Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klusek

który krem do skory trądzikowej?

Polecane posty

Gość Ja-Gienka
Ja i z tego co widzę Adelayda także jesteśmy żywym przykładem na to, że po odstawieniu kremów i żeli przeciwtrądzikowych nie ma tragedii. A wręcz przeciwnie. żele antytrądzikowe tylko wysuszają skórę przez co pogarszają jej stan

Gość Adelayda
Potwierdzam :)

Gość klusek
a czym wy myjecie twarz, j kiedyś probowałam żelem do higieny intymnej, ale masakra, problem w tym, że ja nie wyjdę do ludzi bez podkładu, używam aera teint vichy, pianka radzi sobie ze zmywaniem makijażu, ale płyn nie da rady..a ten babydream nie zatyka serio?

Gość klusek
i jeszcze jedno pytanko-co sądzicie o łykaniu tabletek z cynkiem na łojotok? Słyszałam, ze pomagają..

Gość Ja-Gienka
Ja jak pisałam już na tym swoim topiku myję buzię płynem do higieny intymnej Facelle. Ja też używam podkładu i pudru i ten żel radzi sobie z makijażem doskonale. Zmywam nim nawet oczy.

Gość Adelayda
Ja używam Cethapilu, ale on sobie średnio radzi z fluidem :o Ale ja fluidu używam żadko. Raczej sam puder, a z tym Cethapil radzi sobie dobrze.

Gość Betsy
Witam! Jezeli chodzi o te kremy to powiem tak... Mitem jest ze bez kremu sie obejdzie, to bzdura. Odpowiednio dobrany krem napewno pomoze w walce z tradzikiem, jak rownierz pomorze regulowac jej stan( np gdy jest za tlusta, za sucha, swieci sie itp.) Jezeli chodzi o krem z LRP to powiem tak, fakt, nie jest tani, ale mysle ze jezeli chcesz sprawdzic jak przyjmie go twoja cera to napewno w wiekszej aptece dostaniesz probke, a wtedy nie wyzucisz kasy w ciemno! Ja go probowalam, ale mam cere sucha i wrazliwa wiec sie nie nadaje... Jezeli masz tlusta- warto pojsc po probke. Dla cery tlustej polecam rowniez serie kosmetyków Iwostin Pourtin oraz Krem Lysanel Mat. Jezeli leczysz twoj tradzik to napewno antybiotyki, retinoidy, masci i plyny podrazniaja Twoja skore. Moze zdrowa cera tego nie potrzebuje, ale wiem co mowie...

klusku, ja polecam do mycia cetaphil a jako krem do cery tradzikowej apteczny Biodermine, firmy Biocodex. Pozdrawiam :)

Gość happy end
Dostałam od dermatologa płyn, który wyeliminował pryszcze ale bardzo zniszczyłi wysuszył mi cerę. Zaczełam używać kremu nawilżająco matującego z glinką i cynkiem GARNIER. Skóra jest mięka i nawilżona. Polecam!

Gość Ja-Gienka
Betsy- jeśli myślisz, że po jednej próbce dziewczyna będzie w stanie stwierdzić czy jej krem pomoże, to sie grubo mylisz! Przecież aby zaobserwować działanie kremu trzeba zużyć całe opakowanie a nie jedną próbkę :o

Gość klusek
podnoszę.. od kilku dni nie stosuję żadnego kremu i szczerze mówiąc wyglądam okropnie, dużo gorzej.. mam już dość swojej cery, jest jeszcze bardziej tłusta, zaczerwieniona, pryszczy więcej.. nadal czytam recenzje, boję sie trochę tych kremów, bo niektórzy piszą, że mieli po nich jeszcze większy wysyp

Gość klusek
:-P

A próbowaliście stosować jakieś zestawy, kuracje, które dostępne są w aptekach? Jestem ciekawa, które z tych preparatów są najbardziej skuteczne i które waszym zdaniem warto kupić. Potrzebna mi porada i będę bardzo wdzięczna, jeżeli mi pomożecie.