Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KtOsieK...

Doradzcie ....

Polecane posty

Gość KtOsieK...

Mam mętlik w głowie, a mianowicie - jestem po maturze i mam okazje wyjechać do Irlandii do pracy ale nie wiem czy zrobic najpierw studia i wtedy wyjechać, czy już teraz póki jest okazja i po paru latach pobytu zagranicą pójść na studia. Mam taki mały dylemat - doradzcie co robić ...

Gość taki jeden.
a z czego mature pisałaś?jakie studia?

Idz na studia i na wakacje wyjezdzaj pogodzisz jedno z drugim;)

Gość KtOsieK...
mature pisałem z geografii ... a zastanawiam się nad administracją tylko nie wiem czy wyjechać ...

Gość KtOsieK...
wiesz matrwi mnie to, że narazie nie mam wykształcenia, a chciałbym troche odżyć finansowo żyć powoli na własną rękę ... planuje wyjechać na 3-4 lata nie wiem i wtedy studia zrobić .... nie chciałbym popełnjić błędu i czegoś żałowac

Gość taki jeden.
jak administracja,to możesz pracować i studiować(np.zaocznie).jeden znajomy na podobnym kierunku tak robi.przyjeżdża tylko po wpis na uczelnie

Gość jedz zarob przez wakacje
a pozniej sie okaze. albo wrocisz albo jak bedziesz miec super prace to zostan i zarob bo taka okazja moze ci sie nie powtorzyc. a i nie musisz odrazu na 3-4 lata. wyjedz na rok-dwa. bo po 4 raczej juz na studia ci sie nie bedzie chcialo wracac. ja nie pojechalam za granice tylko na studia i zaluje. wystarczylyby mi 3 lata licencjata a pozniej moglam wyjechac. a magistra zaocznie zrobic pozniej. ale wybralam studia i teraz nie wiem co ze soba poczac bo juz nie mam tam do kogo jechac a w polsce nie moge znalezc pracy.

Gość kerdkakaka
a gdzie mialbys pracowac?

Gość KtOsieK...
pomocnik na budowie albo kelner mam troche ofert .... a studia mogę chyba zawsze zrobić ... no nie wiem jakbyście postąpili na moim miejscu

Gość KtOsieK...
a wyjazd kroi mi sie pod koniec wrzesnia ...

najpierw nauka potem praca jak pojedziesz do pracy to puzniej nie bedzie ci sie chcialo wracac do szkoly!!!

Gość KtOsieK...
jestem tak nastawiony ze na pewno bede sie ksztalcil dalej bo nie mam zawodu, i nie wiadomo czy trafi sie okazja wyjazdu pozniej chcialbym juz zarobic troche kasy i troche sie ustatkowac mysle ze przez 3 lata bo tyle planowalbym zostac zdolalbym odlozyc troche pieniedzy wrocic znalesc prace i studiowac zaocznie ...

sluchaj ja tez tak myslalem pujde do pracy a potem studja mam prace ale studjow nie skaczylem ale to twoj wybor

Gość KtOsieK...
masz zawod ?? pracowales zagranica czy w Polsce ?? chce uslyszec wasze opinie na ten temat jakbyscie postapili ... byc moze ktos z was juz mial podobny dylemat i jak sobie z nim poradzil ...

jestem po ogulniaku nie pracowalem zagranica ale to nie zmienia nic jestes dorosly nikt ci nie bedzie mowil co masz robic zrob to co bedziesz uwarzal za stosowne

jestem po ogulniaku nie pracowalem zagranica ale to nie zmienia nic jestes dorosly nikt ci nie bedzie mowil co masz robic zrob to co bedziesz uwarzal za stosowne

Gość studia lepsze
jedz na wakacje, ale zacznij studia. po co ci przerwa w zyciorysie? praca za granica to rozwiazanie na pare lat ale dalej w cv licza sie studia, stypendia, staze i doswiadczenie a co wpiszesz - praca w barze?

Gość lepiej chocby zaczac studia
poki jeszce cos ze szkoly pamietasz. Mozesz zrobic przerwe, albo pojechac po licencjacie.