Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta14

Aborcja

Polecane posty

Gość ta14

Witam. Chciałam się Was zapytać jakie macie zdanie na temat aborcji. Z ciekawości wpisałam to hasło w googlach i pierwsza strona jaka się wyświetla to: www.womenonwaves.org . Czy byłybyście w stanie dokonać takiej medycznej aborcji, jeżeli ciąża krzyżowałaby Wasze plany, jeżeli jesteście za młode, by być matką bądź po prostu obawiacie się, że nie dacie sobie rady bądź reakcji rodziców/ sąsiadów itd? I czy sądzicie, że w Polsce aborcja powinna być legalna? Moje zdanie na ten temat jest następujące. Każda kobieta powinna mieć wybór. Jeżeli dziecko po urodzeniu ma się znaleźć w śmietniku albo zostać porzucone w lesie i tam umrzeć... Lepiej chyba dla niego, żeby nie przyszło na świat. A co do samej aborcji. Na dzień dzisiejszy nie jest w stanie odpowiedzieć, że nigdy bym tego nie zrobiła. Pewnie dlatego, że jestem jeszcze bardzo młoda. Bo co to jest 18 lat... Interesuje mnie Wasze zdanie na ten temat.

Gość Marta1983
Poszukaj sobie jest tyle tematów na ten temat i mnóstwo stron rozpisanych przez ludzi to poznasz zdanie ludzi.. Wystarczy poszukać

Gość betoniara
Ja juz jestem za stara na argument "jestem za młoda" , jakbym była w ciąży, to już bym urodziła , bo mature zdałam, studia skończyłam :P Nie wiem, co bym zrobiła , jakby mnie ktoś zgwałcił, ale raczej bym natyczmiast poleciała po postinor niż czekała i wymyslala co by tu zrobic z ewentualna ciążą. Ale tez uwazam, ze wybór powinien byc. Oczywiscie nie tak o , od reki, wc zesniej trzeba byłoby przejść przez psychologa i innych , którzy by uczynili decyzję bardziej przemyślaną i pewną.

Gość betoniara
jak odgrzebie stare dyskusje, to juz tylko do czytania, tam nikt już nie reaguje na wypowiedzi, , a ona sobie chce podyskutować , wolno jej

Gość ta14
Marta1983- inaczej czyta się stare dyskusje sprzed roku a inaczej świeże wypowiedzi. Jeżeli nie chcesz- nie udzielaj się w tym temacie :)

Gość ta14
I tak przede wszystkim to chodzi mi o Wasze zdanie na temat tej konkretnej aborcji. Samodzielnej. Jeżeli macie chwilkę to wejdźcie na stronę, którą podałam w pierwszym poście i przeczytajcie o co chodzi ;)

Gość hhmm . .
Chcesz sobie swoje wyrobic na podstawie czyiśc wypowiedzi czy sądaż dla cebosu przeprowadzasz?

Gość nigdy w zyciu 11
nie zrobiłabym czegos takiego,to jest chore,a przede wszystkim niebezpieczne (nawiazuje tu do stronki,ktora podala załozycielka topiku).

Gość hhmm . .
Ambitne kino. Zwłaszcza, że kreowane przez przeciwników aborcji, którzy mamią ludzi sztuczkami w postaci filmów przedstawiających o wiele starsze płody, żeby podnieść poziom drastyczność i wzbudzić gorące emocje. Porponuję zapoznać się z właściwościami 2 miesiecznego płodu w encyklopedi bądz medczynym podrecznkiu a nie w zmonotwanym na własne potrzeby filmu, który ma na celu wprowadzenie w błąd, by osiągnać zamierzeony efekt - namącić ludziom i stworzyć błedny obraz zabiegu.

Gość betoniara
jakbym miała 15 lat, a nie 29, to pewnie bym rozważała - ale raczej nie siegałabym po pierwsze lepsze co ktos napisał, tylko poinformowałabym się dokładniej trudno mi pisac o rzeczach , które mnie nie dotyczą jedyny powód , który w tym monencie mogę wymyślic, to gwałt - a wtedy, jak wspominałam, poszłabym do lekarza po postinor

uwazam ze aborcja to wybor kobiety, i taka kobieta nie powinna byc potepiona. powinna najpierw przejsc badania psychologiczne. kazda metoda antykoncepcyjna moze zawiesc dlatego kobieta powinna miec wybor czy chche urodzic niechciane dziecko czy nie. sa rozne kobiety i ich sytuacje zyciowe czasmi poprostu nie ma innego wyjscia. sama gdybym byla w takiej sytuacji nie wiem co bym zrobila. mam 18 lat i nie planuje dzieci. najdziwniejsze jest to ze w rzadzie kloca sie o ustawe aborcyjna mezczyzni a nie kobiety;/

Gość nel20
Dla mnie aborcja to po prostu zabicie swojego dziecka. można je urodzić i oddać do adopcji, gdzie zaopiekują się nim ci, którzy nie mogą mieć dzieci, a bardzo ich pragną. poza tym kobieta, która się zdecyduje na ten zabieg może się po tym nie pozbierać lub też nigdy już nie zostać matką. Zgadzam się, że kobiety powinny mieć wybór. trudno mi jednak zaakceptować decyzję 14-15 letnich dziewczyn, które dają 'dowody miłości' swoim starszym chłopakom, a nie mają odwagi rodzicom powiedzieć, co się stało. Skoro są na tyle odważne, żeby uprawiać seks, to czemu nie podejmują konsekwencji? i gdzie są ich rodzice?

Gość mucha cc
szczerze mówiac , to nie bardzo by mi sie uśmiechało, żeby moja 15-letnia córka miała dziecko i mi je zostawiała do niańczenia

Gość ta14
Do: hhmm . . Nie wyrabiam opinii na podstawie innych. Chyba nie doczytałaś posta, bo swoją już wyraziłam. Sondaży też nie przeprowadzam. Po prostu wszędzie się słyszy, że aborcja to jest coś tak okropnego, złego... Więc nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak, że byłabym w stanie to zrobić... Przyn tak myślę.