Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Diamentowa Dziwka

Przy jakiej PIOSENCE placzesz???

Polecane posty

Ile miałam lat? Hmmm... 16 :) Daaawno to było ;P Z początku sama (z siostrą dla ścisłości), a później już pod okiem japońskiej nauczycielki :) Początki zawsze są ciężkie, ale miałam takiego fioła na punkcie kultury Kraju Kwitnącej Wiśni, że uczyłam się ze wszystkiego, z czego dało się uczyć: z filmów, piosenek (audioteka pozostała - sentyment), książek, internetu i rozmów :) Język sam w sobie nie jest trudny, trzeba tylko pamiętać o kilku zasadach. Nawet alfabety (hiragana i katakana) daje się łatwo zapamiętać. Gorzej z kanji (chińskie ideogramy), których - jak zapewne wiesz, jest kilka tysięcy. Z tym jest problem, bo ich znaczenie zależy od kontekstu. Dlatego, jeśli chcesz się uczyć tego języka, warto poczytać dobre książki i zaopatrzyć się w słowniki :) No, i próbować zacząć myśleć \"po japońsku\" :P Rodziny w Japonii nie mam, ale znajomych Japończyków owszem :) Dziwni ludzie, hermetycznie zamknięci i trudno do nich dotrzeć. Mają specyficzny rodzaj pojmowania rzeczywistości ale kompani do zabawy PRZEDNI :) Pozdrawiam 🖐️

Gość rgfrgr
gratuluję i dziękuję ja mam 26 no to jestem trochę stara na poczatki ale jak mówią nigdy nei jest za póxno na dobre rzeczy pozdrawiam :)

Dzięki :) Nigdy nie jest za późno na naukę - ja zaczynam myśleć o chińskim :)

hej kobiety a pamietacie może taka piosenke taki gostek w kapeluszu z gitarą przy ognisku śpiewał james jakiś tam>>>>>

Jason Donovan Kiss me goodbye Brian White Another song Nie wiem, o którą Ci chodzi :), ale może to jedna z nich :)

Gość xxxsaraxxx
Ja najbardziej to przy pisenkach Fergie,Avril Lavigne,Nelly Furtado,Evanescence. :-(

Gość loveMusic
płacze... : oddział zamknięty-gdyby nie ty; golden life-wszystko to co mam; shout-przepraszam za miłość...te Najnaj i takie inne troszkę mniej ciekawe;)

Gość a u sialalala
a ja przy ; stock "tylko ty kochanie" czerwone gitary(chyba)"nie jestes sama" i"cudownych rodzicow mam' ale nie wiem czyja