Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mrówaaa

Jak samemu przebić nos?

Polecane posty

Gość Mrówaaa

hej dziewczyny!:* Jak widzicie mam problema.. Bo bardzo chce mieć kolczyk w nosie a przebicie w jakimś studio jest drogie:/ Juz raz próbowałam przebić, ale chyba jakoś krzywo, bo gdzieś tam z tylu mi chcial wyjść i w ogole nie mogłam się przebić przez tę ostatnią błonę:/ Bolało bardzo:( tzn tak ogólnie to nie, ale właśnie ta ostatnia błona i dlatego się nie przebiłam:/ Teraz mam spuchnięty i boli:/ Czekam aż się zagoi i chcę przebić ale skutecznie z drugiej strony. Może znacie jakieś sposoby mniej bolesne i takie żebym się przebiła i w miarę prosto? Pliiiizzzzz.. Powiem tylko jeszcze ze przebijam kolczykiem zaostrzonym z obawy ze potam moglabym go nie wlozyc..

Bierzesz agrafkę albo grubą igłę, polewasz spirytusem, w nos jedno- albo dwugroszówkę, żeby nie przebić przegrody i działasz.To, że boli - to prawda. Też miałam z tym problem. Pomaga wcześniejsze chwilowe zmrożenie kostką lodu i w trakcie, gdy miałam problemy z przebciem to zostawiałam igłę w nosie na tej głębokości, na której była i robiłam okład z lodu ponownie. Jak przechodził ból to działałam dalej. do skutku.Jeśli jednak masz problem z okresleniem położeniaigły to na Twoim miejscu bym zrezygnowała, u mnie tego problemu, na szczęście, nie było. Wyszła w miejscu właściwym :)

Gość Mrówaaa
A to gdzie ona może wyjść żeby było dobrze????????? Jak daleko może byc mniej wiecej od zewnętrznej części dziurki???? Nie wiem.. Bo ja przebijam kolczykiem.. Bo nie wiem czy jak bym przebiła igła czy tam agrafka to bym potem wsadziła kolczyk, bo jak np. przebijałam w uszach igłą to kolczyka nie wsadziłam:( I nie chce zeby tak samo było z nosem..

Gość jaaagaaa
Przyłańczam się do pytania!!

Gość dobra.rada
poproś jakąś koleżankę o pomoc - wtedy przynajmniej będzie prosto.

Gość henk1
Trzeba powąchać jeża a póżniej go obudzić swoim nosem.

Gość Mrówaaa
Tak szkoda mi te 70zł, bo to jednak wydatek. Przynajmniej jak na głupi kolczyk do nosa to to jest dużo. Wystarczy, że zabuliłam stówke za kolczyk w języku.. A co do tego przebijania, to nie rozumie jak ten kolczyk przez te dziurke w tej igle przeciągnać..To niełatwiej bedzie zwykłą igłą? Tylko mi juz tyko chodzi o to zeby mniej wiecej okreslic jego polozenie, bo nie wiem jak dalego moze on sięgac w środku nosa:/ śmiesznie to napisałam ale mysle ze sie kapniecie o co mi chodzi:)

ja też mam kolczyk w nosie, ale zrobiłam go w salonie za 100zł. słyszałam już takie historie na temat samodzielnego przekłuwania ciała,ze nigdy bym się nie skusiła zrobić tego sama.