Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poważnie zaniepokojona

ryzyko zakrzepicy - cilest ?

Polecane posty

biore cilest.wczesniej brałam 2 lata , nic mi nie było , działał rewelacyjnie , nastepnie pół roku przerwy i wóciłam do tych tabletek. Wczorj byłam na imprezie , piłam alkohol, paliłam papierosy, a dzis nie czuje nóg ( mam spuchnięte, wyszły mi zyły i nie moge nimi ruszac) Słyszałam ze przy braniu tabletek jest zwiększone ryzyko zakrzepicy , czy to mozliwe zeby po powrocie do tabletek , które wczesniej nie sprawiały broblemu mieć taki problem aha, z "nowego" opakowania zażyłam 7 tabletek.

Gość miya
mam ten sam problem :( niestety musisz odstawic tabletki!!!! ja lecze sie u chirurga naczyniowego ZAPOMNIJ O ANTYKONCEPCJI HORMONALNEJ!!! bo wprzeciwnym razie bedzie jeszcze gorzej we wrzesniu mam zabieg na noge!!!!! a jezeli nie przejdzie to czeka mnie operacja!!! robią mi sie teraz siniaki na nodze po nawet krotkim spacerze!!!

do jakiego lekarza powinnam sie udać z tym problemem ?

Gość miya
ja poszlam do chirurga naczyniowego zrobil badanie dopplerowskie sprawdzil stan zyl, przepisal mi detralex, ascorutical forte i zel do smarowania savarix (2 ostatnie bez recepty) we wrzesniu bede miec badanie i potem ten zabieg!! ale nie wiem czy bede mogla korzystac z tego rodzaju antykoncepcji Proponuje ci najpierw isc do jakiegos dobrego naczyniowca!! DOBREGO!!!

Gość miya
ja pojechalam az do lublin aprywtnie!! polecila mi go moja lekarka!! najpierw poszlam do lekarza ogolnego:)

ale sie stresuje, nie sadziłam ze tabletki moga spowodować coś takiego . Jutro poszukam jakiegos takiego lekarza i udam sie tam jak najszybciej. A tabletki odstawiłas od razu jak zauważyłas zmiany , czy dopiero po wszystkich wynikach ?

Gość zyllka
u mnie po kilku latach zazywania regulonu tez niestety ppojawily sie pajaczki i bolesnosc nog wlasciwie non stop a przy zwyklym wenflonie nabawilam sie zapalenia zyly-bede musiala odstawic tabletki to wiem na pewno ale nie mam pojecia co w zamian.Myslalam o tej hipernowoczesnej spirali wszczepianej bez drucikow i hormonow ale obawiam sie ze jest jeszcze niedostepna w Polsce.Prezerwatywa u mnie odpada a dzieci miec nie chce-mamy z partnerem powazny problem.

A nie pomyślałaś ,ze alkhol i papierosy przed wszytskim źle działają na Twoje anczynia krwonośne? Jak bierzesz antykoncepcje hormoanlną to nalezy odstawić palenie.

Gość miya
zyllka: mam ten sam problem!!! prezerwtywom nie ufam! niestety.. mam siostre w irlandii prosilam aby popytala tam w aptece! jest ta spirala niehormonalna dla kobiet ktore jeszcze nie rodzily Gynefix:)

Gość miya
powaznie zaniepokojona: nie bierz ich wiecej!! bo moze byc gorzej..odstaw!! idz do lekarza On Ci doradzi:) hormony to juz jakas wieksza ingerencja w nasze cialo.. niestety u niektorych takie problemy sie pojawiaja:( padlo nan Nas:(:(

no ja tez prezerwatywom nie ufam , a podejrzewam ze te plastry to podobna ingerencja w nasz organizm jak tabletki , w sumie nie orientowałam sie to nie wiem , ale tak mi sie wydaje.

najgorsze jest to , ze jest niedziela , nie mam gdzie pojsc , jestem sama w domu i w ogole nawet jakbym chciała pojsc teraz na pogotowie to nie moge sie z łózka ruszyc

Gość miya
za to ja naczytalam sie juz hoho plastry tez naleza do metod hormonalnych!!! odpadaja, rowniez te tabletki "po stosunku"!!! prezerwtywa;globulki;ewentualnie ta wkladka gynefix (do 5lat) reszta odpada!!

Gość miya
lekarz mowil mi tez, ze jezeli teraz ktos nie ma problemow wiekszych tylko jakies niewielkie pajaczki na nogach, to nie znaczy, ze nie bedzie mial ich w przyszlosci! problem w tym, ze najlepiej leczyc poki jestesmy mlode.. jest szansa ich calkowitego zanikniecia a im czlowiek starszy, tym leczenie jest trudniejsze i wtedy nie nalezy oczekiwac cudow!! jedynie zazywa sie wowczas tabletki jakies zele aby nie pogorszyl sie ich stan:) ryzyko jest ogromne!!!

ja ma nadzieje ze mnie lekarz od razu przyjmie , bo teraz wszedzie chyba te strajki. Mam takiego stresa ;/ Do tego sama spedzam noc i boje sie ze cos mi sie w nocy stanie.

Gość hm.........
do zaniepokojonej... wezwij pogotowie, lekarz przyjedzie i cie obejrzy. A detralex może przepisać lekarz rodzinny, nie musi być naczyniowiec

Gość miya
hmm......: ja nie mowie ze musi byc!!! pewnie, ze ogolny lekarz przepisze bez problemu!! ale naczyniowiec wykona badanie i oceni jaki jest stan zyl

Gość miya
powaznie zaniepokojona: nic Ci sie nie stanie:) nie martw sie!!!

byłam na pogotowiu i w sumie to niczego nowego sie nie dowiedziałam , a i zeby mnie ktoś obejrzał , to też chętnych nie było ... w każdym razie powiedzieli tylko ze mam odstawic tabletki i zobaczyc co sie bedzie działo , ale przed 30 zakrzepicy nie powinnam sie raczej spodziewać :-/ czyli niczego sie nie dowiedziałam, jutro poszukam jakiegos naczyniowca.

Gość miya
ale jeżeli ktos ma juz takie objawy jak Ty to gwarantowane ze w przyszlosci od tej choroby sie nie wymiga!! nie martw sie.. odstawisz tabletki wszytsko bedzie dobrze:):): glowa do gory:):)