Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytalińska...

czy data POCZECIA jest tożsama z datą STOSUNKU?

Polecane posty

Gość ngLKA YOU ARE THE WORST ....
a w sumie...to na kafe same pokraki losu (ja też....) bo normalni mają normalne życie, przyjaciół, rodzinę, osoby zaufane a my JEBANE KAFE PODAJMY SOBIE DŁONIE I ZAPALMY ZNICZ (chociaż ja nie mam na sumieniu- doradztwa ani osobistego zabijania zlepka kom.)

Co ty chrzanisz pomarańczko? Idź weź prysznic. Najlepiej z wrzątku :-)Śliwki - Z tą regularnością to owszem, tak bywa.. ale nie miałaś nigdy cyklu dłuższego albo krótszego ponad normę? W ciągu ostatnich dwóch lat zaobserwowałam cykl, w którym owulacja wystąpiła w okolicy 12 dc i 1, w którym wystąpiła 22 dc a zwyczajowo odbywa się u mnie w okolicy 16 dc. Więc jakby nie patrzeć - bez NPR pewnie bym wpadła albo w tym skróconym cyklu albo w tym wydłużonym :)Ja jeszcze się nie staram, właśnie doleczam zapalenie pęcherza, w e wtorek idę na gastroskopię a w czwartek na USG jamy brzusznej, bo mam podejrzenie o kamień na nerkach, pęcherzu i o wrzody na żołądku.

Gość ngLKA YOU ARE THE WORST...
I NA MÓZGU TEŻ MAS ZPOKRAKO LOSU KAMIENIE? BIDULKO

SKROBU SKROBU SKROBU RACH CAICH - DZIDZI NIE CHCE BO NIE TERAZ TERAZ GO DO CZARNEGO WORA - TERAZ CHCE? CZY TAK?- NO NO NO TERAZ TO MOZE ZA PÓŹNO? TO POKOCHAM - TAMTO TO BYŁ TYLKO ŚMIEĆ....

BIEZRZ KRETYNECZKO ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA WSZYSTKIE WYBAZGRANE TUTAJ SŁOWA

Masz wybitne problemy, nawet wyobraźnia szwankuje. Proponuję Prozac :-)

JAKIE SŁOWA TAKIE-ŻYCIE- jest takie powiedzenie którego z pewnością nie znasz.....

łyknij sobie piguke i przyklej plasterek- i idź spać

Pokaż mi to palcem, link poproszę. Bez linków dyskusję kończę.Nie wiem co ci się za film z tą aborcją wkręcił ale maruuudzisz o tym od dobrego czasu na różnych topikach pod różnymi nickami.linki linki linki. Albo prozac ;)

i juz zamilcz......zmów paciorek, siusiu i dobranoc (skrobnięty dzidziusiu- śpij słodko)

Najkrótszy cykl maiałam 29 najdłużyszy 36. Ostatnio miałam zapalenie pecherza i troche pobolewał prawy jajnik. dostałam antybiotyk i globulki (niby na wszelki wypadek). Potem byla miesiaczka i....się zaczęło;-) Okazało się że jest grzybica poantybiotykowa:-( Koszmar. Znowu dostałam tabletki i globulki. Teraz już oki.:-) Wg testu owulacja była 10/11:-) , wg temp 9tego 36.3 ,10tego 36,5 a 11tego 36,9 (z utrzymaniem skoku temp 12 i 13 - 37,0). :-)

prozac- DAWNO UZNANO ZA BBBBBBBAAAAAARRRRZZZZOOO SZKODLIWY ( I TY TEGO NIE WIESZ???????????)

To nie do końca tak, owu może wystąpić na 4 dni przed wzostem i na 2 dni wyższej, czyli jeśli test wskazywał na 10/11 dc a tempka skoczyła, dajmy na do - 10 czy 11 dc, to wszystko się przecież zgadza.

Śliwki, ja też raz miałam test dodatni w pierwszym dniu wyższej a oczuwałam ból owulacyjny w drugim dniu wyższej - ale objawowo - termiczna przecież to przewiduje.

Test był 8- negatywny, 9- pozytywny, 10-pozytywny, 11 wątpiwy , 12-negatywny. Wg testu gdy wychodzi pozytywnie to owulacja wystąpi w ciągu 24-36 godzin

Dokładnie, ale uścislając: Nie wiem jakie było 56 tempek przedwzrostowych więc nie wiem na tej podstawie czy u Ciebie pierwsza wyższa była 10 dc czy 11 dc. Owulacja odbyła się u Ciebie około 10 - 11 dc (LH spada powoli po pęknięciu pęcherzyka), więc co się tutaj nie zgadzaw związku z temperaturą?

56 = 6tempekNie no, dni płodne miałaś dłużej, jeśli, dajmy na to - owu odbyła się 10 czy 11 dc wszak plemnik do 7 dni dożyje w wysoce płodnym śluzie i tyle należałoby liczyć przed owulacją + 3 dni wyższej, lub 4, gdy trzecia nie potwierdza owu.

No,czyli wszystko się zgadza. Owulacja odbyła się między 6 a 12 dc (wg ścisłej termicznej). Czyli pokrywa się to z precyzją testu.

Choc włąśniwie to nawet plemniki mogą poczekać do 7 dni na owulację (przy dobrym sluzie) więc licz że nawet juz przed 6 rośnie \"zagrożnie\";-)

tfy tfu, między 6 a 11 (wzrost w 10 dc - pierwsza wyższa, 11 dc druga wyższa - jednocześnie ostatni dzień, w którym może odbyć się owulacja - wg termicznej)

Jak się starasz, to tak. Też jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi :-)Ja prawdopodobnie też będę łączyć przy staraniu się, bo zbyt duży jest margines możliwości wystąpienia owulacji (no chyba, że będę miała możliwość współżycia co dwa dni, to wtedy testy mi nie będą potrzebne.. ale nie wiem, czy będzie taka możliwość).

Natomiast jakoś metoda badania położenia szyjki macicy zupełnie jest nie dla mnie :-( Chyba za trudna...i jakoś \"małoapetyczna\";-)

Hmm.. ja się trochę czasu przekonywałam ale przy chęci stosowania tej metody do odłożenia poczęcia jest inaczej niż przy staraniach. W moim przypadku, gdy np w tym cyklu zajść nie mogę, bo przede mną antybiotyki - to wolę badać szyjkę niż \"wpaść\". Bo wiadomo, że los lubi być przewrotny :)

A najlepszą \"antykoncepcja\" jest... wstrzemięźliwość w dniach \"niebezpiecznych\";-) I chyba jest za stara na \"gubienie głowy\" ;-) A wszelakie leki mogą być niebezpieczne!!!! I cokolwiek ludzie mówią nic mnie nie przekona, że jest inaczej! Nawet zioła moga zaszkodzić!