Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vicckii

To nie są prawdziwi lekarze!

Polecane posty

Gość vicckii

Składali przysięgi, a teraz liczy sie dla nich tylko kasa i w d... maja pacjentów! Skandal! Nie znam biednego lekarza, w głowach im sie poprzewracało! Za dobrze widac mają!!!!!

Gość vicckii
Wiele ludzi zarabia gorzej od nich i jakos sobie radzą, a oni strajkują!!!Skandal!!!

Gość pazerni są
zacznijmy od tego, ze te ich "podstawowe pensje", na któe tak narzekają, są dodatkiem do ich zarobków :o nie mają ani odrobiny wstydu :o

Każdy ma prawo do godnego wynagrodzenia. Psie pieniądze za pracę wymagającą trzeźwego myślenia przez kilkanaście godzin - i brak prawa do popełniania błędów (bo taki zawód).To jest skandal.

ZGADZAM sie z tą opinią- byłam dzis z córką u dentysty- wyrwała jej ledwo kiwający się mleczny ząb gołymi łapami, bez znieczulenia, i dziwiła się, że dziecko pocieszam!!! A podobno u siebie tzn w prywatnym gabinecie jest super, ale mnie nie było stać na prywatną wizytę. Jestem w szoku.....

Gość lek
Ale w przysiędze nic nie ma na temat pracy za pół darmo i leczeniu tylko we wlasnym kraju...Ludzie uświadomcie sobie że komuna SKOŃCZYŁA się BEZPOWROTNIE...

Gość a kto sie leczy za półdarmo
za darmo to można wyleczyć katar u lekarza w przychodni. Ludzie którzy naprawdę musza się leczyć to muszą również płacić lekarzom, albo oficjalnie prywaciarzom, albo łapówy w szpitalu. Pielęgniarkom też trzeba dać zeby raczyła zajrzeć czasem do pacjenta. Ci którzy nie mają bogatej rodziny zdychaja po kątach. Takto wygląda. A w ekskluzywnych dzielnicach okazałe wille i piękne samochody naszych biednych doktorków.

Gość vicckii
Lekarze wstydu nie maja!!!!

Gość trutututu
W ogóle dla mnie ta cała przysięga Hipokratesa to idiotyzm ... Ja mam zamiar kształcić się na lekarza, ale nie mam zamiaru leczyć za free ...

Gość ulllkaaa
A kto leczy za free? Dziewczyno, opanuj sie! Zobacz jakie pensje maja lekarze, a jakie reszta spoleczenstwa!!! Lekarze maja wille, luksusowe samochody, super wakacje!!!Paranoja!

No nie wiem.. Znam niejednego lekarza (w tym małżeństwa) i jakoś nie widzę willi, luksusowych aut a na wakacje zwyczajnie brak im czasu. trochę realnego spojrzenia a wszystko stanie się jasne.Wille mają tak samo lekarze jak i piekarze, wiele zależy od szczęścia, roboty dodatkowej(niekoniecznie w zawodzie). i nikomu nic do tego - fakt jest faktem - zarabiają śmieszne pieniądze ak na zawód, który wykonują.jeden dentysta patałach wyrywający dziecku zęba ręką - nie przeświadcza o wszystkich przedstawicielach zawodu.

Gość wehehe
Uświadomcie sobie barany że na kochanym Zachodzie, o Jueseju nie wspomnę, medycyna jest 10 razy droższa w tym 90% kosztów to honoraria lekarzy, a jak was nie stać to zdechniecie w środku miasta i pies z kulawą nogą też tam nikomu nie pomoże.W takiej sytuacji jest np. 20% jankesów, głównie starszych.

Gość ulllkaaa
Precz z lekarzami, ktorzy nie maja powolania do leczenia!!!

A co ma powołanie do zarobków? Z czegoś trzeba żyć i im szybciej postawa roszczeniowa raczy się zorientować w tej cudnej zależności - Za powołanie dziecku chleba nie kupisz.

Gość ulllkaaa
Pierdolenie o Szopenie! Lekarzom zawsze mało! Ostatnio jeden powiedział, ze nie wszyscy lekarze jezdza mercedesami!!!No faktycznie nie wszyscy, moze co drugi! Idzie sie do szpitala, lekarz tam dostaje pensje za swoją prace, a po poludniu leci do swojego prywatnego gabineciku i tam wyciaka kupe kasy codziennie! Wiec smiesza mnie opinie, ze lekarzy nie stac na bulkę dla dziecka! To jakas kpina! Normalnie grzeszycie!

To zależy jakiego lekarza, nie wszyscy mają prywatną praktykę, to raz. Dwa, że nie jest to zbrodnią - Ty też możesz harować prywatnie po 16 godzin co nie zmienia faktu, że pensja podstawowa w stosunku do zawodu z wysoką odpowiedzialnością (i wyspecjalizowaną wiedzą) powinna być adekwatna.Mylisz pojęcia.

Gość toomekk
Lekarze nie daja za wygrana. Niech wyjada z kraju, skoro im tak tu zle. Droga wolna!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość to niech mi
oddadzą składkę zdrowotną (za okres kiedy strajkują)

Gość Nineq
dobra, ale jak taki lekarz po 16 godzinach tyrania, bo przeciez sobie dorabia, ma myslec trzezwo? i postawic wlasciwa diagnoze? lekarz, ktory przeprowadza operacje ratujaca komus zycie dostaje za nia niecale 50 zl. za uratowanie komus zycia, za odpowiedzialnosc za czyjas ewentualna smierc. taki chirurg musi miec rece ze stali, nie maja prawa mu sie trzesc, wiec w domu tez nic nie zrobi, gwozdzia nie wbije, nie moze zachorowac. przerabana robota, cholerna odpowiedzialnosc, zero wdziecznosci i nieproporcjonalnie male wynagrodzenia.

wiecie co usłyszalam dzis taka informacje ze studia medyczne sa najdrozsze,wyuczenie jednego studenta kosztuje skarb panstwa 10 tys złotych i co wy na to? tu sie wyksztalca a lecza gdzies indziej!