Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona jestem ...

Mieszkanie ...

Polecane posty

Gość wkurzona jestem ...

Chciałam wykupić dzisiaj mieszkanie na własność ... Byłam w swojej spółdzielni ... No i babka mi powiedziała, że wykupienie "mojego" mieszkania kosztuje 1510 zł :) (warte jest 65 tys zł, ale że jest to stare mieszkanie pokopalniane, a mąż pracował w kopalni, mam prawo wykupić to mieszkanie z 5 % wartości ... poza tym mieszkam tu już 20 lat) No ucieszyłam się ... ale pani powiedziała w spółdzielni, że muszę wziąć ich notariusza, który za wszystkie sprawy notarialne zainkasuje 1700 zł ... czyli więcej zapłacę za notariusza, niż za mieszkanie :( Mam wobec tego pytanie: czy mam prawo wziąć swojego notariusza ... w końcu żyjemy w kraju gdzie panuje wolny rynek ... Pani się ze mną kłóciła że nie :(

Gość wkurzona jestem ...

Gość dostajesz mieszkanie za darmo
i jeszcze narzekasz, spróbowała byś na nie naprawdę zarobić :O żenada :O

a gdyby tu był naprawdę wolny rynek, to Twoje mieszkanie nie kosztowałoby 1400 zł :P

Gość nie no zenada
czemu nasze durne panstwo ci DAJE mieszkanie? co to za pomysly??? gornikom sie nalezy? a niby dlaczego.

o notariuszu decyduje jedna ze stron,ale wydawało mi się,że raczej kupujący. Chociaż w takiej sytuacji może niekoniecznie. Ale każdy notariusz mnie więcej tyle bierze...

do \"nie no zenada\"... jesli było to mieskzanie takie przydziałowe,robotnicze,to dlazcego nie? Tak samo z mieszkaniami kolejowymi itp... Trochę to wygląda jak zawiść z Waszej strony :)

do Kaleido --> dlatego, że np. kolejowe mieszkanie wykupywało się za pewien procent wartości - dla przykładu w 1994 roku było to 30 tysięcy złotych. Opisane tu jest PiSowskie rozdawnictwo dla ludzi, którzy nawet nie pokryją potem kosztów remontów substancji mieszkaniowej - skoro autorka wątku wyrzeka, że ma do zapłacenia 1,5 + 1,7 zł.

nie tak to zrozumiałam.. po p[rostu brzmi to jak absurd i tyle. Ogólnie ceny za usługi notarialne sa okropnie wysokie :/

Gość wkurzona jestem ...
Dziękuję KaleidoStar :) A tym, którym żal i zazdrośc dupę ściska ... SPADAJCIE !!! Mężowi się mieszkanie należy i tyle !!!

leć też do opieki społecznej - napewno i od nich Ci się coś należy :O

Gość Ziroczka 21
powinnas zaplacic za to mieszkanie 65 tys. Wtedy byloby uczciwie

Gość Ziroczka 21
gornik - pewnie popracowal sobie do 40 i teraz lezy brzuchem do gory

Gość wkurzona jestem ...
Mąż w wieku 39 lat poszedł na urlop górniczy :) Wtedy dostawał marne 1,5 zł :) netto. No na szczęście urlop minął chyba z rok temu i teraz w wieku 44 lat jest pełnoprawnym emerytem; dostaje na łapkę 2,2 tys zł :) Do tego obecnie pracuję w firmie elektrycznej i zarabia 900 zł na rękę :) No a teraz myślimy o wykupie tego mieszkania :)

Gość wkurzona jestem ...
Ups ... pomyliłam się koszt mieszkania to ok. 32 tys. zł , a nie 65 tys. zł ...

Gość ahahaahah
faktycznie, gornicy to maja przeje... w ogole nierentowna dzialanosc i takie kokosy sie zbiera, wystarczy troche weglem po parlamencie porzucac

straszne - 1,5 tys. za leżenie w domu i czekanie na emeryturę 2,2 tys. zł. Naprawdę już słów brak :O

Gość wkurzona jestem ...
Widzę, że żadna z Was nie wie jak wygląda robota po ziemią ... WIĘC BARDZO PROSZE MIASTOWE PANIENKI O NIE WYPOWIADANIE SIE NA TEN TEMAT !!! A tak apropo skoro jesteście takie mądre to dlaczego nie wyślecie swoich facetów pod ziemię ... skoro tam jest taka lajtowa robota ... Żadna z WAS nie liczy się z tym, że górnicy mają problemy z oczami (kurz), ciągle są pochyleni (bóle krzyża), często mają hemoroidy, już nie mówię o zagrożeniach z metanem itd. ...

poobrzucajcie sie ejszcze epitetami dlaczego u nas sie wszytsko wszystkim nalezy za darmo tez nie rozumiem nie rozumiem tez czym gorkim rozni sie od strazaka np.

Gość wkurzona jestem ...
a niczym się nie różni ... tak samo wykonuje cięzki i niebezpieczny zawó :( ... dlatego tak jak górnikowi należy mu się wcześniejsza emarytura :)

cóż, za ciężką pracę należy się dobra płaca, a nie rozdawnictwo: - mieszkań, - sanatoriów i tanich wczasów, - wcześniejszych emerytur, - "urlopów" ktore naprawdę są wyższym i dłużej trwającym zasiłkiem dla bezrobotnych, - i pewnie jakichś tam inych gratyfikacji a to wszystko na koszt podatnika bo "się należy".

a w biurze też hemoroidy często mają :O

Gość wkurzona jestem ...
Acha to Waszym zdaniem osoba, która ma 65 lat powinna pracować pod ziemia jako gornik lub jako strazak na powierzchni :(

nie - powinna w wieku 35 lat dostać 10 letni "urlop górniczy", potem rentę i emeryturę. W międzyczasie za darmochę mieszkanie, samochód, wczasy 2x w roku, dostęp do internetu, zasiłek na żonę, zasiłek na dzieci, talon na telewizor.... jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę :P

Gość mATAMA
Trzeba bylo sie uczyc, a wiekszosc gornikow to niestety jakies nieuki, ktore teraz domagaja sie niewiadomo czego. Kazdy gornik mogl sobie wybrac inny zawod. Poza tym po co nam wegiel jak mamy gaz (z wlasnych zrodel - mieszkam w okolicahc trzebnicy)

Gość wkurzona jestem ...
A o jakim my tu zasiłku mówimy ... czegoś takiego nie ma !!! A w sumie co ja się z takimi idiotkami kłócę !!! Emerytury i tak nikt mu nie odbierze :) Życzę Wam żebyście pracowały jak woły do tych 60 lat :D:D i żeby Was ta zazdrość zeżarła od środka :) TEMAT ZAMKNIĘTY !!!

Gość Ziroczka21
Masz racje, debili nam juz dosyc. Niech kazdy zarabia na siebie, mamy przeciez kapitalizm. Gornikom zawsze zylo sie dobrze, mieli samochody, kolorowe telewizory, a teraz zmienil sie system i oni chca nie wadiomo co