Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cilestowa

PYTANKO NA TEMAT TABLETEK I MDŁOSCI

Polecane posty

Gość cilestowa

Jestem w polowie drugiego opakowania Cilest. OD ok.5 dni codzennie czuje mdlosci, glownie wieczorem. Czy moze byc to wynikiem zle dobranych talbetek??

ja mialam takie mdłosci przez 2 miesiace itez kojarzyłam to z tabletkami ale niewiem

Gość cilestowa
Ale potem przeszlo Ci samo czy zmienilas tabletki? Mam wyzyte u gina za 1,5 miesiaca i teraz nie wiem :(

Gość krak O
Ja też mam straszne mdłości po cileście! I straszne zawroty głowy. Jestem po pierwszym opakowaniu więc dam mu szansę, Ale jak nie to idę po zmianę. Widzę, że nie tylko ja tak mam.

ja tez biorę Cilest od 7 miesiecy(teraz zrobilam przerwe 3 miesieczną),na poczatku czulam sie strasznie,tzn.tak przez 2 tygodnie,pozniej bylo normalnie.jestem z nich bardzo zadowolona. to zalezy od organizmu,jezeli bedziesz miec nadal takie problemy to radze skonsultowac sie z ginkiem. pozdrawiam!:)

ja tak samo podczas pierwszego opakowania mialam schize ze to moze ciaza, jadlam jak glupia, bole glowy bywaly okropne, mdlosci non stop kolor. jak do tej pory (3blister) pozostal tylko wiekszy apetyt, ale cala reszta ustapila juz przy 2gim opakowaniu:) organizm musi sie przestawic, w koncu to hormony;)

Gość cilestowa
Czyli jesli jestem w srodku drugiego to jeszcze je dokonczyc i zaczac te trzecie??

Gość cilestowa
Dzieki! A moge zapytac czy tyłas po tym? Bo mi sie brzuch powiększa :O A ja bym pirso wolała ;p

Gość cilestowa
Ale piersi po jakim czasie? po ilu opakowaniach urosły??

tak jak mowie, teraz biore 3cie (wczesniej yasmin ale czulam sie po nich tragicznie) no nie urosly z dnia na dzien ale po 3cim opakowaniu widac roznice, przynajmniej u mnie:P

Gość cilestowa
prosze niech ktos jeszcze sie wypowie... to na pewno nie ciąża?

Gość krak O
Nie to nie ciąża- to woda, odkąd biorę cilest a wcześniej diane mam zawsze 3 kg do przodu:( Spodnie mi się wżynają, czuję się gruba i napompowana. Ale mnie bardzie martwią te zawroty głowy np- strqaszne mam-, czasem to aż musze usiąść, bo mnie znosi z chodnika np:(

Gość rytka555
koleżanka mdlala po cilescie. z kolei innej bardzo sluzyl. jezeli nie czujesz sie dobrze zmien pigulki, powiedz co ci dolega i lekarz zaproponuje cos innego, a moze byc tak ze twoj organizm bedzie zle znosil wsystkie pigulki

Gość cilestowa
Czyli poczekac jeszcze do konca 3 opakowania czy po tym 2gim zmienic>

Gość bsgft

Ja właśnie te z nie wiem czy skończyć na drugim czy zmęczyć i trzecie. Teraz odstawiłąm na 7 dni i się czuję odrazu lepiej

Gość poczatkujacy ginekolog
niestety spora czesc kobiet ma podobnego typu dolegliwosci o ktorych tu piszecie; cilest sa to tabletki dla kobiet w mlodym wieku, o wiele lagodniejsze chocby od Trinovum. Nalezy pamietac ze sa to leki hormonalne, duza ingerencja w nasz organizm. Jezeli objawy nasilaja sie nie ustepuja po max 2 tygodniach nalezy odstawic te tabletki. Pozniej zazyc ponownie. Jezeli nadal odczuwacie dyskomfort to znak ze nie sa one dla Was.

Gość ida_b
To co mam odstawić nagle tabletki w połowie opakowania i potem je znwou brać? Bez sensu się wtedy już wszysko na maksa popieprzy

Gość ida_b
Kurde nowe zasady brania

Gość cilestowa
No wlasnie co ja mam zrobic, skoro zostało mi 6 tabletek z drugiego opakowania Cilest? mam recepte na trzecie opakowani i nie wiem juz je brac??

Gość hop hop hop

Gość kiki_bystry
hej, wlasnie wspominalam na innym watku o tych dolegliwosciach. Ja nie cralam cilest tylko novynette i mialam okropne zawroty glowy i mdlosci. Po prostu tabletki nie byly dla mnie, tylko ze glupi ginekolog nie widzial w tym problemu. Teraz mam nowego lekarza i nowe tablety (regulon) i po 10 dniach brania wszystko jest super. Ale na wlasnym przykladzie wiem, ze zle dobrane tabsy to istna makabra i bog wie jakie szkody dla organizmu!

Gość ida_b
Ja dziś zaczynam drugie opakowanie, myślę, że i trzecie też wezmę, ostatecznie organizm musi się trochę przestawić, ale jak w trakcie trzeciego opakowania dalej się będę tak czuła to idę do gina po zmianę. Nie będę masochistką.