Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klo16

Za pobraniem pocztowym

Polecane posty

Gość klo16

co oznacza opcja przesyłki "za pobraniem pocztowym"? kupuje pierwszy raz cos na allegro i nie wiem czy wybrac polecony czy wlasnie za pobraniem.

Gość klo16
aaaaaaaaaaa, dzięki czyli to nieprawda co mówił listonosz, że muszę pobrać do buzi :O

pomylka:) sorki jeszcze spie...:O pomylilo mi sie z inna przesylka....Wysyłając towar Pocztą Polską za pobraniem opłacasz z góry przesyłkę a do wartości towaru doliczasz koszt przesyłki..... Wystawiasz fakturę, na kótrej obok sprzedanego towaru dodajsz kolejną pozycję: \"koszt wysyłki\" i sumujesz wartość....

Gość klo16
Ciemnooka Brunetka - wiesz co ja wlasnie slyszalam ze to jest zgodnie z Twoją pierwszą wypowiedzią, pieniądze listonoszowi do ręki sie daje, to juz nic nie wiem:P ale dziekuje bardzo za pomoc

Gość pierwsza opcja
dokładnie tak, dajesz kasę listonoszowi a on wydaje Ci przesyłkę.

To proste. Nadawca nadaje przesyłkę z pobraniem pocztowym określając jego wysokość. Adresat przy odbiorze (u listonosza lub na poczcie) płaci należność. Nadawca otrzymuje pieniądze na konto lub przekazem pocztowym (ta druga opcja jest nieco droższa). Koszt przesyłki może być zawarty w kwocie pobrania lub bierze go na siebie nadawca (zależnie od umowy).