Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleczkaaa88

NASTOLATKI W NIEMCZECH-JAKIE SA???

Polecane posty

Gość oleczkaaa88

czesc dziewczyny;) te strasze i troszke młodsze;) mam pewno zmartwienie, a raczej wątpliwości... otóz we wrześniu wyjeżdżam na wymiane do Kassel (w Niemczech)...przez trzy tygodnie bede chodzila do niemieckiej szkoly, mieszkala w niemieckiej rodzinie, ktora ma dwie corki w moim wieku- i to one mają pokazać mi niemiecką kulture, itd... podszkole jezyk i na pewno pomoże mi to na maturce... jestem raczej niesmiała, cicha...ale lubie wyzwania:) martwie sie troszke, ponieważ kolezanka nastraszyła mnie, że w Niemczech imprezy, seks, papierosy, narkotyki to chleb powszedni! że tatejsze młode osoby są DUUUZO bardziej rozwiązłe niż młodziez w Polsce... po za tym wielka uwage zwracaja na wygląd, mają super ciuchy troszke sie tym wszystkim martwie... może ktoś ma podobne doświadczenia? byłabym wdzięczna za każdą opinie... pozdrawiam bardzo ciepło

Koleżanka miała rację, ale ja bym sie akurat z tego powodu cieszyła, szczerze powiedziawszy wolałabym, sie wyszalec, jezdzic na dyskoteki niz spędzac nudne dnie na zwiedzaniu i poznawaniu kultury Niemiec

Gość oleczkaaa88
oj, a ja sie troszke martwie;) nie jestem super imprezową dziewczyną...nie mam modnych ciuchow, nie lubie mody i nie potrafie dbac o siebie... chcialabym wyskoczyc do jakiejsc knajpki, czy nawet na dyskoteke, ale nie w towarzystwie lasek pokroju Dody:(

Gość niby czym maja sie roznic
ludzie w polsce, a w niemczech. smieszne.

Gość uuuuuuuuuupppsss
Oj różnia się, różnią, uwierz mi. Większość czasu spędzam w Niemczech, mam tam przyjaciół i znam bardzo dużo niemieckich rodzin. U nas jednak tradycja i pewne normy zachowania są bardziej konserwatywne niż tam, mimo wszystko.

Gość oleczkaaa88
hmmm... nie wiem czy to ma znaczenie, ale jade do Polskiej rodziny mieszkającej w Niemczech:> maja trójke dzieci, w tym dziewczne w moim wieku i rok młodszą...

Gość oleczkaaa88
może napiszecie coś więcej:( ehh..własnie martwie sie, ze na dziwaczke wyjde:(

Gość uuuuuuuuuupppsss
Jeśli to polska rodzina to zmienia postać rzeczy.Przynajmniej oszczędzą ci głupich kawałów o Polakach. Tyle dobrego. Nie histeryzuj , dasz sobie radę.

Gość Cóż ...
Niby mlodziesz wszedzie taka sama, ale jak patrze na te niemiecka, to jest bardzo ekscentryczna. Nie powiedzialabym, by nosili super ciuchy, raczej w ogole gustu nie maja - lubia sie wyrozniac z tlumu, farbuja wlosy na dziwne kolory, nosza dziwne ciuchy, ktore nierzadko wygladaja jak z lumpeksu a kosztowaly duze siano. U Niemcow jedzenie jest bardzo tluste, to wplywa na sylwetke , w szczegolnosci w przypadku mlodych dziewczyn. Nie zdziw sie, jak nagle zaczniesz byc w centrum uwagi wsrod mlodych Niemcow, bo pewnie jako dziewczyna bedziesz tam postrzegana jako atrakcyjna. Ciezko mi sie wypowiadac co do uprzejmosci, bo mimo ze czesto widuje Niemcow, to nie zawieram z nimi znajomosci. Ci mlodzi podobno czesto sa wredni wobec Polakow - moja nauczycielka opowiadala mi, ze jak pojechala z grupa do Niemiec w goscine do jakiejs grupy tamtejszej, to nie bylo zadnej integracji - dziewczyny niemieckie nie gadaly z tymi polskimi (nauczycielka sugerowala mi, ze chyba byly zazdrosne), chlopcy zwracali uwage na Polki, ale bali sie podejsc bo te Niemki by sie z nich smialy. Co do rozwiazlosci to tez sporo na ten temat slyszalam, duzo osob o tym mowi, ze mlodziez niemiecka jest rozwiazla i ze u nich 12 latki wygladaja jak dorosle panny. Tutaj sie nie wypowiem, bo sie z Niemcami nie zadaje a ludziom w paszporty nie zagladam, wiec wiek mi ciezko oceniac. pozdro

Gość oleczkaaa88
u mnie w czerwcu była pewna Niemka na wymianie;) była bardzo w porządku- zapraszałam ją nad wode (było akurat ciepło), na tenisa, na konie...do dobrej polskiej restauracji, kina, koncert... podobało jej sie chyba... ale ja czułam sie tak sobie przy niej, ponieważ miała bardzo,bardzo modne ciuchy i sie wyróżniała po za tym nie wychodzila bez makijażu, bez ułożonych włosów

Gość niekoniecznie to prawda
niemki jak i polki, wszedzie roznie. ale sa i bardzo spokojne, dobrze wychowane, kulturalne. sa napewno bardziej pewne siebie i wyzbawione kompleksow, w wiekszosci. obojetnie czy gruba czy chuda. ale zazwyczaj te grube to pochodza ze slabych rodzin, niewyksztalconych, asocialnych.

Gość Cóż ...
No to kurde respect dla niej, bo ja glownie widze na niemieckich ulicach Niemki, ktore nie maja gustu. W ogole kobiety te nie sa zbyt urodziwe, dodatkowo nie dodaja sobie piekna bezgustownymi strojami ... Zwykly podkoszulek, jakies powyciagane spodnie to u nich norma. Wlosy farbowane na czerwono, na czarno (bardzo czesto odrosty na 10cm), krotkie, nastroszone fryzury ... Rzadko spotykam mlode, gustownie ubrane dziewczyny ... Czesto az sie dziwie, gdy jakis naprawde fajny facet prowadzi za reke dziewczyne jakies 20kg grubsza od siebie i zupelnie niezadbana ...

Gość polusiiia87
ja byłam na takiej wymianie, i żałuje, żałuje całym sercem, ze sie na to zapisałam... skończyło sie bójka między mną i kolezanką a trzema Niemkami... było to koniecznością! i powiedziałabym, że z naszej strony była to raczej obrona... może zaczne od poczatku; z naszej szkoły jechało 10 osób plus nauczycielki... nie spałyśmy w żadnych rodzinach, tylko w jakiejś szkole (cos jak akademik, internat) chodziliśmy na niemieckie lekcje, popołudniami zwiedzalismy... a tych całych lekcjach niemieckie panienki zabijały nas wzrokiem; dokłądniej to cztery takie- utlenione, trwała, ciuchy jak spod latarni plus potężna tusza... dodam, że nie było to nieletnie towarzystwo- wszytcy mieli 19 lat... dzien przed wyjazdem odbyla sie szkolna dyskoteka na naszą cześć:D jakiś chłopak (Niemiec)poprosił mni do tańca, a jego kolega moją koleżanke...no i ich dziewczyny (wnioskuje, że to CHYBA były ich dziewczyny, bo bez powodu zazdrosne by nie były) odciągneły nas od tych chłopców za włosy:D POWAZNIE! oddałyśmy, do nich dołączyła sie jakaś kolezanka, i wynikneła bójka;/ wiem, jak to żałośnie brzmi, ale po prostu musiałymy sie bronić co najlepsze, żedne nauczycielki nie miały nam tego za złe...ponieważ widziały jak one nas traktowały do pcozatku...

Gość polusiiia87
oleczka, po za tym, nie zauważyłam, żeby one było jakoś cudwonie ubrane...piękne czy mądre ale sa cholernie pewne siebie (dziewczyny)

Gość Cóż ...
No ta historia ktora opisalas, polusiiia87 to mi sie calkiem prawdopodobna wydaje ... Z tego co moja nauczycielka opowiadala o tamtym wyjezdzie to tez rozowo nie bylo. Podobna historie slyszalam z kolei o pobycie grupy Niemcow u nas w goscinie ... Podobno banda 13 latkow nagle zniknela wieczorem i wrocila dopiero po kilku godzinach ...

Gość oleczkaaa88
o matko, polusia, ale mnie nastraszyłaś:( nie żartuj..czym im aż tak podpadłyście...:( dziewczynym ale mnie wystraszyłyście

Gość Cóż ...
Przeciez napisala, ze niczym ... Po prostu zatanczyly z niemieckimi chlopcami i wystarczylo ... Jakim prawem Polki maja z nimi tanczyc ;) poczuly sie zazdrosne i zaatakowaly, co mowi wiele o mentalnosci. Ciekawe tez, jak wykazali sie chlopcy w tej historii, pewnie nie ruszyli sie, zeby je rozdzielic.

Gość polusiiia87
nie wiem czym im podpadłam;| może lepsza figurą, może tym, ze chłopcy zwracali na nas (polki uwage)... nie bede sie przejmowała takim czymś...ani ich nie wyzywałam, ani nic o nich nie mowilam, tym bardziej nie chciałam odbijać żadnych chłopaków. po za tym nie miałam zamiaru wchodzić komuś do dupy. nie podobam sie wielkim panią, prosze bardzo! śmieszne! ty sie niczym oleczka nie przejmuj, bo w niczym nie jesteś gorsza... swoją drogą...ktoś napisał, że 12-latki wyglądają na strasze laski-może to i prawda...ale zachowują sie baaardzo dziecinnie- 19-latki bijące sie o chłopaków, gdyż ich pozycja została zagrożona...

Gość uuuuuuuuuupppsss
A bo Niemcy to tchórze, z zasady.

Gość polusiiia87
miało być oczywiście PANIOM.... przepraszam za ortografie a panowie- owszem- nie rozdzielili, przeciwnie! patrzyli z zachwytem w oczach:D:D ps. dodam (chociaż nie ma sie czym chwalić), że chociaż one były trzy i wazyły jakies 80 kg a ja z moja koleżanką to chucherka (45-50 kg) nieźle im natukłyśmy;>

Gość Cóż ...
Tam w ogole jest duzo bardziej lajtowe podejscie do seksu - tak slyszalam od kolegi, ktory pojechal tam na wakacje. Poza tym moje dwie kolezanki majac nascie lat wyprowadzily sie do Niemiec ... Obie byly dzieciate juz przed 17 rokiem zycia ... Jedna to chyba zaszla jak miala 13 :o

Gość polusiiia87
a z tego co widziałam, seks tam jest taką normalką...jak nie wiem...u nas całowanie sie z języczkiem;>

Gość pieprzycie bzdury
to w polsce nie pija? nie puszczaja sie?

Gość pomocna duszyczka
Ja zyje w niemczech od ponad roku mam 22 lata i meza-niemca wiec co nieco wiem:).Wiec niemki sa zupelnie inne niz polki jak je poczestujesz czyms czy zaproponujesz kawe w domku to robia wielkie oczy niemcy nie sa narodem otwarym do innych.ja osobiscie poznalam mile niemki ale sa inne od nas i taka jest prawda .nie umieja nic robic ,gotowac itd gorzej wygladaja :)jak ja widze sliczna dziewczyne na ulicy to zawsze potem okazuje sie ze to polka byla:) stad moze niechec niektorych do nas.ale nie martw sie bedzie dobrze!.tutaj na porzadku dziennym jest ubranie sie w krotkie spodenki dziewczyny ktora ma 100 kg wiec nie przeraz sie.nastolatki lubia sie ubierac dziwacznie -brzydko tak jak u gory ktos napisal farbuja wlosy na rozne kolorki .co do sexu to przewaznie niemki sa znacznie latwiejsze niz my jesli o to chodzi i raczej ciezko spotkac dziewice .w bylym nrd nie lubia polakow i tam moga sie z nas wysmiewac itd ja tam nie mieszkam ale kilka razy obilo mi sie o uszy.niemki nie sa takie otwarte jak my wiec nie mow jej o swoich sprawach uczuciowych czy rodzinnych na samym poczatku.no i kazdego niemca co spotkam to mowi ze polki sa najlepszymi kandydatkami na zone-sliczne,w domu posprzatane ugotowane i jeszcze sie ksztalca czy pracuja .pozdraiwam

Gość niemki maja wiecej kasy
przez co maja modniejsze ubrania, lepsze fryzury, itd wiec nie martw sie

Gość open word

Gość sama nie wiemja mieszkam
koło granicy niemieckiej i nie widze jakiejs szczegolnej roznicy

Gość open gardło

Gość do oleczki88
nic sie nie martw, bedzie dobrze niemki sa rozne, rozniste, jest mnostwo ladnych dziewczyn, ja akurat tylko takie wokol siebie mam na studiach :) jest mnostwo ladniutkich, normalnie ubierajacych sie dziewczyn, sa spokojne i bardziej zywiolowe, z racji ze niemcy maja wiecej kasy to sobie pozwalaja na dobrej jakoscie markowe ciuszki z s.oliver esprit itp. ale sa tez takie co ucieraja sie w h&m albo orsayu.

Gość do oleczki88
i jeszcze jedno, troche jezdzilam po niemczech i zauwazylam ze na zachodzie jest wiecej ladnych niz na wschodzie republiki :)