Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeńka

pigulka przedz okresem??

Polecane posty

Gość myszeńka

hej.wiecie moze czy jak wezmie sie tabletke przed okresem to jest sie zabezpieczonym??bo ostatnio dostałam plamienie i myslałam ze to okres ale to chyba bylo zwykłe jakies plamienie gdyz rano sie zaczeło a wieczorem go juz nie był .a ja wziełam już tabletke i cholera teraz nie wiem co zrbic??dziś biore 4 pigułke.

Gość mala brunetka
jesli weźmie się tabletke innego dnia NIŻ PIERWSZY DZIEŃ MIESIĄCZKI nie jest się zabezpieczonym niestety. ale również dobrze te plamienia to byl początek okresu,a po wzięciu tabletki ustały......dla świętego spokoju lepiej zabezpieczajcie siędodatkowo ...

Gość mala brunetka
tzn to mógl być początek okresu a po wzięciu pigułki ustało kwawienie ale tego niestety tutaj nikt Ci nie powie jak bylo naprawde.

Gość myszeńka
no wiem wiem ze czasami powoduja zatrzymanie okresu.ale w tym problem ze mam nie zbyt regularne i nie wiem czy moze to było tylko polamienie.na innych forach doradzali zebysmy stosowali 7 dniowe zabezpieczenie/ale nie jestem pewna czy po 7 dniach bedsa one działac??jak wiesz to prosze napisz.

Gość niunia***
jesli ktoś wie czy to faktycznie wystarczy w takiej sytuacji 7 dni z innym zabezpieczeniem to niech napisze:)

fakt jest taki że tabletka mogła ci wstrzymać okres (znam z autopsji). ale teraz się już tego nie dowiesz. myślę że 7 dni z dodatkowym zabezpieczeniem wystarczy, ale jak masz się bardzo denerwować to zabezpieczaj się podwójnie przez całe opakowanie. :) a tak poza tym to szkoda że nie poczekałaś aż krwawienie się rozkręci. wiele dziewczyn bierze tabletkę jak tylko zobaczy ślad krwi, a przecież można poczekać, zobaczyć czy to na pewno miesiączka i wziąć. od czasu gdy dostaniesz krwawienie masz 24 godziny na wzięcie (masz wziąć w 1 dzień, a nie w 1 godzinie :) ) to tak na przyszłość mówię.