Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asas

dziewczyny pomozcie !!!

Polecane posty

Gość asas

Jezeli owulacje mialam 11 dnia cyklu (nietypowo bo zawsze jest 14go) to miesiaczke bede miala jak zawsze 28 dnia cyklu czy wczesniej ???

Gość asas
bo zawsze ja czuje, mam klucie w jednym jajniku

Gość asas
po prostu zastanawiam sie czy owulacja wystepuje w polowie cyklu i jezeli byla e 11 dc to czy cykl bedzie 22 dniowy ???????????????////

Gość asas
plisssssss

1. Owulacja występuje na 12-16 dni przed miesiączką. Nie w połowie cyklu, nie 14 dc cyklu, ale na 12-16 dni przed końcem cyklu2. To, że czujesz - jeszcze nic nie znaczy. możesz czuć tylko wzrost pęcherzyka, i nie ma znaczenia, że \"zawsze miałaś tak a nie inaczej\". Każdy cykl jest indywidualny3. Bez monitoringu albo stosowania metod naturalnych (tempka, śluz) nie da się jednoznacznie stwierdzić o przebyciu wulacji - ból owulacyjny jest tylko dodatkowym wskaźnikiem ale nie mozna na jego podstawie okreslić z całą pewnością, że owulacja się już odbyła4. jeśli faktycznie owulacja odbyła się wcześniej to miesiączka będzie wcześniej

Gość asas
Boże nie potrzebuję takich wywodów. wiem że mam wtedy owulację bo mierzę temp, bo obserwuję śluż bo mam wtedy maleńkie plamienie bo gin mi mówił że to owulacja . Pytam czy to będzie 22 dni?

Gość asas
ps. plamienie- tzn odrobina świeżej krwi. jak ty nie wiesz kiedy masz owulacje- to sorry ale wiele kobiet wie (w tym ja) moze się mylę - ale to jest wątpliwe, alejakbym wszystko chciała poddawać w wątpliwość to poddałabym się eutanazji już dawno.

Gość asas
no i w sumie starałaś się (za to dzięki :-)) ) ale mi nie odpowiedziałaś

To Boże nie pytaj, jak nie umiesz docenić. I szukaj odpowiedzi dalej.odpowiedź na Twoje pytanie jest w moim "wywodzie".

Żeby Ci odpowiedzieć, czy cykl będzie trwał 22 dni musisz znać dugość fazy lutealnej i wiedzieć kiedy miałaś owulację.To tak skrótowo :)