Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twardy brzuch

twardy brzuch 39 tydzien

Polecane posty

Gość twardy brzuch

moj brzuszek jest dzis bardzo twardy. czy powinnam sie niepokoic? dodam ze zaobserwowalam dzis znaczne obnizenie brzuszka. ale martwi mnie ze brzuch zrobil sie taki twardy. co to znaczy?

Najprawdopodobniej oznacza to, że zaczynasz rodzić. Jak najszybciej jedź do szpitala! Pierwsze skurcze nie muszą boleć, ja też tak miałam, czułam tylko napinanie się brzucha i zero bólu. Pojechałam do lekarza i okazało się, że mam rozwarcie na 4,5 cm i rodzę. Nie czekaj, szykuj się do szpitala i powodzenia!:)

Gość mamaaaa
nie panikuj! Mi twardniał (stawiał się) od 30 tygodnia. Urodziłam dokładnie w terminie. Pozdrawiam.

Gość 123456789999999
to znaczy ze juz blizej niz dalej

u mnie akcja porodowa zaczela sie wlasnie od twardego brzucha, co prawda to czy opadl nie zauwazylam, ale brzuch mialam twardy jak skala ponad 4 godzin-bez przerwy i wtedy tez nie czulam wogole dziecka i zaczely sie bole od krzyza co 10-12 min, pojechalam do szpitala i tam okazalo sie ze wlasnie zaczyna sie porod co prawda gdybym byl to porod o czasie pewnie odeslaliby mnie do domu i kazali czekac az skurcze beda co ok 5 min, ale ze to byl 37 tydz zostalam na patologii wez prysznic i no-spe, ja bralam do 5xdzinnie a i tak jak przyszlo co do czego to ani jedno ani drugie nie pomoglo i po tym mozna stwierdzic ze to nie falszywy alarm jezeli masz regularne skurcze to czekaj az sie nasila , powoli dopakuj torbe , wez prysznic i jedzcie do szpitala :) zycze powodzenia!