Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak

jak wysłać PACZKĘ???

Polecane posty

kompletnie nie wiem, jak to zrobić :-( mam juz to, co chce wysłać i co dalej??? sama mam zapakowac w karton i owinąć papierem i jakimś sznurkiem?? czy to robią na poczcie??? jejku az wstyd ale ja naprawdę nie wiem :-( czy ktoś mi pomoże??

Gość no wstyd ... matko ale ...
zacofanie ... Sama pakujesz paczkę ... później idziesz na pocztę, pani da Ci druczek do wypełnienia ... Tu masz ten druczek: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5ac50a0a3cd03b57.html W miejscu NADAWCA piszesz swoje dane osobowe, w miejscu ADRESAT dane osoby do której paczkę wysyłasz :) Na koniec musisz jeszcze dać podpis, że paczka nie zawiara rzeczy niebezpiecznych ...

Gość jhvhjvh
kupujesz na poczcie opakowanie (karton) chyba że masz jakiś , musisz dokupić szeroką taśmę klejącą i sama zapakować w domu .Później na poczcie reszte Ci powiedzą.

DZIĘKUJĘ :-) rzeczywiście wstyd, ale nie uważam, ze jestem zacofana... może ja wiem cos, czego Ty nie wiesz, więc po co to wyzywanie???

Gość ja tez nie wiedzialam jak
wyslac paczke ale teraz juz wiem dzieki temu topikowi-) Bardzo dziekuje;)

Gość ja tez nigdy jeszcze
paczki nie wysyłałam wiec skad niby mam wiedziec jak to zrobić!!??? trochę szacunku i pokory do mniej doswiadczonych :-P a ten karton to trzeba jeszcze zapakowac w szary papier?? czy juz niekoniecznie

Gość Master Wu
gdzie cie chowali ty cymbale

trzeba zapakowac w papier tak,żeby zakleić taśmą wszystkie brzegi,nic nie mooże odstawać.Na poczcie są specjalne pudełka,ich nie trzeba już owijać.

nie koniecznie pakować - można zamówić kuriera i poprosić o kopertę bąbelkową na przesyłkę - oczywiście zależy jakiej wielkości. Poczytaj sobie na stronie kuriera (ja korzystam z AIN, bo mają niezłe ceny) jak przygotować się do przesyłki.