Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BARDZO WAZNE

Podwiazanie jajowodow-na powaznie,przemyslane

Polecane posty

Gość BARDZO WAZNE

Bardzo prosze o informacje na temat klinik ew.lekarzy w Polsce i Europie ktorzy podejmuja sie zabiegow sterylizacji u kobiet ktore nie rodzily i nie chca miec dzieci.Drogie Panie podzielcie sie swoimi doswiadczeniami w tym temacie.Ja nigdy nie planowalam dzieci obecnie zblizam sie do 30-stki i antykoncepcja hormonalna ze wzgledu na duze ryzyko zakrzepicy odpada,prezerwatywa rowniez,metody naturalne oczywiscie wykluczam.To dla mnie bardzo wazne i nie ma nic wspolnego z chwilowa zachcianka czy kaprysem-jestem odpowiedzialna za swoje zycie i za jego jakosc rowniez. Bede wdzieczna za wszelkie linki do klinik i poradni mogacych mi pomoc.Serdecznie dziekuje.

Zawsze mi sie wydawalo, ze w Polsce takie zabiegi sa nielegalne. Ale mam nadzieje, ze sie myle..

Nie mylisz się - są nielegalne.Lekarze wykonują je z wielką niechęcią nawet wtedy, gdy ew. ciąża może zagrażać zdrowiu lub życiu kobiety (kwestia źle sprecyzowanej ustawy mogącej sugerować odpowiedzialność karną za wykonanie zabiegu nawet w syt. wyżej wspomnianych)

Gość BARDZO WAZNE
Z ta legalnoscia roznie bywa-znam kobiety ktorym po drugiej ciazy podwiazano jajowody tak ,,przy okazji,,jakkolwiek to brzmi.Padalo pytanie czy chce pani miec wiecej dzieci bo mozemy ,,podwiazac,,itp.Ja chce to zrobic w cywilizowanych warunkach legalnie stad moje pytanie o kliniki zagraniczne lub pollegalnie w Polsce o ile sie orientuje za slona oplata.Licze sie z tym ale ginekolodzy ktorych znam nabrali przyslowiowej wody w usta.Nawiasem mowiac aborcja tez jest w Polsce nielegalna a podziemie aborcyjne kwitnie.

nie sądzę, by ktoś udzielił Ci takiej informacji publicznie a nie zostawiłaś żadnych namiarów.

Gość siuśka
tez tak myślę daj maila, to może ktoś napisze

Gość godzinka
tyle jest pijaczek,którym powinno sie podwiazać jajowody . Ostatnio jakaś taka madra pijana mama 6 dzieci,urodziła dzieciątko. Miało we krwi 1,2 promila we krwi. Sorki ze nie na temat ale tak mi sie skojarzyło

Gość BARDZO WAZNE
No tak moje namiary i pelna dyskrecja oczywiscie zapewniona tylko prosze Kobiety odezwijcie sie wiem ze nie jestem jedyna kobieta w tym kraju ktora chce w ten sposob sobie pomoc! enceladus1@gazeta.pl

Gość ja mam =
podwiązałam prywatnie ale nie powiem ci gdzie...zrobił to lekarz tylko dla mnie....to dla niego gra nie warta swieczki. popytaj wsród lekarzy powiedz ze jestes wstanie zapłacic licz się z kwotą około 3000 zł. a najlepiej poszukaj prywatnych klinik i zdeklaruj ze nikomu nie wygadasz moze bedziesz miec szczescie powodzenia

Gość BARDZO WAZNE
Dzjekuje JA MAM za odpowiedz-pytam i pytam w roznych gabinetach ale widocznie jeszcze nie natrafilam na ,,tego,,ginekologa.Bede szukac dalej a ze gra nie jest warta dla gina tych 3000 tys to wiem-wedle obowiazujacego prawa mozna za cos takiego dostac 10 lat!Sporo jak za udzielenie pomocy kobiecie ktora po prostu nie chce miec nigdy dzieci.No coz takie mamy prawo i rozumiem ze nie chcesz nikogo narazac. Czytalam na temat powiklan i ogolnie samego zabiegu JA MAM prosze napisz czy zdecydowalas sie na sterylizacje m ajac juz dzieci i jesli mozesz opisz jak to sie wszystko potem goi,kiedy mozna bezproblemowo rozpoczac normalne wspolzycie i zabieg ogolnie mial wplyw natwoje zdrowie i samopoczucie.Z gory dziekuje.

Gość mlodamarta
niesamowite, w zyciu nie spodziewalam sie,ze to moze byc nielegalne! to jakas totalna bzdura! Od dawna planowalam zrobic to po pierwszym dziecku. Mam takze okolo 30 lat i wszystko pieknie zaplanowane, po pierwszym dziecku koniec, a tymczasem pokrzyzowaliscie mi plany! (zart) Naprawde smutne to dla mnie, gdyz jestem w ciazy i bede musiala poszukac miejsca, gdzie zrobia mi to podczas porodu!

Gość sama taka
ja poddałam sie temu zabiegowi niestety ponieważ jest to zabieg nielegalny nie mogę nikomu podać adresu kliniki w której to zrobiłam Nie podwiązywano mi ich tylko przecięto laserowo Lezałam dobę w szpitalu i zapłaciłam za zabiego 3000 zł.

Gość jojojojjj
paranoja że to jest nielegalne!! lepiej wpadać i usówać? ja oglądałam program ze stanów i tam gościowi normlanie zwyczajnie robili taki zabieg: nacinali delikatnie moszne po obu stronach i przecinali tam coś i po problemie.. a męskość "działa" dalej normalnie - w my taki zacofany kraj.. tzn że u mężczyzn to też w polsce zabronione?

Gość uuuuuuuuuuuuup

Gość misiamisia111
Mieszkam w stanach, mam 36 lat i pozwolikam sobie podwiazac jajniki po urodzeniu drugiego dziecka 12 lat temu, bo mam chore nerki i nie wolno mi ryzykowac kolejnej ciazy. TO BYL NAJWIEKSZY BLAD MOJEGO ZYCIA, NIE ROB TEGO !!!!!!!! Lekarze tutaj namawiaja, ale nie mowia o skutkach ubocznych. Klamia, ze nie ma skotkow ubocnych. To nieprawda, coraz czesciej kobiety skarza sie na nie i klamstwa lekarzy wychodza na jaw. Moje zycie to koszmar: bole glowy, zawroty glowy, depresje, ogromne skrzepy wypadajace podczas miesiaczkowania (do 8 cm srednicy), nasilajace sie bole miesiaczkowe, bole piersi, rozregulowane hormony, bole podczas stosunku, zanik apetytu na sex, to tyklo niektore. Te dziewczyny, ktore pizza, ze nie maja zadnych skutkow ubocznych niech tylko poczekaja jeszcze kilka lat. NIE POZWOL SIE TAK OKALECZYC NA WLASNE ZYCZENIE, PROSZE !!! Poczytaj na ten temat a sama zobaczysz... Kobiety w stanach zaczynaja jednoczyc sie i protestowac przeciwko takiemu okaleczaniu i oklamywaniu. Powstaje coraz wiecej klinik zszywajacych jajowody. Osobiscie mama zamiar to zrobic, bo nie moge dluzej znesc tych dolegliwosci. Musze zaplacic $6000.00 bo ubezpierczenie tego nie placi. Dlaczego chcecie wprowadzac te poganskie zwyczaje w Posce??? Bog stworzyl nas perfect i nie ingerujmy w jego dzielo!!!!!!! Proponuje naturalne metody planowania rodziny, sa pewne i bezpieczne !!! No ale przy tym trzeba tez troche wstrzemiezliwosci, co wplywa bardzo korzystnie na kazdy zwiazek. Nie dajmy sie wiecej oklamywac !!!!!!!! KOSCIOL MA RACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!