Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magjula

łączenie antykoncepcji

Polecane posty

Gość magjula

Hej dziewczyny! Mam pytanie. Czy jeśli stosuję tabletki antykoncepcyjne (Yasminelle) to mogę je łączyć z prezerwatywą?

Gość magjula
Bo słyszałam ze z niektórymi tabletkami anty nie można łączyć prezerwatyw bo mogą niszczyć lateks. A łączenie hmm dla większej pewności bo jakoś mi tak dziwnie same tabletki.

to chyba nie o tabletkach było :O raczej o lubrykantach na bazie oliwki. co do pewności to oczywiście twój wybór ale ja nie stosowałam nic oprócz tabletek przez 4 lata i nic, żadnej ciąży nie było więc... no nic ale to ty się będziesz męczyć.

Gość magjula
A wiecie może coś o tabletkach yasminelle? skuteczne są?

Gość magjula
A tamto było o tabletkach. O lubrykatach to wiem że nie wolno ich łączyć z prezerwatywa.

nie każdego nie wolno, te na bazie wody można, np durex. wiem bo tak robię! mam teraz przerwę w zarzywaniu tabsów, więc na gumkach jadę :P ciekawe gdzie takie bzdury napisali :O :O :O

Oczywiście, żw tabletki nie maja wpływu na skuteczność prezerwatywy, skąd taki pomysł ci przyszedł do głowy? A poza tym, jeśli już się trujesz hormonami to chyba po to, by nie używać prezerwatyw m.in. ..

Gość magjula
Ok dzięks za wypowiedź. Mam nadzieję że te tabletki okażą się skuteczne bo nie chcę na razie dzidziusia.

Gość magjula
Na mnie te hormony nie robią wrażenia. Absolutnie nic mi po nich nie jest. Tak jakby ich nie było. No właśnie myślę co z ta prezerwatywą. Czy jej uzywać dodatkowo czy nie :/

Na mnie na początku też nie robiły, ale po paru latach zrobią..

Gość magjula
A co takiego zrobią po tych pary latach jesli mogę spytac?

Gość callulit chociazby ci zrobia
spadek libido itp. poza tym zadne pigulki nie niszcza lateksu, to jakas bzdura!

Gość callulit chociazby ci zrobia
acha zapomnialam o zylakach, ale to tez po pewnym czasie

Gość magjula
Tak przeczytałam na jakimś forum że niektóre tabletki anty niszczą lateks. Sama tego nie wymyśliłam.

To pomyśl przez chwilę w jaki sposób tabletki mogą ten lateks niszczyć? Nie wierz w coś, co nie ma pokrycia choćby w dowodach (autor książki czy choćby logiczne wytłumaczenie).Tabletki stosujesz doustnie - a nie dopochwowo - w zwązku z czym jedno drugiemu nie zawadza.

Gość to ze przeczytalas to nie
znaczy, ze tak jest!!! w sumie to smiac mi sie chce..hehe..kobito zastanow sie logicznie jak moga niszczyc lateks? seks chyba nie jest dla wszystkich..

Gość ania777
Nie tabletki antykoncepcyjne mogą szkodzić prezerwatywie a leki przeciwgrzybicze/peciwzapalne itd. np. Pimafucort, Gynalgin, Gynofemidazol itd. Substancje z których są zrobione po rozpuszczeniu w pochwie zanim zostaną wchłonięte prze błony śluzowe są tam jakiś czas i to one mogą właśnie uszkodzić prezerwatywę. Zresztą na ulotkach leków pisze aby ograniczyć seks i ostrożnie z prezerwatywą. Założycielka topiku "wiedziała że dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele"