Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawrót głowy murowany

Które butelki lepsze NUK czy AVENT

Polecane posty

Oooo!!! Fajne pytanko...też jestem ciekawa, bo też się szykuje na wybór butelek:)

Gość napewno....
AVENT

Gość jesienna mama
Avent ***

Gość napewno....
mojasiostra mata i ta i poleca AVENT a tamta lezy

Awnt napewno jest lepszy dla dzieci,k którym podaje się mleko zagęszczone np. kaszką, zwłaszcza smoczek trójprzepływowy. Ale do mleka czy napojów używałam zwykłych butelek, w tym NUK. Bardzo mi odpowiadał kształ smoczka NUK. Zresztą uspokajacze też były NUK.

Nuka nie używałam, więc nie poradzę, natomiast z aventu byłam bardzo zadowolona, na początek Przemek pił mleko z butelki balonika canpolu. Pozdrawiam

Zdecydowanie Avent, zwłaszcza smoczek trójprzepływowy do kaszek lub zagęszczanego mleka typu Bebiko Omneo. Moja córeczka od razu zaakceptowała smoczki Aventu

Na Allegro dostepne są zestawy 2 butelek, (takie jak w linku, co podalam na samej górze) oraz tzw. Zestaw startowy 2+2 - 2 male i 2 duże butelki. Czy jest sens to kupować? Po co mi 4 butelki? (A różnica w cenie zasadnicza)

ja własnie tez chce kupic ten zestaw startowy...butelki sie przdadza na pewno, a cenowo wychodzi taniej niz bym miala to kupowac osobno... Mysle ze po dwie butelki (2 duze i 2 male) to dobry wybór...:)

Moim zdaniem nie ma sensu od razu tylu butelek kupować - a jak dziecko nie zaakceptuje takiego smoczka, tylko będzie wolało anatomiczny, albo kauczukowy - to będizesz musiala wszystko wymieniać. Liepiej najpierw sprawdzić a potem dokupić. A ile potrzeba to też zależy czy planujesz karmić piersią czy tylko butlą czy i piersią i butlą. Myślę też,ze nie można rozpatrywać które butelki lepsze, które gorsze - jednemu dziecku przypasuje taka innemu inna - na pewno warto kupować tej samej firmy smoczek do uspokajania co butelkowy - bo mają taki sam kształt i są z tego samego.

Gość stara mamka
Ja polecam nuki. Moje dzieciaki nie mały nigdy kłopotów z "złapaniem butelki , czy smoczka i nie mają wad zgryzu. Uważam że nuki mają anatomicznie lepszy kształt

A czy te butelki z Aventu mają podziałkę mililitrową? Bo na zdjęciu wygląda to tak, jakby tylko 1 miala.

Gość zatroskana
maja podzialke mnililitrowa :) oczywiscie ja tez nabylam butelki i smoczki Aventu. Jezeli chodzi o ceny - to te z "kajasklep" znalazlas najtansze - ja tez tam kupowalam - tyle ze dostalam je ze amoczkami "2". Ale siostrzenica mojego meza ostatnio kupila w jakims Auchanie czy Carrefourze te same 260ml za 12,90 jedna. Jesli chodzi o male te 125 ml to np u siebie w aptece kupilam w zestawie 2 szt za 19,90- jakas promocja byla. Wiec warto sie rozejrzec w cenach. W zwiazku z tym zestaw startowy odradzam. :)