Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pecia79

małe pytanko....

Polecane posty

Gość pecia79

jestem odpowiedzialna za zrobienie grila w sobote...chciałabym zapytać szanowne forumkowiczki co takiego podajecie na grilu ....opróćz kiełbaskie czy jakies sałatki i co jeszcze??

Gość ziemniaczki pieczone w folii

ja filet z kurczaka przyprawiam i potem to się wrzuca na grillla :) pyyyycha o wiele bardziej smakuje mi to niż kiełbasa. może jakieś szaszłyki ?

kiełbasę, jakieś mięsko, sałatkę jak najabrdzie( wybór należy do Ciebie:) ) do tego pomidory pokrojone np. w ćwiartki, świeży ogórek;)

możesz podać białą kiełbasę, wcześniej przygotować skrzydełka i podudzia kurczaka, karkówkę, boczek, szaszłyki, kaszankę owiniętą folią aluminiową razem z cebulką oj wybór masz ogromny

karczek/żeberka robię dzień wcześniej - kroje na cienkie plastry i pekluję - oliwa, sól zmiękczająca, zioła, na grila zawijam oddzielnie w folię alu griluję też połówki cebuli w folii, pieczarki (same kapelusze+zioła+ kropla oliwy) w folii, standart - kiełbaska, jak ktoś lubi - to kaszanka do tego świeże pomidory, ogórki, ogórki z octu, jakaś sałatka (jak mam czas)

Gość pecia79
dzieki z podpowiedzi;))

możesz też przygotować pieczywo czosnkowe - kup krojoną bułkę paryską, masło i czosnek - masło wymieszaj z czosnkiem i smaruj każdą kromkę przyklejając do poprzedniej aż \"złożysz\" całą bułkę - owiń w folię aluminiową i na grila wychodzi pycha - nie przesać tylko z masłem bo wyjdzie za \"mokre\"