eternity1302 0 Napisano Grudzień 13, 2007 niderlandzki slyszalam jak brzmi Pestka raz poslala nagranie jak jej cora cos mowi lo matko!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Grudzień 13, 2007 no ja po angielsku tez mysle bo szybciej tylko nie wiem czemu mysle dobrze ale mowie zle przekrece jedno slowko i reszta zdania i wypowiedzi mi lezy :o denerwuje sie tym ze juz cos zle powiedzialam i klapa albo zabraknie mi jednego slowa , potrzebnego, glownego i dupa zaciemnienie , pomrocznosc jasna :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 hihi no widzisz :Pzaraz Ci jakas piosenke dam z niderlandzkiego cobys posluchala-tylko cos znajde heheh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 ee zawsze mozna go zastapic innym-zreszta ja niewiem czy mowie gramatycznie heheh ale sie dogadam i wszyscy mnie rozumieja:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=MWZWjiY0Lnk specjalnia ta znalazlam-bo sa tam napisy hehe wiec zobacz jak sie rozni wymowa a pisownia:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 hehe no i znow stronka-Eternity cos sie opierdzielasz:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Grudzień 13, 2007 nosz kurde na chwile sie odwrocilam tylko :P masz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Grudzień 13, 2007 lo mamo!!! nie zazdroszcze !!!! dla mnie to brzmi jak pomieszanie alngielskiego z niemieckim z nutka norweskiego :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martik 0 Napisano Grudzień 13, 2007 znam :) na tyle ze sobie radze rozumie umie mowic i dzwonie telem :) i pewnie dlatego ze sobie radze nie mam takiej motywacji jak powinnam miec.. niestety moj angielski nie jest na tyle dobry zeby dostac prace np w biurze o ktora bede sie w przyszlosci starac.. wiec tak czy inaczej musze sie uczyc :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martik 0 Napisano Grudzień 13, 2007 ja tez mam taka blokade czasem i slysze ze bredze i smiac mi sie chce hihi :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Grudzień 13, 2007 Martik u mnie to dziala chyba podobnie bo pomijajac stany pomrocznosci tez sie dogadam- zawsze sie jakos wybrnie i wykombinuje rozumiem tez wszystko co slysze i czytam (tv do tej pory tylko po angielsku i gazetek polskich nie mam) no i na codzien wiecej mi \"nie potrzeba\" na razie skoro siedze i tak w domu to co potrzebuje porozmawiac z nauczycielka czy w sklepie czy zamienic pare slow z sasiadka jakos leci ale mam zamiar sie rozejrzec za praca od przyszlego roku bo mam dosyc siedzenia w domu wiec i z jezykiem trzeba popracowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 ja prawie juz skonczylam jezyk lamac:Ojeszcze dwie strony A4 ze slowkami i finish:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 jak pierwszy raz uslyszalam ten jezyk to tez mi sie skojarzyla z mieszanka ang-niem tylko osobiscie uwazam ze niemiecki latwiejszy-choc za nim nie przepadam:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Grudzień 13, 2007 a ja skonczylam kawke i dylam do sklepu zimnooooooooo :o ide do aldiego - dzis maja bonsai i maz mnie poprosil zebym mu kupila 2 ostatnie mu zdechly cosik :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 Gramatyki sie podszkolicie i dostaniecie dobre prace:) Ech Wam ten angielski sie wszedzie przyda a mi? niderlandzki tylko w czesci Be i NL:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 a co to bonsai? hehehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martik 0 Napisano Grudzień 13, 2007 drzewka ? :) ale pewna nie jestem cosik ... :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martik 0 Napisano Grudzień 13, 2007 mi kolezanka mleczko przyniosla wiec nie musze nigdzie sie ubierac i dobrze bo zimna ze mnie panienka :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Grudzień 13, 2007 bonsai to drzewka karzelki - ale ostatnio sie dowiedzialam ze trzeba je \'zakrecac\' takim drutem zeby nie rosly... hugolina, niemiecki latwiejszy od angielskiego? Nieeeee, angielski to najlatwiejszy jezyk jakiegokolwiek sie do tej pory uczylam! Teraz postanowilam wziac sie za niemiecki i cholerka mecze sie z dativ und akkusativ nie mowiac juz o rodzajach, bo w kazdym jezyku inne rodzaje.... :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 Dea ja mialam na mysli ze niemiecki latwiejszy od niderlandzkiego:) ja walcze z oknami:P:P:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Grudzień 13, 2007 qrqa, no to za niderlandcki to juz sie nigdy nie wezme !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 skonczylam:P:p:P wysprzatalam caly living-wlacznie z lustrami i szafkami:Pi okna tyz zostaly dwa pokoje ale na dzis juz mam dosc:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 Dea hehe nikt zdrowy sie nie bierze za nauke niderlandzkiego-chyba ze musi:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Grudzień 13, 2007 ja nie musze to sie nie biore :P wrcoilam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Grudzień 13, 2007 kruca , wrocilam mialo byc :D a bonsai to odpowiednio wyhodowane dzrewka od malego zeby nie rosly jak normalne drzewo a drutem to sie je owija jak chcemy je odpowiednio uformowac - na przyklad zeby najpierw wyginalo sie w prawo a potem prosto i czubek w lewo mozna je puscic prosto do gory i galazki formowac drucikiem na przyklad zeby byly prostopadle do pnia to juz zalezy jak komu sie podoba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Grudzień 13, 2007 ja tam wole tradycyjne kwiaty doniczkowe (choc nie pospolite ;) ) bonsai to tylko ladnie dla mnie wyglada - dbac o to nie za bardzo by mi sie chcialo :P wole na drutach podziergac - przynajmniej insza korzysc niz tylko wzrokowa :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 hihi to juz teraz wiem:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 zapomnialam sie pochwalic:Dod niedzieli jestem na diecie i mam 2 kg w dol:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Grudzień 13, 2007 gratulacje Hugolina !!!!!! ja sobie juz zaczne po swietach od nowa dietke moja ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Grudzień 13, 2007 hihi dzieki:Dale tak mysle ze teraz to co zgubilam to wroci w swieta:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach