pierwszym razem nie wytrzymam. dodam, że w niektórych miekscach trzeba było kilka razy,bo wyrastają mi po 2-3 z jednego mieszka:( w jednym miejscu przesadziła,bo mam teraz taką trszokę chropowatą skórę:( następnym razem muszę iść gdzie indziej

Gość dhksgjhas
ej a nei wrstaja wam slowy po wosku bo ja mam maskryczne pachwiny po depilcji depilatorem takie krostki ktore sa wlasciwie juz bliznami i nic sie nie da robic :O:O kurka i nie czaje czemu depilujac woskiem nei wrastaja a po depilacji depilatorem tak

Ja znam odpowiedź na pytanie dlaczego wrastaja po depilatorze, a po wosku nie. Wytlumaczyla mi to kiedys moja kochana pani kosmetyczka. Otoz depilator czesto naciaga wlos i urywa go tuz pod skora, szczegolnie kiedy cebulka jest mocna albo wlos cienki - te wlasnie wlosy - niewyrwane z cebulka, lecz urwane pod skora, wrastaja, bo dodatkowo pencety kreca sie w roznych kierunkach i ruszaja cebulke, wiec wlos pod ta skora uklada sie w innym kierunku, a wiec wrasta. Wosk natomiast, albo pasta cukrowa, stosowane na cieplo rozgrzewaja dodatkowo skore i rozszerzaja pory, wiec cebulki \"wychodza\". Dlatego tak mowie o tych kompetencjach kosmetyczek - jezeli wosk bedzie za zimny, to tylko sklei wlosy i bedzie RWAL je, zamiast wyciagnac z cebulka - tak wiec efekt bedzie podobny jak po depilatorze. ANużKa - koniecznie idz do innej kosmetyczki - wcale nie jest prawda, ze nie wytrzymasz calosci za pierwszym razem - ja jak pierwszy raz robilam bikini, a dodam, ze wlosy rosna mi az po odbyt (okolice odbytu pani mi tez ladnie depiluje), to wtedy robilam cale cialo, a wiec- pachy, wasik, nogi - lydki+uda no i na koniec pani mnie namowila na bikini i jakos nie umarlam z bolu, ani nie bylam cala obolala, tylko wyszlam stamtad usmiechnieta z poczuciem blogosci jakie mi daje idealnie gladziutkie cialo. Jeżeli komus wrastaja wloski, to zapraszam do mnie na topik \" zwalczamy wrastajace wloski i blizny po nich\" - bo niestety chcialam oszczedzac na kosmetyczce i kupilam depilator - teraz to wszystko lecze.

Gość mini89
ile kosztuje taki zabieg woskiem ?? mniej wiecej , od pasa w dół ( pupa, myszka, uda, łydki) byłabym wdzięczka :) buziaki :):)

Gość jeszcze
dzieki z awytlumaczenie moje pachiwny sa maskaryczne po depilatorze niestety nie stac mnie na kosmetycznke

do jeszcze---> zapraszam Cie na mój topik o wrastających włoskach i likwidowaniu blizn po depilacji. Stosuję domowe sposoby - koszty bardzo niskie, a naprawde działa.

Gość mini89
100 zl za wszystko o co pytałam ?....w sumie troche duzo, zalezy, planuje isc do pracy i na pewno czesc kasy pojdzie na depilacje depilator pod pachy ? pewnie masakrycznie boli co ??....boje sie zrobić pod pachami,....

Dżamunia podasz link do Twojego tematu?? Nie mogę go znależć :( Mam kilka takich blizn i coś trzeba z nimi zrobić :P