Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna madchen

jak obliczyc cykl

Polecane posty

dziewczyny pomozcie mi, ja nie wiem ile dni ma moj cykl, jak to obliczyc, kiedy sa dni plodne i nieplodne biore tabletki anty od prawie roku, okres dostaje w tym samym czasie ale nie umiem obliczyc jaki ja mam cykl:( moglybyscie pomoc?:) bylabym bardzo wdzieczna:)

Gość to oczywiste
liczysz od dnia w ktorym wystapil okres jak nie bierzesz tabletek. Przy tabsach to wychodzi z tego co pamietam tak, ze pierwsza tabletka jest pierwszym dniem cyklu. Bo bralas ja w pierwszym dniu okresu. Najlepiej jest notowac sobie w kalendarzyku, wtedy bedziesz wiedziala, czy cykle sa regularne :)

czyli co, biore 21 tabletek, okres wystepuje po 3 dniach, i co i jak mam to obliczyc?ja na swoj rozum obliczam sobie ze niby 28 dni bo 21 dni to tabletki, 3 dni przerwy na okres i na 4 dzien znowu kolejne tabletki kurde a tylko ten kalendarzyk to jedyna metoda?:(

Gość o matko przy tabletkach
chcesz liczyc cykle??? Przeciez to nie cykle i nie miesiaczka, tylko krwawienie z odstawienia. Cykle to mozesz sobie liczyc jak przestaniesz brac tabletki

no tak ale pierwsza tabletke z okresem bierze sie jak to jest pierwsze opakowanie tabletek, a jak kolejne to jak? boshe to chyba za trudne dla mnie:P

Gość to oczywiste
21+ te 3 dni, czyli 24 na moje oko ;)

po co ci kalendarzyk przy tabletkach? Kalendarzyk to jest jedna z gorszych metod zamiast tabletek.

boshe skad ja mam wiedziec? co mnie od razu atakujesz, nie wiem dlatego sie pytam ty chyba jestes omnibusem jak wszystko wiesz jak juz tu zajrzajas to nie laska napisac normalnie?

Gość to oczywiste
ale po co ci dlugosc cyklu przy pigulkach?

to 21+3 masz tylko przy pierwszym opakowaniu, potem się wydłuża. I tak to nie jest CYKL i nie ma ani dni płodnych ani owulacji

boshe ja nie mowie ze chce kalendarzyk stosowac:P ja tylko chce wiedziec jak obliczyc sobie cykle i pierwsza odpowiedz byla zeby sobie w kalendarzyku notowac:P i o taki mi chodzi kalendarzyka nie o metode z kalendarzykiem:P

jak przy tabletkach nie ma dni plodnych jak one nie daja 100% zabezpieczenia i mozna byc w ciazy nawez stosujac tabletki wiec jak?:P

przeciez pisze normalnie, ze przy braniu tabletek nie ma cykli. Co miesiac dostajesz krwawienie z odstawienia co tyle samo dni, oprocz pierwszego opakowania. Cykle liczy sie wylacznie wtedy kiedy nie bierze sie tabletek

chcialam wiedziec dlatego ze zamierzam zaprzestac brania tabletek ale i tak zapewne cykl nie bedzie taki sam i dlatego sie pytam jak to pozniej sobie obliczyc mam dosc tabletek;/

można zajść w ciążę wyłącznie z powodu nieprawidłowego ich stosowania bądź interakcji z innymi lekami. A wszystkie inne opowieści typu brałam prawidłowo i jestem w ciąży włóż między bajki. A tak w ogóle to wejdż na stronę antykoncepcji hormonalnej i poczytaj to zobaczysz na czym polega działanie tabletki antykoncepcyjnej. Naprawdę warto

kurde ja nie jestem dzieckiem, wiem jak dziala tabletka, sama biore je o tych samych godzinach a i tak prawie co miesiac ta nuta niepewnosci czy jednak nie wpadlam

Gość ja wierze
przy pigulkach nie ma plodnych , wiec nie zartuj ;)

ja zawsze biore tabletki o 7:00 rano ale czasami zdarza sie ze zaspie i wezme np o 9:00 ale to nie jest az takie \'\'opoznienie\'\' ale jakos tak pozniej sie boje ze okresu nie dostane teraz to mi sie spoznil o 2 dni:( nie wiem czemu tak

Gość ja wierze
jak bralam tabsy, to tez czasem mialam cykora, ze moze jakims trafem zaliczylam wpadke. Bralam lacznie przez okolo 6 lat tabsy, nie stosowalam zadnych dodatkowych zabezpieczen i nigdy nie mialam wpadki, wiec sie nie stresuj, bo to nie ma sensu ;)

Gość ja wierze
a jak dlugo bierzesz?

jak przestaniesz je zazywac to miesiaczki beda takie same jak przed zaczeciem brania tabsow. I wtedy mozesz zaczac liczyc cykl od pierwszego dnia krwawienia do nastepnego

Gość ja wierze
w moim przypadku miesiaczki wypadaja tak samo jak krwawienia przy braniu pigulek ;)

ja biore od wrzesnia ub.r. wogole te tabsy byly zle dobrane bo strasznie ale to strasznie mnie glowa bolala, myslalam ze mi peknie:o ale nie zmienilam tabletek bo wtedy nie mialam jak isc do lekarza i teraz jakos wszystko jest w porzadku wogole te tabsy byly bez zadnych badan dobrane, spytalam sie lekarza o tabletki to mi pierwsze lepsze przepisal ostattnio czytalam o tabletkach i sie dowiedzialam ze moje to nie sa jakies dobre :o biore microgynon21 chce przestac je brac bo tylko sobie organizm niszcze a i tak z chlopakiem sie spotykam w weekedny wiec mozemy uzywac prezerwatywy:) po co mam sie truc zeby tylko raz czy 2 razy w weekend uprawiac seks, tylko przy prezerwatywie to zawsze ten stres bedzie czy przypadkiem nie wpadlam:(

Gość ja wierze
tylko jak odstawisz tabsy, to zacznij liczyc sobie dni od pierwszej miesiaczki do kolejnej. :)

od pierwszego dnia miesiaczki do pierwszego dnia nastepnej miesiaczki tak? i powiedzcie kiedy wypadaja dni plodne i nieplodne jesli mozecie

dzieki:) kurde tylko ja wogole nie pamietam kiedy ostatni raz mialam miesiaczke, wiec troche trudno mi to obliczyc;/