Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytalińska...

czy data POCZECIA jest tożsama z datą STOSUNKU?

Polecane posty

Gość zapytalińska...

no wlasnie?

Gość odpowiedzialska

Gość odpowiedzialska
to nie to samo-mozesz stosunek miec wczesniej a owulacje znacznie pozniej-plemniki sa w stanie przezyc do 72 godzin w drogach rodnych wiec poczecie moze byc nawet do 3-4 dni po stosunku

Gość powtarzalska
?

Gość zapytalińska...
hhmm..zadałam to konkretne pytanie zainspirowana kalkulatorem ciążowym... który twierdzi że zaszłam w ciązę 21 czerwca br ale nie spalam wtedy z mężem tylko 2 dni wczesniej.... nawet przeciez w antykoncepcji "po" mamy trochę czasu? prawda? zapłodnienie nie nastepuje przeciez 5minut po stosunku

przecez musisz dac plemnikom czas na dotarcie do komorki jajowej - póżniej ona wędruje do macicy i nastepuje zagnieżdzenie - nie dzieje się to tak za pstryknieciem palcami ... do tego kalkulatory internetowe zawsze przyjmuja owulacje w 14 dc - ale kazda kobieta jest inna i nie jest to regułą ... stad ta różnica ...

Gość Widziwiarka
Cześć dziewczyny Mam pytanie.Czy jest możliwe abym była w ciązy kochając się jesden dzień po miesiączce bo juz jest 13 dzień od stosunku a ja czuje się dziwnie mam cały czas nabrzmiałe piersi takie jak przed okresem i srasznie dziwnie nie boli ale tak naciąga mi brzuch w dolnych partiach. w ogóle czuję się dziwnie. czy to możliwe abym była w ciąży choć mierzyłam temperature i mam normalną.Poza tym biore od 3 tygodni antybiotyk na uczulenie Unidoxs więc nie wiem czy to ma jakis wpływ na płodnośc .A tak w ogóle to fajnie jakbym była ale boje sie ze to tylko takie fałszywe oznaki. no i mam dziwne zachcianki raz słodkie a raz ostre. może mnie jakos oświecicie czy moge się łudzić czy lepiej nie.:)

Lepiej dla Ciebie, żeby ciąży nie było - tetracykliny wpływają niekorzystnie na rozwijający się płód (mogą go uszkodzić). Przejrzałaś ulotkę? Zakaz stosowania preparatu w ciąży.KONIECZNIE zrób test i w przypadku pozytywnego wyniku - natychmiast skontaktuj się z lekarzem.

Gość Widziwiarka
halo halo... Zrobiłam test wyszedł negatywny ale ponoć 2 tyg przed miesiączką to jest niewiarygodne...no nie wiem wstepnie nie jestem w ciązy a dalej to się okaże bo troche się wystraszyłam z tym antybiotykiem choc objawy mamtypowe jak w ciazy:)No ale zobaczymy pozdrawiam i dzięki

Gość ja miałąm identyko
i byłam w ciąży. Urodzilam zdrowiutką córę (ma 2 lata) a gin mówił że zawsze na ulotkach leków tak piszą- by potem ich nie pozwać do sądu w razie czego ale ryzyko by tetracykliny zaszkodziły płodowi jest małe. Oczywiście jak się wie o ciąży to na zimne trzeba dmuchać i absolutnie nie stosować, ale żeby nie przesadzać,. Jak ktoś nie chce ciąży to każdy pretekst jest dobry. Na KAŻDEGO leku ulotce są przerażające skutki uboczne wypisane i jakos trzebaby mieć strasznego pecha by akurat dotyczyły one akurat nas. Ryzyko jest zawsze i wszędzie nawet przy szczepionce na ospę- może nasze dziecko spotkać śmierć (wstrząs) ale każda normalna matka i pediatra wie że to ryzyko mimo że wypisane na ulotce "jak byk" jest prawie zerowe. Więc nie wiem po co poprzedniczka straszy koleżankę. pozdrawiam serdecznie!!

Gość do NGlKa
tak tak! koniecznie doradź koleżance by zażyła postinor. a tak serio to czasami masz super uwagi a czasami lepiej jakbyś przemilczałą, bo moja kumpela całą ciąze brała strasznie silne różne leki i teoretycznie(czytając ulotki) powinna urodzić kalekę. Ale to było jej wymarzone dziecko i mimo że non stop ryczała w poduszke- czekała do końca. Teraz ma zdrowe cudne dziecko. A ty już kogoś straszysz - jeszcze jakby panna chciała usunąc - to rozumiem (że jesteś za i ją wspierasz) ale jakbyś umiała się wczytać to byś zauważyła że założycielka chce tego ewentualnego dziecka

Gość do NGlKa
a przede wszystkim: założycielko tematu: szansa że jesteś w ciąży jest bardzo bardzo bardzo mała, jeśli masz w miare regularne cykle- to byłaś wtedy niepłodna.POZDRAWIAM

Gość jkimkuhrnivghniglmo
Do "do NGlKa"...popieram....:-) nasza wszechwiedząca koleżanka zjadła chyba wszelkie rozumy. A stado głupiutkich dziewczyn zamiast iść do ginka po porady słucha wywodów "Znachorki":-)

Nie trzeba być \"Znachorką\" - jak to mnie nazywacie - wystarczy umiejętność czytania ulotki ze zrozumieniem :)Nigdy niestaram się zastąpić ginekologa, wręcz odwrotnie - do lekarza zawsze odsyłam ale czego kto nie widzi - to sobie dopowie

Jasne, macie rację, niech dziewczę bezwiednie dalej bierze, po co straszyć. oczywiście może się zdarzyć, że nie będzie cukierkowo i dziewczę urodzi chore dziecko - może już dziś podacie swoje dane osobowe, zeby można było za wami biegać w sprawie odszkodowania z tytułu \"moja koleżanka ćpała i urodziła zdrowe dziecko, to ty na pewno też po tetracyklinie urodzisz\".Trochę myślenia, dziewczyny - im szybciej się przerwie branie tetracyklin w przypadku wykrycia ciąży - tym większa szansa na zdrowe dziecko.A ze stwierdzenia \"regularne cykle = dni niepłodne po miesiączce\" połowa ludzi z nieplanowanych ciąż chodzi po świecie. Szans nie da się określićbez znajomości KONKRETNEGO cyklu.

potomek.pl/leki_w_ciazy_free.htmlSkopiować i wkleić do przeglądarki. Czytać czytać czytać.

Gość BOSCHE BOSCHE
NGLKA!! TY jesteś jakaś nawiedzona i pełna nienawiści do osób mających inne zdanie niż ty (czyt. niezgadzających się z twoimi wywodami). Z rozumowaniem to chyba ty na tym forum masz problemy największe. To może Ty jako pierwsza podaj swe dane osobowe (skoro wyszłaś z tą inicjatywą). Głupiutka i płyciutka jesteś. Doczytaj w wyszukiwarce o kodeksie prawnym. Jak myślisz że na podstawie takich rad na kafe można kogos pozwać do sądu to ....śmiem twierdzić że poziomem nie przewyzszasz mojej 9-letniej siostry.... żal mi ciebie

Gdzie ty widzisz nienawiść? Masz chyba porządne problemy z czytaniem :-)Co innego mieć inne zdanie a co innego przeczyć Medycynie.Polecam słownik - poszukaj tam słowa \"ironia\". To odnośnie wypowiedzi związanych z podaniem danych osobowych :)Rzucaniem w moim kierunku obrazami nie znając mnie - sama siebie określasz, bardzo Ci współczuję i dyskutować więcej nie zamierzam z osobą Twojego pokroju. Zalecam jednak porządne dokształcenie.EOT.

Gość jflsjdueygr
Widze, że ktoś tu chyba nie pracuje tylko całymi dniami przesiaduje na Kafeterii;-) A moze drugi etat? Tym razem Znachorka?;-)

Gość BOSCHE BOSCHE
jak ośmiolatka może pracować???? a do szkoły " nu nu" bo przecież wakacje :-))

Gość BOSCHE BOSCHE
tylko szkoda że rodzice na kolonię jej nie wysłali :-((

Gość BOSCHE BOSCHE
Kogoś mi tu przypominasz..... wolnotariat czy cuś... hahaha jednak zasługujesz na współczucie...

Gość a ja od siebie powiem Wam
mam 36 lat i dwuletniego najsłodszego synka NA ŚWIECIE!! nie idę z "postępem " jak Wy i internet mam dopiero od 2 miesięcy. Całą ciążż: od początku do końca miałam małowodzie. Strasznie mnie to martwiło bo lekarz mimo że oszczędny w słowach- mówił że jest to najczęściej związane z patologią dziecka. Dzięki Bogu nie miałam wtedy internetu. dopiero dziś!(przed chwilką jak szkrabik zasnął)wpadłam na pomysł by poczytać o tym w necie. szok!! Gdybym wtedy wiedziała co to małowodzie......pewnie wolałabym poronić, może nawet od ciągłego ryczenia i umartwiania sie bym poroniła... Cud? cud z którego dopiero dzisiaj sobie zdałam sprawę??? niekoniecznie Nie zawsze to co mówi medycyna, podręczniki i ludzie tacy ja ta Wasza ngLkA mają rację Najważniejsze by z dystansem podchodzić do WSZYSTKIEGO PS. a moja historia jest całkowicie autentyczna!

ps no i nie napisałam najważniejszego: moje dziecko urodziło się i jest całkowicie zdrowe!!!!!

aak jesteście ciekawe to poczytajcie w wyszukiwarce co to :"małowodzie" ps nie polecam "cięzarówkom"

a ja od siebie powiem - a gdzie ja napisałam, że tak się stać musi?czy to, że Tobie urodziło się dziecko oznacza, że kobiety nie powinny być informowane o zagrożeniu? Z Twojego postu tak wynika.Fajnie, ze urodziłaś zdrowe dziecko, szczerze: gratuluję, ale niewiedza nie jest wyjściem.Wiele kobietu rodziło chore dzieci, bo nie miały odpowiedniej wiedzy i myślę, że One nie pisałyby tego, co napisałaś Ty.Dziewczyny, mnie nie chodzi o to, że tragedia MUSI się stać. Nigdy tak nie pomyślałam i nie napisałam. Ale każda kobieta ma prawo wiedzieć, że specyfik, który przyjmuje - może stanowić zagrożenie dla płodu.Często wczesne odstawienie leku pozwala zmniejszyć ryzyko. Zrozumcie. Dla dobra dziecka.

Tetracykliny należą do grupy D co znaczy, że zostało udwodnione toksyczne działanie leku.To, że alkoholiczka urodziła zrowe dziecko nie znaczy, że w ciąży należy pić.To, że osoba biorąca leki urodziła zdrowe dziecko - nie znaczy, że w ciąży można robić i brać wszystko.Ciąża to nie choroba ale branie leków toksycznych, zdając sobie z tego sprawę będąc w ciąży - jeśli nie ma konieczności przyjmowania (podkreślam jeszcze raz: jeśli tej konieczności nie ma) - to nieodpowiedzialność i głupota.

Gość jużnie piernicz
bo wtedy sugerowałaś że lepiej usunąć: " lepiej żebyś nie była w ciąży"- a w dupie miałaś opcje - co jak jest? teraz się tłumaczysz kobieto zastanów się co piszesz, a wyszukiwarkę każda z nas ma więc niepotrzebnie się trudzisz

Gość jużnie piernicz
przypomij sobie co tam nabazgrałas wcześniej. Nie mam ochoty cie przegadywac bo jesteś nudna a zarazem rozhisteryzowana. Dobranoc