Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motakini

Test ciążowy. Pomoc!!!

Polecane posty

Od trzech tyg podejżewam że moge być w ciąży,czekałam na pojawinie się okresu przed udaniem sie go ginekologa, okres się pojawił w terminie (po 2 tyg).Jednak nie daje tak do końca wiary temu, że gdy pojawi sie okres to ciązy nie ma, dlatego kupilam test, okres skonczyl sie wczoraj( byl dość nietypowy, krótki i bardzo bolesny) kiedy zrobic test? już dziś czy zaczekać pare dni?

Gość Beznikowa
Jeżeli faktycznie ten okres był nietypowy to : po pierwsze zrób test w domu po drugie wizyta u ginka bo to mogło być wczesne poronienie

no tak ale test zrobic juz teraz? wynik bedzie prawidłowy? świerzo po okresie? lekarz stwierdzi czy było to wczesne poronienie czy nie?

Test możesz zrobić już teraz, jeśli nie piłaś się zanadto (mocz jest mocniej skondensowany) - lub poczekać do rana.Lekarz może nie wykryć, jeśli to było poronienie. w tak wczesnym stadium wykrycie poronienia bez wcześniejszego potwierdzenia ciąży (choćby testem) - graniczy niemal z cudem. Macica przy mikroporonieniu pięknie sama się oczyszcza, nie zostawiając śladu.

Warto mieć tez na uwadze, że w jednym cyklu przy pełnych wiatrach (czyni zdrowy partner, silne plemniki, owulacja, dobry śluz) - jest TYLKO 40% szans na ciążę.

no własnie podobno 50% ciaż obumiera na poczatku, ty piszesz coś o 40% szansie tyle procentów a do okoła tyle niechcianych ciąż, czy to onacza ze prawie za każdym razem kobieta zachodzi w ciąże? niedorzeczne... hmmaż nie chce sie wierzyć

To oznacza, że nie da się jednoznacznie oreslić stanu psychicznego kobiety, która zachodzi w ciążę a np taki stres ma ogromny wpływa na ciążę.Tyle niechcianych ciąż - piszesz - ale nie wiesz ile z tych niechcianych ciąż obumarło we wczesnym stadium, kiedy to matka nie ma w ogóle pojęcia, że była w ciąży.\"Tyle niechcianych ciąż\" nie jest miernikiem szans na zajście w ciążę.

Nie wiadomo tez ilu ciąż nie ma. Chyba za mało czytasz na forach, gdzie dziennie (na każdym) przewija się po kilkanaście czy kilkadziesiąt postów \"współżyłam bez zabezpieczenia, ale nie chcę być w ciąży, pomóżcie\" - to może jak zaczniesz czytać to w skali tej ilości zmieni ci się sposób zapatrywania :)osobiście miałam minimum kilka sytuacji, w których byłaby ciąża murowana, gdyby tak łatwo się w nią zachodziło :) Sami ginekolodzy dają zdrowej parze aż rok czasu na zajście w ciążę (przy regularnym współżyciu).