Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świeżo zaręczonaaaa

Ślub w grudniu, co sądzicie?

Polecane posty

Gość Świeżo zaręczonaaaa

Właśnie sie zareczyłam i za kilka miesiecy chcemy wziąść ślub. Oczywiście w miesiącu z literką rrr w nazwie;-) Dlatego chciałam dowiedzieć sie co sądzicie o grudniu bo na październik nie zdążymy??

Gość dziewczyna jestem więc powiem
ja chyba jak na złość i na przekór wszystkim zabobonom wyjdę za mąż w MAJU, ot, co!

Gość Świeżo zaręczonaaaa
raczej nie jestem przesądna, ale co tam, slub to ślub, wolę nie ryzykować;-)

Gość taaaaaaaa
ryzyko przeraźliwe wychodzić za mąż w maju, lipcu, lutym, listopadzie, kwietniu. Nie ryzykuj bo możesz się rozwieźć:-o

Gość co racja to racja
grudzień 2006 był fajny , bo nie było zimno. Ale z drugiej strony nie było urokliwego puchu śnieżnego. Powiem tak : ja osobiście 2 razy bym się zastanowiła zanim zdecydowałabym sie na ślub zimą . Po pierwsze źle znoszę chłody ( czerwony nos, wieczny katar, itp ) . Po drugie trochę mniejszy komfort samego ślubu i imprezy weselenej ( grube ciuchy , ciepłe buty , szaliki , itp )

Gość troche to dziwne
Niby wszyscy pisza, ze nie sa przesadni, ale jednak sie stosują. Dla mnie totroche dziwne. Jakby fałsz przed samym sobą.

Gość co racja to racja
post, tak - ale tylko do 1-dnia świąt .

Gość taaaaaaaa
to nie jest post tylko adwent. A adwent jest bodajże do Wigilii. Ja brałam ślub 16 grudnia 2006 ale tylko cywilny i bez wesele i nie patrzyłam że adwent. Teraz można podobno w adwent wesela robić.

Wszystkie jakieś durne się porobiłyście laski :o Teraz ślub to: 1. Ile gości 2. JAka suknia 3. Ile dać do koperty 4. W któym miesiącu go wziąć 5. O której godzinie, byle nie o 13 bo jeszcze mi miłość wygaśnie Macie 10 lat, nie wiecie kogo kochacie i za co? W ogóle po co ślub bierzecie skoro to jest potrzebne tylko jako rytuał religijny a ten jest całkowicie pomijany? Slub w kościele w białej sukni to przysięga PRZED BOGIEM, o ile się nie mylę a nie przed nazwą miesiąca.

Gość panczurka
Moja koleżanka brała ślub w Boże Narodzenie. Padał śnieg i było pięknie! A że Kościół jest na rynku, to i mieli choinkę piękną w tle i mieszkańców Bydgoszczy śmigających na łyżwach na rynkowym lodowisku. Było bosko! A w Boże Narodzenie przecież postu nie ma ;)

ludzie to nie jest post --------------> po co im to tłumaczysz skoro oni nawet nie rozumieją swojej religii....oni bardziej wierzę w moc nazwy miesiąca niż tego Jezusa, więc co im za różnica

Gość Świeżo zaręczonaaaa
ludziska spokojnie bo sie pozabijacie. pytając o grudzień chodziło mi o pogodę i komfort z tym zwiazany a nie religie, biore cywilny. wybaczcie ze nie wiem ale nigdy nie brałam ślubu i nie wiem czy w ADWENCIE można go brać!!! bo wazni są tez gosście.

w grudniu jest raczej zima, więc to raczej i ty wiesz, a nie tylko my

Gość Świeżo zaręczonaaaa
Dp curva- > jak masz kiepki humor to sobie daruj wypowiedzi!!

Gość kurde no racja
no na październik nie macie szans, to zlota polska jesien i ja juz w styczniu zalatwialam sale i muzyke. grudzien jest ladny, wiec czemu nie?

Gość Onna28
Hm, znajomi załatwiają ślub na wrzesień 2007, a zaczęli w kwietniu w Gdańsku i pełno knajp czeka i terminy są, z czym mają nie zdążyć? Jak chcą, to załatwią i tyle, z tym załatwieniem 2 lata przed to jakaś bzdura.

Gość Onna28
Ja znam wiele par, bardzo szczęśliwych, dzieciatych i żonatych/mężatych od wieli, wielu lat, które się pobierały w grudniu i mówiły, że było super. Panny młode nie czuły z wrażenia wcale, że było zimno i, choć bliscy im etolki trzymali, to w ogóle ich nie założyły. Bardzo fajnie swoje śluby wspominają, znam przynajmniej 2 takie pary z długoletnim już stażem małżeńskim.

Gość maszasza
a my bierzemy slub w drugie święto. nic nas nie obchodzi, ze bedzie zimno, chlapa i mokro. chcemy w święta, bo to szczególny, magiczny czas i ma ogromne znaczenie, ze to czas radosnego duchowego skupienia.

Gość gość
Moim zdaniem II dzień świąt jest fajną datą, taka zimowa sceneria zawsze mi się marzyła :) Tylko zastanawiam się, jak z ubraniem... Zawsze chciałam suknię raczej w tym stylu http://emmimariage.pl/elitte/, a zimą to byłoby zimno bez jakiegoś futerka czy solidnej etoli... Zimowe panny młode, jak wyglądają Wasze sukienki?

Gość Myszkka_85
Oczywiście sa plusy i minusy:) Jak kto woli, ale na pewno sporo rzeczy można wtedy taniej załatwić bo to nie sezon weselny:) Polecam tez odwiedzic Targi ŚLubne można tam sporo inspiracji znaleźć teraz w weekend będą w Poznaniu i ja jadę, chcę wódkę weselną z Polaniana zobaczyć, bo w necie ich butelki najbardziej mi się podobały!