Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszalec mozna

kawa tez zmniejsza skutecznosc tabletki anty

Polecane posty

Tabletka złożona0,1 - 1 Zawiera estrogen i progesteron. Zapobiega jajeczkowaniu. Przyspiesza przemianę struktury błony śluzowej macicy, co uniemożliwia zagnieżdżenie się zarodka. Powoduje, że śluz szyjkowy jest zbity, gęsty, nieprzepuszczalny dla plemników. Przyjmowanie innych leków, m.in. preparatów ziołowych zawierających dziurawiec zmniejsza skuteczność tabletki. Także używki - kawa, alkohol mogą wpływać na osłabienie skuteczności pigułki. źródło: http://www.blaufarma.pl/index.php?m=22

ale zrypany link \"Antykoncepcja tylko z nazwy\", \"Pigułka działa poronnie\"-sratatata

ososbiscie pije kawe i alkohol i jakos nie jestem mamą :) i jeszcze sie z tym nie spotkalam

Z tą kawą i alkoholem jest tak samo jak z nieregularnym przyjmowaniem tabsów. współczynnik pearla 0,6 - 0,8 co znaczy, że 6 kobiet na 100 (w roku) zajdzie w ciążę stosując nieregularnie tabletki.Chodzi wyłącznie o świadomość, że kawa i alkohol MOGĄ zmniejszyć działanie tabletek - a nie o to, że tak się będzie działo u każdego w każdej sytuacji.

Gość i like to smoke p
aaa co np z marihuana? albo haszem? jeden joint moze zaszkodzic??

Gość fikaaa.
ALKOHOL NIE ZMNIEJSZA DZIAŁANIA ANTYKONCEPCYJNEGO. Pytałam o to dwóch ginekologów. Jedynie wymioty, ktore czesto sie ma po alkoholu mogą zmniejszyc skuteczność, ale alkhol sam w sobie nie

Gość jolaantaa
rowniez jestem ciekawa jak z tymi jointami???????

jointy nie maja wplywu- pytałam kiedys na innym forum i dziewczyna odpowiedziała ze popala na imprezach czasem i wszystko u niej ok

Gość ja nic nie wiem
a jak to jest z tą kupą??? begunka szkodzi czy normalna kupa tez?

bez przesady, masz zamiar nigdy nie robić kupy bo bierzesz pigułki :| to jakaś podpucha- jak sie normalnie wysrasz to jest ok na litość boską tylko taka \"przeczyszczająca\" ostra biegunka jest w stanie zagrozic tabletce przestanmy oddychać zeby tabletka dobrze działała ;/

Gość o zesz kuzwa
bralam tabletki 3 lata - pilam kawe na potege i w ciaze nie zaszlam :-o co to stronka kolka rozancowego czy co?

Gość 6-8 na 1000 a nie 100
i nie ma to nic wspolnego z rokiem

6-8 na 100 a nie na 1000. na 1000 by było, gdyby było 0,06 - 0,08 a jest 0,6-0,8Owszem, ma wiele wspólnego z czasem - bo tyle kobiet zachodzi w ciążę ROCZNIE - źle stosując pigułki. Poczytaj trochę o wskaźniku Pearla.

Na tylko jednych tabsach,w ulotce było napisane,że spożywanie alkoholu może osłabić działanie.Brała je moja bratowa,jakieś refundowane,ale nazwy nie pamiętam.Cóż,spożywałam i kawę na potęgę piłam i zdażyło mi się zapomnieć...Brałam harmonet,jeanine,yasmin.

Gość aniuusika18
aaaaaa jak jest z haszem + tabl.anty? wie ktos?