Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewtajemniczona pyta mam

Sudocrem do czego jest właściwie?

Polecane posty

Gość niewtajemniczona pyta mam

Gdzie się smaruje tym sudocremem? Między pośladkami tam gdzie się robią czaerwienienia przy odbycie czy na posladki? Czytam i nie mogę zrozumieć, a lepiej żebym wiedziała zanim będę musiała to robić. Jeśli na pośladki, to czym po między?

sudocreme nie zobisz krzywdy ja smaruje miedzy faudkami, pod jaderkami i kolo odbytu

Gość kama mama79
Między fałdkami zasupuje się pudrem lub mąką ziemniaczaną, żeby wchłapniało wilgoć. Sudocrem jest do pupy ew. na zmiany skórne.

Gość sudokremem możesz smarowac
do woli !a mąka ziemniaczana to raczej przezytek i nie jest najlepsza przeciez to nie fajnie jak w tych miejscach robią sie oślizgłe kluchy...

Gość kama mama79
Jakie kluchy? O czym ty kobieto piszesz? Chyba dziecka nie przewijasz 24 godziny? Sypie się tym tak samo jak pudrem i tak samo działa, a nie tonami żeby dziecku przeszkadzało. Co z idiotyczne hasła się pojawiają!!!

Gość sudokremem możesz smarowac
nie idiotyczne hasła tylko sama mam 2 dzieci i wiem co mówię jak chcesz to syp mąke ja tego nie robię -🖐️

Gość kama mama79
Ja TEŻ wiem co mówię, bo sama stosowałam. W życiu nie widziałam żadnej kluchy. Pewne rzeczy trzeba robić umiejętnie. Padnę ze śmiechu.

Gość to padaj ja tez tego nie robie
nasze babki tak robiły ! to tak samo jak na plesniawki tesciowa kazała mi wycierac dziecku buzie osikaną pielucha :O ,a mąki tez nie używam tylko krem!

pudrem czy czym tam jeszcze sie nie zasypuje wg obecnych teorii bo skora nie moze oddychac. Ponoc przy pieluchach jednorazowych nie trzeba smarowac niczym. Ja smaruje sudokremem wszystkie faldki i miejsca \"pomiedzy\". moj maz natomiast usialowal wysmarowac sudokremem cale dziecko i darl sie ze fatalnie sie rozsmarowuje :D Dodam ze probowal tak posmarowac DRUGIE dziecko, chyba z wrazenia ze to corka :D

A u mnie sudocrem nigdy nie pomagał...tylko bepanthen.A małą po przewijaniu zasypuje .....zasypka.A co do tej mąki i tego ,że to niby przezytek......córke kapie w oilatum tak samo jak kąpałam syna jak był mały,Skóra wprost idealna jest...zero oliwki ,ale gdy dostaje potówek to tylko pomaga krochmal.I co?...mąka też się przydaje.

U MNIE SUDOCREM BYł zawsze potem msc z pantenolem nivea okazała sie super do kupienia normalnie w sklepach , wszystko łągodzi kazde podraznienei