Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejla007

********POLAKOM brakuje tolerancji**********

Polecane posty

Gość lejla007
dla mnie to brak tolerancji....nie mogą nie przejść obojętnie obok kogos "innego" kogoś kto w ich mniemaniu nie pasuje do ogółu....to samo zereszta dzieje się jak widza kogos brzydkiego...

Gość lejla007
ale czemu u nas tak jest????czemu inni potrafią zaakceptować inność?skad to się u polaków bierze???

Gość Marzena...
to jest brak kultury i calkowity brak taktu!!!!Niestety to jest nasza cecha narodowa:(Ja od zawsze mieszkam poza krajem,jednak takich ludzi jak moi rodacy to ze swieca szukac,niestety totalne chamstwo:(.Zauwazcie schemat zachowania tutaj na caffe,pojawia sie temat,osoba jest np.zalamana,wszyscy pytaja co sie stalo,najpierw sa pocieszenia,pozniej atak ,w koncu "biora sie za lby" ci,ktorzy zabrali glos w sprawie,tymczasem autor/ka dawno sobie poszla:( Jezeli chodzi o bezszczelne komentarze to wiadomo,ze jezeli chodzi o kulture bycia jestesmy daleeeeeeeeko za Murzynami,nie obrazajac tych ostatnich:(

Gość lejla007
Marzena masz całkowitą racje.Byłam w Londynie i widziałam wiele "innych " ludzi ktorzy u nas nie mieliby życia....a tam???nikt ich nie wytyka palcem....a jak wytyka to odrazu widac kto(wąsaty pan od ktorego zalatuje piwem "okocim").SAma czasami sobie mysle ze jak ja bym była inna to po tym co widziałam do czego ludzie są zdolni wyjechałabym z tego naszego ciemnogrodu....

Gość czesc lejla007
Slyszalam o dziewczynce, ktora rowniez wylysiala ze stresu. Jej rodzice robili co mogli, zeby odzyskala wlosy. Pomogla jej tylko jedna rzecz, sok z czarnej rzepy, ktory wciera sie w skore glowy na pol godziny.zabiegi powtarzala kilka razy w tygodniu, a wlosy zaczely odrastac juz po paru miesiacach. Co do nietolerancji Polakow, to niestety masz racje, bo potrafia sie smiac takze z niepelnosprawnych na ulicy

Gość do ahahhahahahah
to niestety szczera prawda:(

Gość a ja nie lubie jak
ciemnogrod u nas zgadzam sie

Gość jolajola2
wspolczuje tej kolezance ale to szczera prawda z nami jest cos nie tak

Gość jolajola2
tylko z czego to wynika???ale chyba z naszego usposobienia,wszedzie narzekamy ciagle nam zle wiec tez w tej kwesti musimy ponarzekac na innych ze tacy brzydcy

Gość uciekaj od niego
no dokladnie tak jest

Gość
Dlaczego ktos znow na polakow?Myslisz ze gdzie indziej jest inaczej?To nie zalezy od narodu.W kazdym sa rozni ludzie.Tez to mnie wkurza,ale zaobserwowalem podobne zachowania takze w innych krajach.Mysle ze nie za wiele sie z tym da zrobic.Ja stosuje taka zasade:poniewaz ludzi w jakis sposob uposledzonych widac przeciez z daleka(kazdego tak widac,ale z daleka sie orientujesz o co chodzi),przechodzac obok-celowo patrze calkiem w inna strone.Wtedy wiem,ze moje nawet przypadkowe spojrzenie nie spowoduje u kogos bolu.

Gość do yagon
yagon ja robie tak samo i mysle ze kazdy tak powinien,ale tak nie jest niestety:( co do innych narodowości to sie mylisz,byłam i w UK i w USA i w Hiszpani i nigdy ludzie nie byli tak prymitywni jak u nas!!!

Gość do yagon
u nas to same wieśniaki co to za grosz taktu nie maja.

A ja się zachowuję normalnie, tak jakbym mijała każdą inną osobę. Wiem że jakbym sama była na tym miejscu, nie chciałabym żeby ktoś się za mną oglądał. Ten koszmarny brak tolerancji w Polsce mnie też dobija. Będąc np w USA i Kanadzie 10 lat temu byłam w ciężkim szoku że tam ludzie naprawdę otyli chodzą sobie po ulicach i nikt się za nimi nie ogląda. U nas nie byłoby to możliwe. Zwłaszcza w jakimś mniejszym miasteczku, jak moje. Wymagamy od innych doskonałości, ale broń Boże wyróżniania się spośród tłumu. Tzw doskonałość przeciętniaka:)

Gość do yagon
Laura ale to nie tyczy sie tylko malych miasteczek o to chodzi.W duży tak jak Krakow zauwaza sie dokladnie to sama zjawisko

Gość upiupi
up