Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lustereczko123

ciągły ból prawego jajnika

Polecane posty

Gość lustereczko123

o czym może świadczyć? wg lekarzy to normalne :(

Gość Mała 00
Czy robiłas usg ? może masz torbiel ?

Gość lustereczko123
nie mam :( robiłam usg ginekologiczne 2x + raz jamy brzusznej :( Nie wiem o czym może świadczyć taki ból :(

Gość albo ja nienormalna albo ci
ginekolodzy! jak to może byc normalne???????? jeśli boli Cię tylko w dniu owulacji, to może i tak ale ciągły ból? Może zmień gina?

Gość lustereczko123
Byłam już u 4 :( Nie mam już do kogo pójść. Boli mnie ciągle od 4 miesięcy :(

Ja zrobiłabym badanie krwi. To wcale nie musi być jajnik, to może być np wyrostek i wcale nie jest powiedziane, że wyrostek boli między pępkiem a biodrem - bo u różnych osób znajduje się na różnej wysokości. U mojej siostry wyrostek sąsiadował z jajnikiem. Przez miesiąc myślała, że to zapalenie jajnika, była kilkukrotnie badana przez ginekologa.We krwi wyjdzie stan zapalny.

Gość do chirurga

Gość __racja
nic Ci nie pomoge- ale powiem że mnie w ciąży przez równiutkie 9 m-cy bolał (czase bardzo mocno) lewy jajnik. Gin też mówił że to normalne. Po porodzie przeszło zupełnie. Domyślam się że ty w ciąży nie jesteś- ale może to nic groźnego- jak u mnie- a też mnie to bardzo niepokoiło. Dodam że od tamtej pory wiele razy miałam robione usg jajników i wsio ok!

Gość lustereczko123
ja wiem, ze to nie musi być jajnik, ale już wykluczyło mi 4 chirurgów wyrostek. urolog nerki i pęcherz, został mi na razie gin,ale on nie widzi nic złego:( A to jest okropne. jak mi robił usg dopochwowe to sie prawie popłakałam:( Wyniki krwi mam dobre, nie mam stanu zapalnego. Kiedyś mnie bolał w czasie owulacji a teraz cały miesiąc:( Gin mi zalecił ciąże... akurat to ja sie boje,ze jak zajdę to sie okażę coś negatywnego dla dziecka:(

Gość lustereczko123
Zaczyna się ten ból zaraz po okresie i trwa do następnego + mdłości :( Miał ktoś tak?

Gość ja 172
Zrób badanie hormonów

Gość ja 172
tzn, poziom hormonów - sorry literówka

Gość chciałem napisać coś głupiego
ale się powstrzymam bo problem poważny życzę powodzenia

Gość lustereczko123
jakie hormony? Kurdę już sama nie wiem, straciłam zaufanie do tych lekarzy. Tylu ich było i żaden nic mi nie pomógł:( Przecież to nie jest normalne :( Może ktoś miał coś podobnego i wie jak coś na ten temat?

Gość lustereczko123
Tylko, że żaden ginekolog nie widzi problemu. Wydaje mi się, że jestem dla nich tylko problemem. Prolaktynę robiłam, wyszedł mi wynik 38.Jakoś nic na to nie powiedzieli.

Lusterecko - leczysz się prywatnie, czy państwowo?Jeśli państwowo to sugerowałabym poszukać prywaciarza. Bo dla większości państwowych jesteś tylko kolejnym pacjentem, który zabiera czas. Niestety.

Gość lustereczko123
ngLka myślisz, że wg ich sugestii mogę sie starać o dziecko? Wydaje mi sie, ze dozo wiesz na te tematy :)

Gość lustereczko123
ngLka I tak, i tak. Państwo i prywatnie.

Gość lustereczko123
Problemem jest to, że wydaje mi sie, ze oni naprawdę nie wiedza co mi jest :( Przeszło mi na krotko po intensywnej miesięcznej kuracji antybiotykami.Nie mogę przecież robić tak co miesiąc:(

Jeśli chodzi o Prolaktynę, ktrą badałaś to szalenie ważne jest, czy jednostki w ng/ml czy w uIU/ml czy w mU/l

Lustereczko, myslę, że nic nie stoi na przeszkodzie w staraniu o dziecko ale na Twoim miejscu dla świętego spokoju zbadałabym hormony wymienione wcześniej, szczególnie ważne są estrogeny, progesteron i prolaktyna.Mnie dziwi, że lekarze nie wysyłają na badania, gdy nie wiedzą, co jestl. Dziwi mnie, że kazali zbadać tylko prolaktynę - kiedy tak na prawdę wina może leżeć np w estrogenach (możliwie prawdopodobne)l.Po prostu upewnij się, że hormony są ok.Przy okazji: blisko 80% kobiet ma torbiele nie wiedząc o tym. Nie wiedzą nie dlatego, że się nie badają (choć niektóre z nich na pewno) =- ale dlatego, że większość torbieli ukazuje się tylko na jakiś czas - by potem zniknąć i tak w kółko. To może - ale nie musi być Twoim problemem. W każdym razie wiele wyjaśnią wyniki z badania hormonów.

Gość lustereczko123
pomyłka progesteron 36,6 nmol/l tylko to mi zaleciła

Lustereczko - a w którym dniu cyklu robiony był progesteron - i jak długie masz zazwyczaj cykle (może być przedział najkrótszy inajdłuższy z ostatniego roku)?

Gość lustereczko123
ngLka ja miałam robione usg ginekologiczne co tydzień, nic niepojącego wg nich nie było na nich, konsultowałam sie tez z ginekologien-endokrynologiem. Właśnie to ona zleciła mi zrobienie progesteronu. Bardzo bym chciała zajść w ciąże, boje sie tylko, zeby to nie zaszkodziło dziecko (jeśli by sie udało), gdyz nie wiem co to jest:(

Gość lustereczko123
cykle 28-32, w tym miesiącu 34, ale myślę,ze to przez 10 dniowa kuracje antybiotykiem (tym razem na infekcje dróg moczowych).W drugiej połowie cyklu robiłam ten progesteron, wg instrukcji ginki.

Przypuszczam, że lekarka podejrzewała brak owulacji. Pytam o dc bo byłam ciekawa jak to u Ciebie wygląda i ile minęło czasu do miesiączki.W zasadzie progestern śiadczy o przebytej owulacji, jest w normie, ale wg mnie ważna jest prolaktyna i estrogeny (bo to może mieć główny związek z bólem jajnika).A jeśli starasz się o dziecko to mimo wszystko sugeruję, byś spróbowała pomierzyć temperaturę i śluz.temperatury i odczucia pomogą nie tylko w określeniu kiedy owulujesz - ale czy progesteron wystarczająco długo pracuje, czy nie ma kilku podejśćd owulacji, czy hormony utrzymane są w normie itp:npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htmPrzeklej link do przeglądarki i poklikaj po przeczytaniu w podśietlone na niebiesko napisy.Wbrew pozorom nie jest to czarna magia :)

Ja bym na Twoim miejscu namawiała endokrynoog na skierowanie w kierunku estrogenów i prolaktyny (primo) oraz później testosteronu.

Gość lustereczko123
wydaje mi się, ze owulacje mam w normie, tak mi gin powiedział, byłam kilka razy akurat w środku cyklu i mówił,ze właśnie jest owulacja. taki ból jest bardzo męczący, bo nie wiadomo o co chodzi. Za wcześnie sie zaczyna jak na owulację i za długo trwa :( Prawy jajnik mi zawsze wychodzi na tym usg powiększony, ale wg nich to normalne. Tak samo jak liczne pęcherzyki. Chyba pójdę do jeszcze innego lekarza, tylko, ze za dużo mi sie ich robi:(

Gość lustereczko123
Jak ktoś od 5 miesięcy jest faszerowany antybiotykami, to mierzenie temperatury nie jest za bardzo miarodajne:(