Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gazik

jak długo można brać tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość 12 lat
jedna przerwa na dziecko.Ztego diane 9lat.Miesiąc temu odstawiłam i czuję się normalnie i pierwsza miesiączka w normalnym terminie tylko nieco dłuższa i obfitsza, ale mam teraz spiralę więc to może dlatego.Wyniki krwi super i lekarz mówił ,że niekoniecznie trzeba odstawiać.Humor i cera też w porządku.

Gość titiu22
kobitki ja mam pytnie bo tyle tu mowicie oi tej rownowadze hormonalnej .... w kwietniu rok temu zaczełam brac rigevidon po 5 miesiacach czułam sie jakos dziwnie i lekarz przepisał mi regulon.... bralam je 7 miesiecy i zaczynała mnie czesto bolec głowa..... w mojej miejscowosc zmienił sie lekarz gdy mu przedstawiłam cała sytuacje kazał mi na miesiac odstawic tabletki i od pierwszego normalnego okresu który dostałam na 36 dzien :( zaczac brac novynette .... i jestem juz na 11 tabletce 2 opakowania.... mimo ych wszystkich zmian jestem zabezpieczona ?? jak myslicie ?? bo juz zaczynam miec metli w głowie czytajac posty na forach :(:(:(:( czekam na odpowiedz :) podzdrawiam

Gość gazik
skoro bierzesz już 2 opakowanie,jesteś zabezpieczona

Gość wikula
Biorę Mercilon i na ulotce jest napisane ze jestem zabezpieczona od pierwszej tabletki pierwszego opakowania, pod warunkiem, ze wzielam ja pierwszego dnia okresu, a nie np. piatego

Gość gazik
poza tym na każdej ulotce są dokładne wytyczne, co robić, gdy wcześniej się brało inne tabletki, z tego, co p[amietam an mojej ulotce było napisane,że jeśli w ciagu ostatniego miesiąca nie brało się żadnych to postępujemy tak, jakbyśmy zaczynały przygodę z tabletkami, czyli od 1 dnia miesiączki przez pierwszy tydzień dodatkowe zabezpieczenie