Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfeta88

KPA P

Polecane posty

Jak to w końcu jest? Mam ten I st. to czy ona może z powrotem zrobić się twarda?

Niektórzy twierdzą, że dopiero głębokie uszkodzenia czyli III/IV stopień nie ulegają regeneracji, a w I stopniu (i wg niektórych w II)możliwa jest pełna odbudowa chrząstki. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wiadomo, że im niższy stopień tym większa szansa, że coś w końcu zadziała.

i jeszcze jedno. Czy ten Arthryl to musi koniecznie pielęgniarka w przychodni robić.? Bo akurat zastrzyki mi wypadną na wyjazd i nie wiem czy będę mogła sama zrobić sobie zastrzyk, albo mama, ciotka ktokolwiek... Bo nie wiem czy tam będę miała gdzie załatwić żeby mi zrobił zastrzyk.

Właśnie ja różne rzeczy słyszę na temat regeneracji chrząstki i już nie wiem co mam o tym myśleć...

Z własnego doświadczenia wiem, ze samemu jest trudno, nie jest to co prawda niemożliwe, ale technicznie dość skomplikowane. Poza tym można sobie trafić w nerw kulszowy albo zamiast do mięśnia wstrzyknąć lek do naczynia (co sprawdza się wykonując aspirację). Tak więc chyba lepiej zapytać w miejscowym ośrodku zdrowia i wydać te 7 zł, ale mieć pewność że zastrzyk jest zrobiony profesjonalnie.

aha... czyli w ogole jest mozliwosc zeby ktos mi zrobil zastrzyk prywatnie ...

Można, tylko nie wiem czy nie trzeba mieć zlecenia od lekarza zawierajacego dawkowanie leku.

Aha.. ale do wyjazdu jeszcze sporo czasu więc zdążę załatwić taki papierek... w dodatku dostałam jeden taki papierek od ortopedy ale z tym musze iść do rodzinnego żeby wydała jeszcze jedno zlecenie..

Jak Ci lekarz rodzinny wyda takie zlecenie to nie będziesz musiała płacić za te zastrzyki :)

Ja, po wielkiej walce z kompem... uff już miałam schize, że moja praca magisterska poszła w niebyt (chociaż znaczną część na szczęście mam na pendrivie)

Hehe .. powiem Wam że byłam wczoraj w Warszawie na tej wystawie spreparowanych ciał i myślałam że będą bardziej drastyczne widoki :P ale w sumie to było fajnie :) tylko szkoda że zdjęć nie można było robić :)

tak jak zawsze.. tyle że ciężko było w autokarze.. na szczęście miałam takie miejsce że mogłam wyprostować nogi :)

Niee... w ogóle z nim nie gadałam na ten temat. On powiedział coś takiego że bakteria została usunięta a teraz trzeba usunąć to co ta bakteria zrobiła.. ale jeżeli ta maziówka jest przez ta bakterię to ja nie wiem po co ten Arthryl :P