Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiara czyni cuda

Teraz, albo nigdy..KTO POMOŻE NASTOLATCE? oceń proszę !

Polecane posty

Gość Wiara czyni cuda

Mam 16 lat i sporo kompleksów co do swojego wyglądu... Chyba młodzi ludzie są 1000x bardziej wyczuleni na opinie i spojrzenia innych. Już kilkukrotnie próbowałam schudnąć, trochę udało mi się zrzucić ( w sumie 3 kg, które nie wróciło, ogólnie więcej). Teraz idę do liceum. Jak patrzę na te wszystkie szczupłe laleczki to jest mi po prostu przykro... :( Postanowiłam, że od jutra zacznę 'moją' dietę i to całe odchudzanie... Chciałabym wreszcie spojrzeć w lustro z zadowoleniem, chciałabym się komuś podobać. Twarz mam ładną, dużo osób mi to mówi, ale figura... Nie jest z nią tragicznie, ale jeszcze brakuje do szczupłości .. . W sumie najbardziej chciałabym schudnąć z tyłka, ud i brzucha, jeśli chodzi o wagę to tak z 3-5 kg. Moja dieta ma tylko kilka założeń. Chcę żeby ktoś to ocenił, proszę o opinie! :( 1. Bez słodczy 2. szklanka zielonej herbaty dziennie 3. 1.5 l wody niegazowanej dziennie 4. tylko razowy chleb z pieczywa 5. mleko 2% \ sery\serki\płatki zbożowe\ twarożek chudy \ryby\mięso itd 6. 5 posiłków dziennie ( 9 śniadanie, 12 IIsniadanie, 15 obiad, 18 podwieczorek i 21 kolacja) Chodzę spać około 23-24 7. Codziennie 15 min biegu+15 min rower stacjonarny+ 10 min skakanka+ 200 brzuszków 8. TYLKO KIEDY BĘDZIE POGODA pływanie Ktoś może to skomentować? :(

hejos ja mam 15 lat ;) W tamtym roku schudłam 17 kg utrzymując 500-700 kcal dziennie. Brałam tez dietę cambridge (groga ale skuteczna) i kopenhaską. W tym roku nie mam specjalnie motywacji ale od jutra biorę dietę amerykańską. Wiem o czym mówisz, dorosłym jest łatwiej mieć nadwagę bo nikt z nich nie drwi w tak brutalny sposób jak niektórzy rówieśnicy z nas w szkołach. Założenia dobre, a ile kcal masz zamiar dziennie zjadać? Obiecuję że będę wpadać i Cię wspierać;) Pomyśl o liceum i fajnych chłopakach a od razu poprawi Ci się chęć na odchudzanie =) Pozdro xD

Gość Anggie
jestem dokladnie w tym samym wieku, mam ten sam problem i tyle samo chce zrzucić kg i z tych samych miejsc :) Od 1 tygodnia i 3 dnijestem na diecie i schudlam 1,5 kg :) W zasadzie na takiej ścisłej kompletnie bez słodyczny to 3 dni :P no i przez te ostatnie 3 dni jem ok 1000 kcal dziennie, wczesniej nie liczyłam ale pewnie wiecej chociaz tez nie bardzo duzo ale pomoglo! mysle że twoja dieta jest dobra, na początku może bedziesz odczuwac głód ale po kilku dniach zobaczsz że nawet jelsi jesz mniej niż wczesniej to już nie odczuwasz wielkiego glodu no i nie masz ochoty na slodyce. Ja np jem sobie 1 ciasteczko lub koste czekolady dziennie bo to przecież nic niesz kodzi !! wiec powodzenia w odchudzaniui wytrwalosci w diecie :P

a moze tylko 3 posilki dziennie? A mleko gora 0,5% nie powinnas odrazu 200 brzuszkow dziennie robic. Najpierw zacznij od takiej lajtowej ilosci i codziennie o kilka wiecej rob. Chleb zastap najlepiej wasa. Mam do Ciebie jeszcze prosbe. Zaglosuj na moja puszke http://www.redds.pl/index.php?/view/project/6475 z gory dziekuje aby zaglosowac musisz poczekac az sie pojawia kwiatuszki pod napisem kedzik, katowice i nacisnac na ostatni po prawej stronie kwiatuszek jesli mozesz powiadom znajomych aby zaglosowali

alez to jest doskonala dieta. bez zbytnich ograniczen. nie wiem o ktorej chodzisz spac a jesli conajmniej 3 godziny po kolacji to jest ok. jesli wczesniej to kolacje przeloz na wczesniejsza godzine. mysle, ze do konca wakacji spokojnie schudniesz a co najwazniejsze dzieci cwiczeniom wyrzezbisz sylwetke i na pewno bedzie ladny efekt. takze smialo. ie katujesz sie zbytnio. zaloz sobie limy ok. 1500-1700 kcal nawet bo jestes mloda i dratyczne diety nie sa ci potrzebne. co do sportu. lepiej byloby gdybys jednego dnia biegala, a drugiego jezdzila na rowerku. skakanka sama w sobie to dobrze odchudzajacy sport. brzuszki poprawiaja wyglad brzucha. dodalabym jeszcze damskie pompli przy scianie zeby wymodelowac gore ale to juz wedle uznanania :d pozdrawiam.

Gość jaaaho
a ja mam 15 lat z 15 kilo nadwagi i zero motywacji silnej woli

Gość Mickey
jahooo -> czamu nie amsz motywacji?? skoro zauważasz swoja nadwage to chyba zle czujesz sie ze swoim ciałem a to już jest chyba dobra motywacja-wyglądać lepiej :) A iel ważysz? wzrost

Gość jaaaho
169 cm 76 kg Wiesz? Mi jest dobrze ze sobą,ok na plaze nie wyjde ,bo sie wstydze.Ale tez chciałabym byc laska jak wszystkie inne dziewczyny z mojej klasy:(

Gość Mickey
ja mam 175 cm i wazyla 70,5. WAŻYŁAM bo udało mi sie schudnąc 1,5 kg :) No wiec wlansie-> na plaze nie wyjdziesz, chcesz być jak Twoje kumpele -wiec do dziela! Mniej jedz, wiecej sie ruszaj - efekt murowany! :)

Gość jaaaho
ja to wszystko wiem:). Ale jest i druga strona, jedzenie ograniczam od 2 tygodni i ostatnio robiłam 3 dniową dietę chałwową i schudłam ten jeden nieszczęsny kilogram. Kupiłam dzisiaj jakiś dziwny chlebek,znaczy nie biały ,ale nie czarny i smak taki sobie. Ale ćwiczeń nie mogę,nie mam siły,wiem,ze spokojnie dałabym rade,ale leń silniejszy. W ciągu roku szkolnego trenuje siatkę to wtedy dieta byłaby łatwiejsza,ale z drugiej strony stres. BIORĘ SIĘ ZA SIEBIE, NIE WIEM JAK ,ALE BIORĘ

Gość upupup
up

Gość Julia91
no ja się przyłączam jezeli w ogole ten topik jeszcze aktywny jest :P ale jak tak to sie przyłączam cel: schudnąć bagatela 36 kg , schudłam już 3kg , więc jeszcze ''tylko'' 33kg, jestem na diecie cambridge. mam 16 lat

Hej to ja Jaho-nowy nick:). Jem owoce,troszke mniejsze porcje i próbuje cwiczyc ,ide robić brzuszki

Gość ja chce stracic sadlo...
ja mam 18 lat i zalezy mi zeby wazyc 60 kg przy wzroscie 176... teraz waze 68 i nie wiem jka zgubic te 8..dodam ze 7 juz zrzuclam i bardzo na poczatku poogly mi herbatki vitax:)polecam taki dwupak, jest naprawde skuteczny:)i ta autosugestia ze cos daje:) na nim schudłam prawie 5 kg w 2 tyg, tylko jak po miesiacu powtorzyłam to juz nic nie dalo.. wiec to taka jednorazowka:((ale dobre i to... dziewczyny pomozcie:) jak wam sie udaje odmowic chipsow, frytek, pizzy,czekolady,lodow itp...

Gość ja chce stracic sadlo...
na czym polega dieta chałwowa??wydaje mi sie ze chałwa ma ponad 500kcal w 100 gramach wiec nie moze byc dobra:((a ja tak lubie chałwe:)

Możesz sie wspomóc Clarinolem z CLA ale w b. rozsądnych dawkach, żadnego szajsu typu Adipex itd bo zawiera pochodne amfetaminy czyli świństwo. Zamiast brzuszków znacznieeeeeee bardziej skuteczniejsza jest aerobowa 6stka Weidera. Gdy już zakończysz dietę,radze Ci zmienić styl odżywiania na ten wg diety South beach, bez problemu dostaniesz to w Merlinie czy w zwyklej większej księgarni I przede wszystkim życzę Ci wytrwałości,optymizmu i wiary w powodzenie zamierzonego celu. ;]

dieta chałwowa to trzy dni chałwy. przykładowe jadłospis?: 8:00 jabłko 11:00 baton chałwy 50g 14:00 ----||---- 17:00 ----||----

przed chwilą zrobiłam 45 brzuszków( 3 serie po 15 powtórzeń) biegałam w miejscu 10 minut i skakałam w miejscu minute( nie mam na więcej siły) i od jutra będę dodawała minute do ćwiczeń i 5 brzuszków do każdej serii

Gość wercia13
Ja mam 13 lat 160cm i waże 52 kg. Źle się z tym czuje dlatego że moje koleżanki są szczupłe i ważą o wiele wiele mniej. Ćwicze, ale nic to mi nie daje. Mam zamiar schudnąć,tak do 7 kg.