Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dca

Kiedy w ciąży wyczywłyście ruchy dzidziusia ?

Polecane posty

Gość dca

W którym tygodniu ciąży wyczuwałyście ruchy dzidziusia? Jak rozpoznać że to dzidziuś się porusza, czy to są jakieś skurcze? Ja jestem w 21 tc i poza jakąś kolką, któa się czasem przytrafia nie czuję nic? Czy to normalne. Poza tym widzę jak brzuszek raz z jednej raz z drugiej strony troszkę większy. Tak jakby dzidzia się w tym wybrzuszeniu usadawiała pośladkami albo główką. Czy to normalne? Czy też tak miałyście. Napiszcie !!!

Gość mikamam
ja poczulam w 22 i to juz takie prawdziwe male kopniaczki z maz mogl poczuc nic sie nie martw co do glowki to mi tez robila sie taka gulajka, ale watpie zeby to byla glowka bo dziecko jest mniejsze i kopniaczki poczulybysmy juz dawno... wypij cos slodkiego na wieczor i poloz sie plackiem ja zawsze tak cos czulam :)

Gość dca
Dzięki wielki. Coprawda wg usg wychodzi że jest to 22 tc. Ja żadnych ruchów nie czuję, a wspomniałaś, że ok 22 już coś czułaś. Troszkę się martwimy czy wszystko jest OK bo ja żadnych kopniaczków nie czuję

Gość mikamam
nie martw sie napewno wszystko jest ok ja pcozulam pod koniec 22 tyg liczac od ostatniej miesiaczki nie usg

Gość dca
jeszcze raz wielkie dzięki serdecznie pozdrawiam jestem już spokojniejsza :))

Gość bziczek
ja czułam ruchy pomiędzy 19/20 tygodniem. Od tamtej pory dziecko na całego sie rozbrykało. A z tym nierównym brzuchem miałam dokladnie to samo - szczególnie widoczne jak leżalam na plecach. Głównie po prawej stronie brzuch był bardziej wypukly, jakby dziecko upodobalo sobie tą strone mojego ciala:) I później na usg okazało sie ze faktycznie tam mała siedziała:)

Pierwsze ruchy poczułam około 18. tygodnia - ale zdarzały się raz, dwa razy dziennie i przypominały... ruch rybki w akwarium :) Nie pamiętam, kiedy młody zaczął kopać tak \"na całego\".

18-19 tc...na poczatku nie wiedziałam ze to juz ruchy:) Teraz to już szlaje na całego...niech szaleje poki ma miejsce:D