Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miquellka

czy po 2 miesiącach po odstawieniu tabletek anty. można już planować dziecko ???

Polecane posty

Gość miquellka

minęły 2 miesiące odkąd zażyłam ostatnią tabletke i chcemy z mężem mieć dzidziusia ;) czy jest jakieś niebezpieczeństwo ? Może poczekać więcej ?? Napiszcie coś - jestem laikiem w tym temacie :( pozdrawiam wszystkie kobietki ;)

Według mnie powinno odczekać się przynajmniej 6 m-cy.... Słyszałam też, że po odstawieniu jest większe ryzyko ciązy bliźniaczej.... W każdym razie powodzenia!!

Gość miquellka
a czytałam nie raz że nawet po miesiącu zachodzą kobiety w ciąże , nie czekają ani chwili , inne czekają 2 miesiące a jeszcze inne 3 no do pół roku - co z nich jest prawdą ? W co wierzyć ?????????

najlepiej zapytajcie lekarza, ja zapytałam i owszem kiedys zalecano odczekanie ale teraz przy wspolczesnej antykoncepcji hormonalnej nie ma to znaczenia ja zaczelam starania od razu a udało sie po 1,5 roku

Ja odstawiłam miesiąc temu. Dla własnego spokoju mam zamiar poczekać jeszcze 2 miesiące. Mój gin stwierdził, że nie trzeba wcale odczekać bo można starać się od razu. alealeale przepraszam, że puytam ile masz lat i jak długo brałaś tabletki i jakie tabletki brałaś?

Gość alexsza
Prawda jest taka ze nowoczesne tabletki zawieraja chormony przwie naturalne jakie produkuje twoje cialo i to w min ilosciach. Wszystko zostaje wydalone wraz z okresem i kazdy lekarz ci to powie. Mozesz poczekac kilka miesiecy dla spokoju sumienia ale to nic nie zmienia. Ja odstawilam tabletki i dwa miesiace pozniej zaszlam w ciaze i wszystko jest ok. Niebezpieczne jest jedynie branie tabletek jak juz jestes w ciazy.

brałam 2 lata hamonett i po 1,5 roku zaszłam w ciązę mimo usilnych staran, juz myslalam ze nic z tego nie będzie mimo tego ze mialam juz jendego syna tak naprawdę to po roku od odstawienia czułam ze moj organizm doszedł do równowagi hormonalnej mam 34 lata

pytałam lekarzy i czytałam na ten temat sporo w necie, czekanie z planowaniem ciazy po odstawieniu nie ma znaczenia to sa mity

Ja brałam jasmin a wcześniej evre. Nie wiem jestem nerwowa, lubię sie marwić, więc co do tego wolę mieć spokój, że pod tym względem zadbałam. A swoją drogą też boję się o rozchwainie hormonalne.

Gość bleblanie
Kiedyś na studiach miałam zajęcia z takim zacnym doktorem ginekologii i on też mówił, że to bzdury.

jak cie to ma uspokoic to odczekaj ja generalnie nie jestem zachwycona antykoncepcja hormonalna po odstawieniu harmonettu myslałam, ze zostanę łysa, po roku sie unormowało przed zajciem w ciążę a juz po odstawieniu bardzo dlugo nie mialam owulacji, dopiero po ciązy zaczełam czuc sie komforowo, ale teraz znów zaczełam brać i mam nadzieje, że yasmine okaże sie lepszy dla mnie

Gość ja zaskoczylam w pierwszym
miesiacu, nic nie czekalam

ale moja znajoma po 8 latach brania tabletek juz 5 lat nie moze zajsc w ciaże i sie leczy

Gość czasami tebsy
stosuje sie jako terapie hormonalna pomocna w zajsciu w ciaze. to działa!

Gość miquellka
:) jak miło że się tutaj tak rozpisałyście - no powie od razu że ma 21 lat i 14 miesięcy brałam Diane 35 - więc teraz po całych 2 miesiącach i prawie pół trzeciego - zaczne się starać - jak widzę nie takie to proste - trzeba odliczać dni i w ogóle - myslałam że sama jak sobie wylicze te dni płode i już a ja wyliczałam i wyliczyłam że to już płodne :(

Gość alexxxxxxxx
Diane 35 to przesyf

Gość miquellka
alexxxxxxxx - dziewczyno ale mnie nie interesuje że Ty sobie tak na to mówisz - mi posłużyły - i ciesze sie bo wyregulowały okres - nie miałam już go takiego długiego - bo 9 dni to chyba troche długo - nie bolały mnie tak jajniki podczas właśnie okresu - no same plusy - nie narzekam też na poprawe mojej buźki :) wszyscy pytaja jak się pozbyłam tego brzydkiego trądziku - więc o co ci chodzi ??

Gość miquellka
myszka24 - tylko pozazdrościć no i pogratulować !!!!!!!!!!!! :) dodam że mnie może w przyszłym miesiącu się uda ;)

Gość ja bralam tabletki
z osiem lat, zaczely mi nie sluzyc a chcielismy tez zaczac sie starac o dziecko. lekarka kazala nam czekac ze staraniami do pierwszego naturalnego okresu, tak tez zrobilismy. nie liczylam dni plodnych, poprostu dalismy sobie 'luz ze swkazaniem na ciaze', udalo sie w pierwszym cyklu, wlasnie zaczelam 19 tydzien. o ryzyzku ciazy blizniaczej tez slyszalam, chociaz opinie lekarskie sa rozne, ja bym nawet chciala blizniaki, ale nie to tym razem... :)

Gość miquellka
ja bralam tabletki - no i ? ciekawe kto teraz ci dowali do pieca ? dziwne że jeszcze tego nie zrobiły :p

Gość migocia29
zacznij staranka- ja brałam tabsy 7 lat (regulon) - ginekolog powiedział, ze staranka dobrze zacząć właśnie teraz!!! Im szybciej zaczniesz staranka tym wieksza szansa na fasolkę :) Powodzenia!!!!!! I nie czytaj w internecie wypowiedzi, ze organizm musi sie wyregulować- to tylko miesza w głowie. Wybierz sie do swojego gina, zrób cytologie, wymaz z szyjki i inne badania zlecone przez lekarza i do boju! pozdrawiam 🌼