Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YORKIIII

Brak przerwy między kolejnymi opakowaniami tabletek anty.

Polecane posty

Gość YORKIIII

Witajcie, wiem że podobne tematy były już nie raz poruszane, ale ja chciałabym się dokładnie dowiedzieć co grozi mi jeśli kilka razy nie zrobię przerwy w braniu pigułek. Wiem, że generalnie powinna być to ostateczność i że z hormonami nie ma co kombinować, ale chcę znać konkretnie możliwe konsekwencje. Proszę o jasne wypowiedzi. Pozdrawiam ;)

mi ginekolog powiedziala, ze skutkiem jest tycie ... wiec wole raz zatrzymac :)

Gość YORKIIII
tycie...? dziwne, wydaje mi sie ze moze byc ono skutkiem zazywania pigulek (u niektórych kobiet) a nie zakłócenia cyklu poprzes zażycie dwóch opakowań pod rząd...

Gość kastinka
co Ci grozi - pewnie rozechwianie hormonalne. Ja brałam 3 opakowania bez przerwy - (z innych względów, na polecenie lekarza) - po tych trzech jak zrobiłam przerwę to miałam intensywniejsze jajeczkowanie - 3 pęcherzyki w jednym cyklu = potrójna szansa na ciążę. Jeżeli chodzi Ci o miesiączkę też była może nie tak intensywna jak normalnie, ale w postaci takich większych plamień i przeciągała się przez kilkanaście dni następna też przyszła, ale w jakimś dziwnym nieprzewidzianym terminie: też plamienia i też długotrwałe.

Gość gthhjjjjj
ja robilam przerwe,,, wzielam na raz 2opakowania, bez robienia przerwy, nic mi nie bylo.,, pozniej po zazyciu 2go opakowania normalnie wystapilo plamienie,,, i tyle:)

Gość Marta1983
wiesz możesz 3 razy pod rząd nie robić żadnej przerwy jednak później należy ją zrobić bo organizm ci zgłupieje...