Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuziawietrzniak

WEGANIZM, sposób na schudnięcie

Polecane posty

POstanowiłam, że zostanę weganka: dieta same warzywa i owoce, tj. wykluczenie z jadłospisu wszelkich pokarmów pochodzenia zwierzęcego... Co wy na to? Ja zaczynam w poniedziałek tak na 100%

Gość x-v-x
ja tam lubie krwisty befsztyk :D

lol!!! a jak tam glodowka bo zdaje sie, ze juz rozne diety ztosowalas, pisalas o tym na forum. to chociaz pochwal sie efektami. z tego co pamietam to wazysz ponad 70 kilo a pierwsze posty pojawily sie chyba 2 miesiace temu. od tego czasu na zdrowej diecie moglas schudnac jakies 8 kilo. mam nadziecie , ze fekty tych diet cud sa lepsze :d

Gość x-v-x
lady jak juz cie "dorwalam" to powiedz mi jaka mordercza diete uwazasz za najlogiczniejsza (wiem sprzecznosc) ja nie jestem zwolennikiem cudow ale tym razem czas mnie goni i to bardzo :-o mam 2 tyg. i nie wiem co ze soba zrobic ? amerykanska owocowo-warzywna kopenhaska moze pomozesz mi wybrac z 3 zlych najmniejsze zlo i nalepszy efekt :) ?

no tak, ale miałam nowe lekarstwa i przytyłam chociaż przez cały ten czas jadłam tylko jogurt na śniadanie... nie wiem, od środy ich nie biorę i mam nadzieję, że znów zacznę chudnąć... Dawno się nie ważyłam, boję się wejść na wagę po porstu, ale wiem, że kaiyś bede miała to moje wymarzone 27 życie jest okrutne, zwłaszcza jak ma się depresję ;(((((((((( pozdrawiam

Gość a dlaczego akurat 27
:O

owocowo warzywna albo kapusciana. z obu mozna przejsc potem na south beach bez wiekszych problemow wiec ... pozatym niezla jest tez south beach 1 faza. podobno moze zleciec do 6 kilo w dwa tygodnie wlasnie. ale to zalezy ile musisz zrzucic. jesli nie to lepiej owocowo-warzywna albo kapusciana. chociaz moim zdaniem na ekspresowwe zrzucanie wago kapusciana jest najlepsza, szczegolnie jesli bedziemy jadly inne warzywa procz zupy.

tak sobie wymysliłam, wiem, że jeśli bedę wytrwała w diecie i bedę nadal dużo ćwiczyła schudnę, tylko szkoda, że biore te prochy ;(

Gość x-v-x
no tragedi nie ma 169/63 ale tak 4 -5 kg. chcetnie bym sie pozbyla :) kapuscianka odpada (nie trawie kapusty) dlatego jej nie uwazglednilam a sb. przy mojej wadze nie da tak dobrych efektow czyli w sumie owocowo-warzywna ? w sumie ta mi odpowiada smakowo :) dzieki lady !

Jesli nie jestes wegetarianka to przejscie na weganizm bedzie ogromnym szokiem dla Twojego organizmu. Organizm bedzie sie oczyszczal- wyrzucal toksyny kazda droga, np. bedziesz miala wielogodzinne napady bolu glowy, wysypie Cie na twarzy i nie tylkio, bedziesz miala cuchnacy oddech.Nawet guma nic nie pomoze bo wyziewy beda wychodzily nawet nosem... Jesli wiec nie planujesz zadnych spotkan towarzyskich, to sprobuj. Jesli chcesz wygladac ladnie w trakcie diety to proponuje cos lagodniejszego. Natomiast jesli chcesz zmienic nawyki zywieniowe to przejdz najpierw na wegetarianizm. :)

od kilku meisicy nie jem miesa, a ryb nie lubie, nie bedzie wiec problemem dla mnie przejsc na weganizm... a jesli chodzi o zmiany na twarzy to odkad sie ochudzam znow mam tradzik i nic na to nie moge poradzic, irytuje mnie to, ale nic sie nie da zrbic

Weź dobrze sobie przemyśl to co chcesz zrobić. Pamiętaj o witaminie B12. Oczywiście warzywa są zdrowe, tylko żebyś się nie rzuciła na słodycze po tygodniu. A osoba, która napisała wcześniej na temat uwalniania się toksyn z organizmu miała 100% Najbardziej widać to po języku zmienia kolor. Przechodziłam to więc sprawdzone. I ćwicz chociaż pól godziny dziennie na początek.

dodaj tez grube kasze jak np. jag;ana czy gryczana oraz rozne pestki orzechy. i najwazniejsze ... zeby zmniejszyc skutki uboczne to zrob sobie lewatywe. podobno pomaga usunac rozne slugo jelitowe, ktore w innym wypadku sa usuwane wlasnie przez skore itd.

Gość jezeli uważasz że warzywa
są zdrowe to proponuje ci żebys przejechała sie do gospodarstwa rolnego i zobaczyła jak hoduje się teraz roślinki . SMACZNEGO!!! "IV rok SGGW"

jesli mam byc szczera to dzisiaj nic nie jestdo konca zdrowe. gdybysmy chcieli jesc zdrowo to musielibysmy przeciez wyjechac gdzies daleko od miasta, kyupic poletko i tam sadzic warzywa, hodowac kurki itd.

A z resztą co będzie chciała i tak zrobi, a wątpię żeby kaszę ruszyła, bo to węglowodany, a że zdrowe to nie ważne. Kasza, ryż, makaron super sprawa:)

od jutra jednak ruszam jako weganka na 100% jestem chwilowo w domu wiec jutro cały dzień ćwicze :) musze w końcu schudnąć, bo jeśli w końcu nie zacznę ogladać efektów to się załamię najwyżej odstawię te wszystkie psychptropy i już \"być chuda jak modelka...\" pozdrawiam serdecznie

a tak z ciekawości zdałaś maturę, bo kiedyś czytałam o Twojej głowdowce? I co zamierzasz jeść same owoce i warzywa? Lady i mala_gosia dobrze piszą kasza ryż, makaron ii tym podobne są ok. POzdrawiam tylko się nie zabij.