Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co myśleć

czy to nietypowa grzybica pochwy?

Polecane posty

Gość nie wiem co myśleć

Kobiety prosze WAs po momoc. Byłam na rutynowej wizycie u ginka. Troche mnie pobolewały jajniki i troche piekła pochwa. Nie było swędzenia ani upławów. Ginko powiedział, ze to stan zapalny i da mi antyb i globulki na wszelki wypadek. Dostałam antybiotyk Amoksiklav i globulki Macmiror 500. Bra łam to przez 12dni. Potem była miesiaczka. Ale chcece zaczęły sie później. Nagle pojawiło się okropne swędzenie i pieczenie. Nadal nie mam upławów. Teraz dostałąm dalej Macmiror 500 i Fluconazole. Ginko powiedził, że to grzybica. Czy to możliwe....nie mam żadnych upławów ani przykrego zapachu!? Martwię się!!!

Gość jaakkakakka
Nigdy nie mam upławów ani zapachów, a mam grzybicę średnio raz na 2 miesiące.

Gość nie wiem co myśleć
Mówisz poważnie? O rany... :-( Ale dziękuję za odpowiedź :-)

Gość Klimerka
to może być grzybica - czasem tylko swędzenie jest. Ale gin jest Twój mało profesjonalny skoro na podstawie samych oględzin się uparł że to grzybek - powinien zrobić ci posiew, w między czasie skoro rzeczywiscie masz problem to Macmirror jest dobry i nie zaszkodzi, ale posiew dobrze byłoby zrobić, żeby sprawdzić czy to grzybek, jaki to grzybek i czym leczyć. Bo nie chcę Cię martwić, ale źle leczona grzybica lubi potem mieć latami nawroty co strasznie jest up...iwe. Zacznij już łykać profilaktycznie Lacibios Fermina, niezależnie od tego czy to infekcja bakteryjna czy grzybicza pomoże ją zwalczyć. Tylko co najmniej 3 opakowania trzeba zjeść :( ja zjadłam chyba z 6-7 zanim poczułam efekty, ale za to potem spokój jest.

Gość nie wiem co myśleć
Mnie niepokoi fakt, że przed antybiotykiem było jakby lepiej niż teraz. Jak to możliwe skoro juz wtedy brałam globulki przeciwgrzybiczne? No tak ale nie miałam nic osłonowego:-( Kazał mi pić dużo kefiru, jogurtów... Teraz kazał przyjść za tydzień (6 globulek). Jestem "czystą osobą"...więc skąd to się przywlekło? Na basenie też dawno nie byłam... Od faceta też tego raczej nie złapałam...(hihi...higiena i zabezpieczenia to podstawa ;-) ) Wiec skad to draństwo? A może dlatego, ze się ostatnio odchudzam?

Gość Klimerka
hm, no czasem antybiotyk wybija i dobre bakterie :((( ten Lacibios Femina też powinien był dać równolegle z antybiotykiem... A czystość nie ma tu nic do rzeczy - większość grzybic idzie z przewodu pokarmowego albo z braku odpowiedniej ilości lactobacillusów w pochwie - więc paradoksalnie nadmierna higiena może nawet zaszkodzić. to znaczy - koniecznie zmień mydło na jakiś porządny płyn do higieny intymnej - np. lactacyd femina, nawet na emulsję najpierw, więcej tego kwasu mlekowego nei zaszkodzi. Lacibios femina możesz też dodatkowo dopochwowo zastosować jak skończysz macmirror. Na opakowaniu macmirroru z tego co pamiuetam też jest napisane, że pomaga w odbudowie flory bakteryjnej.

Gość nie wiem co myśleć
Zawsze korzystałam z Dove bo inne mnie uczulały...Teraz mam ten płyn Lactacyd :-) Ale faktycznie przed tym wszystkim miałam przez jakieś 3-4 dni biegunkę... Oczywiście myłam się wtedy po każdym wypróżnieniu, ale być może to paradoksalnie wytłukło mi tą dobrą florę pochwy:-( Dziękuję za odpowiedzi:-) Pozdrawiam:-)

Gość lubie fasole
z cytologii wyszlo, ze mam stan zapalny,tyle ze przebiegal bezobjawowo.lekarz przepisal mi tablety, ktore mialy go zlikwidowac,a po 2 tyg,brania ich dostalam grzybicy,czyli dzialaja wrecz odwrotnie...