Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uuuu21

Kredyt... Czy jesli komuś podpisze zabezpieczenie kredytu....

Polecane posty

Gość Uuuu21

No własnie mój chłopak chce zebym podpisała mu zabezpieczenie pod kredyt na samochód, ze względu na to, ze ma nieuregulowaną służbę wojskową. No i w takim razie pytanie czy jesli to podpiszę, to będa do mnie przychodzić jakies papiery (np stan zadłuzenia, jak wyglądają spłaty), czy dopiero jak on nie zapłaci np raty to wtedy cos przyślą??

Gość Uuuu21
No proszę kogoś o odpowiedź

Gość kalichlorek
lepiej to olej, bo jeszcze nawieje z samochodem, a ty zostaniesz na lodzie z dlugiem i komornikiem na karku ! ;P

Gość a rodzicow to on nie ma
nie moga mu podpisac ? nie podpisuj, bo bedziesz musiala w razie czego to splacac ... :O chyba ze tak mu bezgranicznie ufasz :P

Gość samica tapira malajskiego
Papiery przychodzą tylko do kredytobiorcy ... (przynajmniej u mnie :P) a dopiero kiedy dłużnik dyma bank, przychodzi pismo do żyranta ... jak już podpisujesz ten kredyt, to weź przynajmniej se załatw współwłascicielstwo samochodu

ps. jak juz okazesz sie naiwnoscia i podpiszesz, to nic do ciebie nie bedzie przychodzic . Czyzbys sie bala reakcji swoich rodzicow ? Boisz sie co oni powiedza ? Jesli on zaniecha splat - beda sie starac sciagnac to z niego np. wejsc mu na pensje ,czy cos , a jesli to sie nie uda, to dopiero przyjda do ciebie. Ale i tak ja bym nie ryzykowala

samica ma super pomysl 0 jesli juz podpiszesz to tylko jako wspolwlasciciel - w razie czego mozna opchnac auto i bedziesz miala praow do polowy kasy (moze starczy na kredyt) :P