Arkadiusz 0 Napisano Lipiec 4, 2007 Drogie Panie ... Czesto jest tak ze kobieta obawia sie zajscia w ciaze ktorej tak naprawde nie ma i towarzyszy jej bardzo duzy stres przejawiajacy sie roznymi bolami,myslami itp. Prosze powiedzcie mi jakie najczesciej pojawiaja sie objawy takiego stresu i jak mozna sobie z nim poradzic ... prosze o powazne potraktowanie tego tematu =) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz 0 Napisano Lipiec 4, 2007 Jak mozna sobie z nim poradzic ? Chodzi mi o moja dziewczyne ... nie wiem jak mam jej pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz 0 Napisano Lipiec 5, 2007 ??????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a tak a jak na opak Napisano Lipiec 5, 2007 Stres - strach przed ciaza to nie jest konkretna choroba, zeby mozna bylo definiowac objawy. Kazda kobieta mysli w inny sposob, inaczej objawia sie stres (jakikolwiek) i inaczej umie sobie z nim radzic. Zwykle, kiedy boimy sie niechcianej ciazy, widzimy jej 'objawy', zmiany w piersiach, bol w podbrzuszu, mdlosci itp. Dookola siebie zauwazamy wtedy tylko ciezarne, w reklamach tylko kobiety z brzuchem, filmy tylko o porodach itd. Wydaje sie, ze caly swiat krzyczy - jestes w ciazy! Co z tym robic? Hmmm, okaz zainteresowanie, rozmawiaj, tlumacz, ze nie bylo mozliwosci zajscia w ciaze (chyba, ze byla :) ), ze wszystko dobrze, a jesli zdarzy sie niechciana ciaza, to ma Ciebie i nigdzie sie od Niej nie wybierasz. Tak generalnie to wiele nie zrobisz :) Ona i tak bedzie sie stresowac..ale mozesz probowac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz 0 Napisano Lipiec 5, 2007 no wlasnie nie ma obaw o ciaze bo wiesz mysl wogole wyszla z takiej glupoty ktora ja powiedzialem po pettingu ktory jak sie pozniej dowiedzialem nie ma szans na ciaze ... ale kobiety to inaczej przezywaja niz mezczyzni prawda ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz 0 Napisano Lipiec 5, 2007 ????????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gvbhboijtphjfckhjdcmvgf Napisano Lipiec 5, 2007 moze wystarczy zapewnienie ze nie zostawisz jej samej, gdyby pojawilo sie dziecko i ze bedziesz ją wspierał....najczesciej tego sie boją dziewczyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a tak a jak na opak Napisano Lipiec 5, 2007 Zupelnie inaczej. Po pierwsze, to my czujemy wlasne cialo, jesli wkrecamy sobie ciaze, to fizycznie czujemy mdlosci, widzimy w lustrze zmiany w piersiach itd. Nie mozemy przez to przestac o tym myslec. Po drugie mimo, ze do zajscia w ciaze trzeba dwojga, gdzies w podswiadomosci pozostaje mysl, ze to nasz brzuch, facet - roznie bywa - jest lub go nie ma. Spokojnie z dziewczyna rozmawiaj, uspokajaj cierpliwie, nie lekcewaz, nie nasmiewaj sie z jej strachu, mozesz kupic jej w aptece test ciazowy za kilkanascie pln, wtedy sie uspokoi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz 0 Napisano Lipiec 5, 2007 Tylko problem tkwi w tym ze moja kobieta jest w takim stanie ze nie chce testu zrobic ,strasznie sie boi... wiec jej probuje wytlumaczyc ze lepiej wiedziec w jednej chwili niz czekac i denerwowac sie do dnia przyjscia miesiaczki ... a jak wiadomo stres czesto jest powodem opoznienia miesiaczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a tak a jak na opak Napisano Lipiec 5, 2007 kup ten test, idz do niej, przytul, poglaskaj, powiedz spokojnie cieplym glosem, ze cokolwiek by sie nie dzialo, jestes z nia i bedziesz, ze moze na Tobie polegac, ze ja wspierasz i ze sie martwisz jej stresem, ze chcesz pomoc. Spokojnie ja namawiaj do pojscia do lazienki, powiedz, ze jestescie razem i to wasze wspolne sprawy - nie jest sama. Powiedz jej tez, ze jestes pewien, ze wszystko jest w porzadku a ten test ma ja uspokoic i dac pewnosc, ze nie ma powodow do strachu. A powodow opoznienia miesiaczki moze byc milion, stres oczywiscie takze. Skad inad - moglbys przyblizyc, dlaczego ona sie boi, skoro Ty twierdzisz, ze nie ma mozliwosci ciazy? Co dokladniej robiliscie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz 0 Napisano Lipiec 5, 2007 Moja dziewczyna jest dziewica ... ma regularny okres(tzn okolo 28 dni) ostatnio poszlismy na impreze i jeszcze przed dzien miala okres ... uprawialismy pettnig czyli moj czlonek ocieral sie o jej narzad plciowy ... nie doszlo do stosunku ... teraz no niestety pojawil sie stres o ciaze ... Mam nadzieje ze niepotrzebny ... prosze Was powiedzcie mi czy mozliwe jest zajscie w ciaze w tym przypadku ??Dni po okresie sa jak mi wiadomo nieplodne a zwlaszcza gdy ma sie okres regularny( kolo co 28 dni) Prosze o potraktowanie powaznie tego tematu .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz 0 Napisano Lipiec 5, 2007 Ten temat dwa dni temu dalem na forum i wszyscy pisali ze nie ma obaw, ze nic z tego nie bedzie ... Ale oan sie boi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a tak a jak na opak Napisano Lipiec 5, 2007 w 28 dziennym cyklu dni plodne sa ok 14 dnia, przy czym liczy sie mozliwie plodne juz od ok 10 dnia cyklu. jesli miesiaczka trwa zaluzmy 3-4 dni, to dzien po miesiacze nie ma szansy na zajscie w ciaze (teoretycznie) - natura jednak czasem plata figle i to jest nie do przewidzenia. Mysle, ze mozecie spac spokojnie, nie sadze, zeby byla w ciazy :) Szanse macie praktycznie zerowe. Ale stres ja bedzie niszczyl. Nie daj boze przez to spozni jej sie okres i dostanie swira. Jesli moge wiedziec, ile macie lat? Z tego, co piszesz, wydaje mi sie, ze Twoja dziewczyna nie dojrzala do seksu - tzn temat lekko ja przerasta, boi sie paranoicznie, ucieka - nie chcac zrobic testu. Nie powinna sie w temat seksu zaglebiac, bo wyglada na to, ze nie jest do tego gotowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz 0 Napisano Lipiec 5, 2007 Ja mam 17 lat , a jezeli chodzi o moja dziewczyne to masz racje piszac , ze nie dojrzala do seksu i naprawde przerasta ja to ... jest mlodsza ode mnie tyle moge zdradzic ... Boi sie tego testu ,ale bede sie kierowal tym co napisalas i chce zwiac jej watpiliwosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a tak a jak na opak Napisano Lipiec 5, 2007 Wiesz, po 1 niewiedza rodzi strach - Twoja dziewczyna, podobnie pewnie, jak Ty (nie gniewaj sie, nie chce Cie urazic) dopiero zaczyna zglebiac tajniki wiedzy o seksie, antykoncepcji. Obecnie przede wszystkim musi sie uspokoic. Nie chce juz dolewac oliwy do ognia, ale miesiaczka moze wystepowac rowniez w pierwszych miesiacach ciazy (krwawienie podobne łudząco do miesiaczki), wiec jej obecnosc nie jest gwarantem braku ciazy. Ale Was to nie dotyczy, jestem spokojna o to, ze ciazy w Waszym wypadku brak. Nie dziwie sie, ze w Jej wieku jest cala w strachu, pewnie tez bym byla. Zacznijcie od rozmowy, powiedz jej, ze po 1 w ciazy nie jest na pewno, po 2 przekonaj do testu, ktory rozwieje Jej watpliwosci i pozwoli odetchnac z ulga, a po 3 zastanowcie sie nad seksem, chyba troche za wczesnie, poczytajcie o antykoncepcji, mozliwosciach zajscia w ciaze, dowiedzcie sie oboje wiecej - to pozwoli Wam w przyszlosci spac spokojnie, zabezpieczac sie odpowiednio. Bo np. petting - sam w sobie wcale nie gwarantuje braku ciazy (nie mowie o Waszym przypadku, bo u Was sa inne przeslanki). Poczekajcie, seks nie ma sensu, jesli jest zwiazany z panicznym strachem, ma sens wtedy, kiedy daje radosc, spelnienie, ekscytacje. Do niego tez trzeba dorosnac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość family Napisano Lipiec 5, 2007 czy to mozliwe ? to topic na ten sam temat ://////// Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach