Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 15 latka

dni płodne-śluz

Polecane posty

Gość 15 latka

Witam! :) mam nieregularne cykle okres dostałam 19 czerwca po ustąpieniu krwawienia mialam pare dni suchych pźozniej biały śluz bardzo duzo:P a od paru dni mam przezroczysty taki ciągnący się. I mam pytanie, czy to jest śluz płodny? i czyjak skonczy mi sie ten śluz tzn ze owulacja juz byla? pytam ponieważ miesiączkuje od paru miesięcy i jestem niedoświadczona:P z gory dziekuje za odp! :)

Gość tessst
Jezeli jest tak, jak mowisz, to gratuluje. Modelowy przyklad dla NPR. Sluz niestety nie mowi, czy owulacja juz byla. Sluz przezroczysty i ciagnacy sie jest sluzem najwyzszej plodnosci. Wydaje mi sie, ze trzeba jeszcze spojrzec na wzrost temp. , zeby mowic o poczatku okresu nieplodnego.

Gość Marta1983
Oczywiście że jest to śluz płodny.. Z regóły można domniemywać że owulacja była jednak nie da się tego dokładnie określić.. Pamiętaj że w tych dniach i kilku najbliższych po należy się dodatkowo zabezpieczać..

Gość 15 latka
a jak mierzyć tą temp? i czy takim zwyklym termometrem?:P bo nie wiem:P

Gość Marta1983
tak zwykłym!!! albo dobrym elektronicznym zaraz po przebudzeniu codziennie o tej samej godzinie.. Wszędzie o to pytasz!! W odbycie albo pochwie jak cykl cały mierzysz.. A po co ci teraz mierzyć jak masz 15 lat?

Gość 15 latka
nie pytam o to wszedzie, tylko na tamtym topiku ;] po co mi? na przyszłosc sie przyda 🖐️

Gość 15 latka
dzieki :)

Gość Marta1983
jesteś na innych tematach też.. nie ważne... trzeba mierzyć temp i sprawdzać śluz płodny.. zapisywać codziennie o tej samej porze pomiary i pokazać ginekologowi on powie kiedy masz owulki.,.

Gość 15 latka
po co dla gina?:O za pare lat sie wybieram :P może za 2 lata pojde:D

Gość 15 latka
mam jeszcze jedno pytanie:P kiedy jest najwyzsza temp a kiedy najnizsza?

jakbyś miała problem z otwarciem strony - przekopiuj do okna przeglądarki wysłany przeze mnie link i sprawdź, czy nie ma odstępów między literkami i znakami (np w linku powyżej ostatnie litery pocięło dająć h tm a powinno być htm)