Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wątpliwości

Ból skurczowy w ciazy

Polecane posty

Gość mam wątpliwości

Czekam na pierwsze dziecko, więc mam duzo wątpliwości. Został mi miesiąc, a w dole brzucha tuż przy pachwinie nogi łapią mnie silne bóle skurczowe. I to tak że czasem coś niosąc mogę upuścić albo zginam się w pół. Czy to jakiś bół powiązany z porodem czy jakiś stawowy?, choć dam głowę ściąć że jest umiejscowiony w samym dole brzucha, choć blisko nogi. Blagam, niech ktoś napisze coś mądrego!

Gość wesoła strofka
Pierwsze skurcze (Braxtona h..) miałam w 8 mcy, ale to tylko brzuch twardnieje. A skurcze porodowe dopiero jak zaczął sie poród. O takich jak twoje nie mogę się wypowiedzieć.

Gość magdzia3
kilka razy też złapał mnie taki skurcz to tzw.skurcze przepowiadające organizm przygotowuje się do porodu.

Gość mam wątpliwości
magdzia, ale mnie nastraszyłaś. Kiedy Cię łapały te skurcze? Zaraz przed porodem czy jeszcze dużo czasu upłunęło zanim nadszedł termin? Napisz, bo jak coś to idę się pakować:)

Gość mam wątpliwości
Mnie łapie ten ból z lewej strony tylko. I ostatnio coraz częściej. I nie wiem co robić.

jak nie wiesz co robic ???? jak masz wątpiliwoś i nie daje ci to racjonalnego wytłumaczenia to do lekarza ja też mam ból pachwin i czasem delkatne skurcze

Gość mam wątpliwości
myszka24, w ktorym mcu jesteś? Jakoś nie chce mi się latac do lekarza z każdym zapytanie, a biorąc pod uwagę, że trzeba się zapisać i to może potrwać zanim zadam lekarzowi to pytanie, to już wolę zapytać doświadczone mamy.

Gość mama27+
Tych skurczy to jest tyle w tej ciąży że czasem nie wiadomo o co chodzi. A jak to pierwszy poród, to są same watpliwosci, wie sie samo przez sie. Jak juz przyjdzie ten czas, to bedziesz wiedziala ze to wlasnie ta chwila.

Gość magdzia3
te skurcze pojawiły się w ósmym miesiącu.W moim przypadku ciąża była przenoszona,miałam wywoływany poród.także nie bój się.